A 8 éves kislányát megölő nőt azzal gyanúsítják, hogy pusztán azért vette el Laura életét, mert nem akarta őt többé anyának szólítani – írja a Blikk.

"A tavaszi szünetre hozta el Anikó a kis Laurát. Azt mondta, el akarja vinni valahova, hogy ketten legyenek, ahol senki sem háborgatja őket" – mesélte a Blikknek G. István, a nő élettársa.

Anikó és volt párja gyermekének gondozását a bíróság a férfire bízta, aki új párra is talált. A nő azt nem tudta elviselni, hogy tőle távol, új családban él a kislány, noha közben ő is szerelmes lett.

Nem szólította anyának, ezért ölte meg 8 éves kislányát

Anikó akkor kattant be, amikor a kis Laura közölte vele, ő apja új párját szólítja édesanyának, őt pedig mostantól Anikónak. Ekkor eshetett neki a gyermeknek, s szorította ki belőle az életet – olvasható a Blikk cikkében.

Innentől kezdve folyamatosan ivott, amikor pedig a rendőrök megtalálták a kislányt egy tatai panzióban, már napok óta halott lehetett. 

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát ennek a spinének az akasztásos kivégzés is nagyon humánus lenne, felkötni és szépen lassan naponta darabolni belőle, hogy érezze a fájdalmat, mert megérdemli nagyon!!!
Nem vagyok szadista, de még egy ,,idegen,, gyermek gyilkosát is megkínoznám, nem hogy egy olyat aki a ,,saját testéből született életet,, vesz el egy ilyen kijelentésért!!!
Milyen ,,anya,, az ilyen DÚVAD???
Most lehet köpködni azok engem nem érdekelnek, akik viszont egyetértenek azok véleményét várom!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Anna Mária: 07:11 Persze, oda kell figyelni minden emberre, de egyrészt: egy kívülálló csak rontani tud a helyzeten ha kéretlenül beleszól, másrészt nincs hova fordulni, és a hivatalos szervek sem tudnak hova fordulni. Hetek, hónapok telnek el mire történik valami, és senki nem védi a "bejelentőt"! Arról nem is szólva, hogy mellé lehet fogni... tudok esetről, amikor nehezen és sok munkával végre kiemeltek egy veszélyeztetett gyereket a családból, - konkrétan éhezett és verték - az rendszeresen hazaszökött, míg végül visszakapták a szülők.A lelki sérelem, hogy őt elvitték a szüleitől akiket szeretett, - hát kit szeressen? - sokkal nagyobb kárt okozott, mint a pofonok. (de szinte biztos, hogy verni fogja a gyerekét, ha felnő.) Jó szakemberek kellenének, ehhez viszont jól meg kellene őket fizetni.

Hogyan neveljen gyereket jól az, aki nem kapott erre mintát, és még ő maga sincs "megnevelve"? Csomó embernek nincs kialakult értékrendje - a hitet már nem is említem - és a gyökerei is lazák - pl. elvált szülők, elvált nagyszülők... ha egyáltalán vannak.
Arra utaltam följebb, hogy nem tudjuk megoldani a "világ" gondját, kár a fáradságért. A magam részéről én ezután -ha lehet- még jobban figyelek az enyéimre, és belevittem egy-egy simogatásba azt a másik, ismeretlen pici lányt, neki is szólt.

A másik a biztonság. Amíg ilyen sok család a létbiztonságért küzd, a jövő pedig a holnapból áll, és a cél, hogy legyen mit enni, a szülő pedig alkohollal tompítja a tehetetlenség és reménytelenség érzését, a gyereknevelés a sokadik szempont.
Anna Mária
@JAJMÁR: A kívülállónak kétségtelenül nagyon nehéz a helyzete, még családtagként is. De mindenkinek kutyakötelessége megtenni mindent akkor, ha veszélyeztetett gyereket lát.
Az általad említett példa is azt mutatja, hogy a gyermekvédelmi rendszer nem mindig működik jól, a munkatársak nem körültekintőek, nem is ismerik azt a gyereket, akinek a sorsáról döntenek. Lehet ezt jól, okosan is csinálni: lehet olyan segítséget nyújtani, hogy egy nehéz helyzetben lévő, alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező család képessé váljon a gyerek érdekében a normális működésre. Ez jó szakembereket és természetesen pénzt feltételez, no meg politikai akaratot arra, hogy minden gyerek fontos legyen a társadalom számára. Családgondozó hálózatot kellene működtetni, úgy, ahogy azt Európa boldogabbik részén csinálják. Szakemberek segítségével remekül fejleszthetők azoknak a képességei, akik nem nevelődtek elfogadható, szeretetteljes viszonyok között.
Sajnos manapság négymillió létbizonytalanságban élő emberünk van és nem úgy néz ki a helyzet, hogy bárki pozícióban lévő is azon gondolkodna, hogyan lehetne az ő helyzetüket biztossá és emberhez méltóvá tenni.
Ettől függetlenül, már nem először fordul elő, hogy valaki a gyereke megölésével fenyegetőzik és a fenyegetést be is váltja. Az ilyesmit mindenkinek komolyan kell venni, az ilyen embernek, hiába ő az anya vagy az apa, nincs helye gyerek közelében.
JAJMÁR
@Anna Mária: Igen, minden szavaddal egyetértek :)
verum
@Anna Mária: - az a baj, hogy manapság nem szakemberek kellenek, hanem bólogató pártkatonák. Az élet úgy látszik minden területén. Legyen az egészségügy, közbiztonság, vagy hivatali ügyintézés.
És semmi következmény nincs, ha valaki valamit rosszul csinál, sőt akkor van a legkevésbé baja, ha semmit nem csinál.
És ez a mindenkori hatalom, a mindenkori vezetés sara. Mert cinikus, semmivel sem törődő emberek mindenhol vannak, Európa boldogabbik felén is -- csak éppen ott van felelősségre vonás.
Anna Mária
@verum: Teljesen igazad van - a közszolgáltatások teljes lerohasztásának és a cinizmus vészes terjedésének időszakát éljük. Reméljük, hamarosan vége lesz ennek és megint neki lehet állni újraépíteni egy félig-meddig normális országot.
verum
@Anna Mária: - jó lenne, csak nem látom a hogyant... :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.