A 8 éves kislányát megölő nőt azzal gyanúsítják, hogy pusztán azért vette el Laura életét, mert nem akarta őt többé anyának szólítani – írja a Blikk.

"A tavaszi szünetre hozta el Anikó a kis Laurát. Azt mondta, el akarja vinni valahova, hogy ketten legyenek, ahol senki sem háborgatja őket" – mesélte a Blikknek G. István, a nő élettársa.

Anikó és volt párja gyermekének gondozását a bíróság a férfire bízta, aki új párra is talált. A nő azt nem tudta elviselni, hogy tőle távol, új családban él a kislány, noha közben ő is szerelmes lett.

Nem szólította anyának, ezért ölte meg 8 éves kislányát

Anikó akkor kattant be, amikor a kis Laura közölte vele, ő apja új párját szólítja édesanyának, őt pedig mostantól Anikónak. Ekkor eshetett neki a gyermeknek, s szorította ki belőle az életet – olvasható a Blikk cikkében.

Innentől kezdve folyamatosan ivott, amikor pedig a rendőrök megtalálták a kislányt egy tatai panzióban, már napok óta halott lehetett. 

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát ennek a spinének az akasztásos kivégzés is nagyon humánus lenne, felkötni és szépen lassan naponta darabolni belőle, hogy érezze a fájdalmat, mert megérdemli nagyon!!!
Nem vagyok szadista, de még egy ,,idegen,, gyermek gyilkosát is megkínoznám, nem hogy egy olyat aki a ,,saját testéből született életet,, vesz el egy ilyen kijelentésért!!!
Milyen ,,anya,, az ilyen DÚVAD???
Most lehet köpködni azok engem nem érdekelnek, akik viszont egyetértenek azok véleményét várom!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hát ennek a spinének az akasztásos kivégzés is nagyon humánus lenne, felkötni és szépen lassan naponta darabolni belőle, hogy érezze a fájdalmat, mert megérdemli nagyon!!!
Nem vagyok szadista, de még egy ,,idegen,, gyermek gyilkosát is megkínoznám, nem hogy egy olyat aki a ,,saját testéből született életet,, vesz el egy ilyen kijelentésért!!!
Milyen ,,anya,, az ilyen DÚVAD???
Most lehet köpködni azok engem nem érdekelnek, akik viszont egyetértenek azok véleményét várom!!!
1magyar
Sok gyerek szenved a "szülői szeretet"-nek becézett érzelmektől. A családon belüli erőszakot sajnos nem nagyon látják, főleg a lelki terrort.
Ezért szoktam én fenntartással fogadni amikor felnőtt korában a gyerek kezet emel a szülőre.
Annak oka van, kisgyerekkori.
ila51
@papa.49: Nem találok szavakat , legalább is mind leírtátok már...
A napokban láttam egy kemény filmet : A mintatanár
Az ilyenek miatt nem túlzás amit mondott : alkalmassági vizsga kellene ahhoz hogy ki való szülőnek.
volvós
@papa.49: Én az elsö cikkhez kommenteltem,kicsit durvábban,
aztán annamária " leugatott ", de engem is a többi
normális érzésü kommentelö védett meg !!
papa.49
@volvós: Én tegnap vitatkoztam vele egy darabig, védte a védhetetlent, és mára kiderült hogy most se tévedtem ez egy gonosz emberi mivoltából kivetkőzött valaki, aki nem érdemel a társadalomtól se könyörületet, se megértést...
Amit te írtál csak egyet tudok érteni, bár a szenvedést nem hozná meg neki, ettől sokkalta jobban kell neki szenvednie, és ha elítélik,(amit kétlek) meg is fogja kapni, a börtön nem lesz neki ,,szanatórium,,!!!
Dr plágium
Ezt csak az élettárs mondja, nyilván bepiált a szörnyeteg a gyerek mondhatott valamit erre megölte.
Egy hónapja éltek együtt, de többször leitta magáét, és gyógyszert is szedett mellé...ezek szerint kemény alkoholista volt, nyilván ezért ítélte a bíróság az apának a gyermeket. A láthatást viszont ilyen esetben talán korlátozni kellene...
eszegfu
@volvós: @papa.49: Én nem akarlak Benneteket "leugatni", hiszen a véleményem kb. u.az, csak "finomitottabban". Egy normális mentális állapotban lévő felnőtt nem bántalmazza senki gyermekét, főleg a sajátját. Ebből kiindulva ez a "nő" a szó szoros értelmében beteg agyilag! Ha bebizonyitják a "betegségét", akkor talán nem is büntethető, esetleg kényszer gyógykezelésre itélik, majd pár év mulva "gyógyultnak" nyilvánitják és ezzel egy ujabb "lehetőséget" kaphat. Szerencsére nem vagyok biró, mert az ehhez hasonló eseteket nem tudnám objektiven nézni... érzelmeim bizonyára felülirnának mindent, igy akármilyen szörnyü --nekem -- ilyent leirni, de a halálbüntetést nem gondolom tulzásnak.
Dr plágium
Ja és akkor szeretem igazán, ha le is tudok mondani róla, és jobb életre kap esélyt másnál.
volvós
@eszegfu: 9:57

Drága !!
A " leugatás " egy régi szleng...
nem kell ugy érteni, ahogy a kutya " beszél " !
papa 49 és én is az undulatainknak nem birtunk
parancsolni, ha normális, ha beteg, nálam ez
megbocsájthatatlan bün, amit nem tudok másképp
lereagálni.BOcsánat, ha egy kicsit erösebb voltam !!
A bíró majd eldönti...
eszegfu
@Dr plágium: Ez nagyon jó gondolat és még igaz is!!
bencemacska
Ajánlom mindenkinek figyelmébe a Krétakör-t!
eszegfu
@volvós: Pontosan értettem, hogy mennyire indulatosak vagytok ebben a témában... ilyen dühösnek még egyikőtöket sem láttam. Azzal pedig semmi baj, ha mást-mást gondolunk, ettől "kerekebb" a világ.
papa.49
@eszegfu: Tudod nálam a gyermek érték nagy szavak nélkül is a jövő záloga, az a élőlény aki tovább viszi az emberiség létét, ezt nevelni kell, nem megölni, pláne nem a szülőanyjának!!!
Nálam, erre NINCS BOCSÁNAT!!!
Ezt mondom úgy hogy 3 fiút,és egy lányt neveltünk fel a nejemmel, mind más volt mindhez másik kulcs kellett, de megtaláltuk és mind ember lett, pedig voltak problémák nálunk is...
Amikor a középső fiam kijelentette ott hagyja a szakmunkás képzőt, mert ő traktoros lesz, vitatkoztunk, aztán a vége az volt 3 hónapig nem mehetett discóba, vagy mikor a lányom nem tudott tanulni (mert arra nem tanították meg az iskolában) leültem mellé minden nap és mindent átvettünk logikusan a lényeget, érdekes mód már a második diplomájára készül...
Ezért nálam nincs erre a tettre bocsánat!!!
JAJMÁR
Nem olvastam el eddig, és most is csak felületesen ezt a hírt, és a kommenteket is. Bocsi.
Engem nem felháborít, hanem mérhetetlen keserűséggel tölt el, és van az a szint, amit nem kell magunkhoz engedni. Nagyon sajnálom azt a pici lányt, hogy ilyen rövidke élet jutott neki, és ilyen élet, de vajon hányan élnek ma ebben az országban a kétségbeesés és a tűréshatáron?
Nem tudjuk megoldani a világ gondját, és csak a saját belső világunk "edződik" hozzá a borzalmakhoz, ha nagyon beragadunk egy-egy szörnyűséges hírnél. Bárcsak ez lenne az utolsó, ami megtörtént, de az a sejtésem, hogy nagyon sok ember él kétségbeesett és borzasztó helyzetben, akár függésben a másik, beteg embertől, akár saját magától.
Hol van az a "háló", ami idejében felfogja és gyógykezelést kezd, hogy megelőzhető legyen sok-sok tragédia? Itt a gond, hogy nincs ilyen. Nem mentegetem az anya tettét, mert arra nincs mentség. Elveszett ember.
papa.49
@bencemacska: Ne haragudj ezt most nem értem, hogy mire mondod...
eszegfu
@papa.49: Elfogadom a véleményedet. Külön becsüllek azért, ahogy megindokoltad: miért nem tudsz megbocsátani!
Fradigege
Anikó a megoldás! Bezárnám a felcsútit és az egész bandáját Anikóval egy cellába. Oszt várnék. Mivel nem tudják a nevét, kinyírja az egész kócerájt.
bencemacska
@papa.49: ma, 11:18

Lehet, hogy én vagyok elmaradva egy lépéssel, de nekem új megvilágításba kerül az általam idézett cikkben foglaltak miatt sok minden.
PL. a bíróság az anyjánál helyezte el a kislányt 2012-ben, de az apjánál lakott ennek ellenére, stb
papa.49
@bencemacska: Amit aztán az apa megtámadott bíróság előtt, ahol a felek megállapodtak hogy a kislány az apjánál nevelkedik és az anyjának lesz meghatározott időnként láthatása, na egy ilyen alkalom volt a mostani is...
bencemacska
@papa.49: Én nem úgy értettem, mint te. Előbb volt a közjegyző előtti megegyezés, utána a bíróság, ahol az anyának adták a gyereket. Korábban én úgy tudtam, hogy az apának ítélték.
Egyébként már mindegy! Olyan szörnyű, hogy nem lehet túllépni rajta.
Szerintem az előre megfontolt szándék is fennáll!

"Az apa egy 2012. augusztusi láthatás után nem adta vissza a kislányt, mert meglátása szerint a nő megint részegen ment a gyerekért – ez után egy gyermekelhelyezési per kezdődött, amelyben Budai Központi Kerületi Bíróság úgy döntött, hogy ideiglenesen az anyának kell visszaadni Laurát, és a szülők a korábbi rend szerint, felváltva tölthetnek időt gyermekükkel. Ennek ellenére a kislány ideje nagy részét az apjával töltötte, aki szerint 24 óránál többet nem nagyon töltött el együtt anya és lánya az elmúlt három évben, mégis ragaszkodtak egymáshoz. A nő ebben az időszakban megpróbált külföldön munkát találni, nem sok sikerrel.
Időközben Á. Anikó Tatabányára költözött, ahol rendeződni látszott a sorsa: lett munkája és új élettársa is. Ezért engedte el Laurát nyugodt szívvel hozzá az apa a tavaszi szünetben, sőt ő maga vitte el a kislányt az anya tatabányai lakására. Innen a nő azonnal egy tatai panzióba vitte a gyereket, SMS-ben és telefonon pedig terelő sztorikkal traktálta az apát."





:
papa.49
@bencemacska: Ebben teljesen igazad van ma már mindegy kinek ítélték a gyermeket, de engem nem is ez hanem a spiné tette háborított fel kurvára, az hogy kitervelte azt hogy ,,most megöli a gyermekét, hogy az apjáé se lehessen,, tudod azt se vette a bíróság figyelembe, hogy a spiné mondta az apának hogy készítse a hófehér koporsót...
Levendula
Ez rettenet... de az apa miért kényszerítette a kislányt, hogy a mostohaanyjának mondja azt, hogy anya, és a szülőanyának pedig azt, hogy Anikó???
KERKA
Borzalmas cselekedet. Ez a dög az apán állt bosszút, de úgy, hogy megölte a gyerekét.
Nem véletlenül nem akarta anyának szólítani a kislány. A gyerek mindíg kimondja amit érez, nem hazudik. Szegény drága gyermek, most már az angyaloké.
Ez a ribanc bűnhődjön, mint a kaposvári gyilkosok.
bakegya
@KERKA: ez a gyermek is azok közé való lett volna, akiket a vérszerinti szüleik nem hogy nem érdemeltek meg-de egy érzékeny a gyermekek jogait védő államban el kellett volna időben venni tőlük!!!
A GYERMEKVÉDELEM RENDSZERE IS SZÉT LETT VERVE MAGYARORSZÁGON.
KERKA
@bakegya: Ezt legalább hússzor leírtam már itt a propin:)) Amíg a GYIVI működött, az hatékony volt, és meg volt a felelőse az ügyintézésnek. Amit a Gyivis megállapított, azt vette figyelembe a bíróság és intézkedett!!!
papa.49
@Levendula: Ezt mi nem tudjuk de gondolom hogy a gyermek egyetérthetett az apjával, haígy szólította az ,,anyját,, valami okának kellett lennie, pont azért mondom én ezt mert egy 8 éves gyermek már tudja ki neki az ,,édes,, és ki nem...
papa.49
@KERKA: A GyIVI. ugyanúgy taccsra lett téve mint minden szociális ellátás, ebben az országban, az eredmény sajnos meg is látszik...
Anna Mária
Ez a szörnyű bűncselekmény megelőzhető lett volna, ha akiket illet, beleértve az apját, valóban a kislányra figyelnek és az ő érdekeit nézik.
Gyereket nem hagyunk felügyelet nélkül egy gyógyszerekre ivó, tehát drogos és alkoholista nőre, akinek az összeaszott agyában semmi más nincs, mint a féltékenység és a gyerek apjának ártani akarás.
Mindazok, akik ebben a történetben hivatalosan kapcsolatba kerültek a kislánnyal és a szüleivel, felelősek azért, hogy nem ismerték fel, itt nagy baj lehet, a gyerek veszélyben van.
Nem minden eset ilyen egyszerű, sokszor nem lehet megállapítani, kinek mi jár a fejében. Ebben az esetben egészen világos volt: a gyerek veszélyben van.
Már az borzasztó, hogy téma volt: kit szólít anyának, kit nem. Rettenetes lehetett a gyereknek a szülők között őrlődni.
(Sajnálom egyébként, hogy néhányan nem fogtátok fel, amit írtam, nem tudtátok értelmezni, ezért aztán szidalmaztatok. Nem tudom, ez mire volt jó - de csak benneteket minősít.)
Anna Mária
@JAJMÁR: Egyetértek, és még azt tenném hozzá, hogy semmi értelmét nem látom a verbális hirignek, bárki is legyen az alany. Nem vezet sehova, csak a közbeszédet rontja, ami már amúgy is rettenetesen durva.
Nagyon nagy gondot kellene fordítani a megelőzésre, sok az elkerülhető tragédia - sajnos a magyarországi szociális, gyermekjóléti és egészségügyi rendszer romokban van.
ila51
@Anna Mária: 19:23...és ilyenkor egy zaklatott gyerek , akivel ilyen szörnyű kísérlet folyik , akarva , akaratlanul is sérthet ...egy labilis elmét
JAJMÁR
@Anna Mária: 19:29 Igen, értelek, szerintem is fellazult az ellátórendszer, egyre több és borzasztóbb bűncselekmény történik és sok a gyerek áldozat. Nem csoda, ha kiakadnak az emberek.
Pszichés beteg ez a nő, ez nyilvánvaló, ráadásul alkoholista - ép ésszel ilyet senki nem tesz -, az indíték is bizonyítja.Persze ettől még bűnös, Csomó alkoholista, depressziós és pszichés beteg ember van, és nem lesz belőlük gyilkos. Biztos, hogy mélyebb okai vannak.

Egy ilyen borzasztó esetet ki ki a saját vérmérséklete szerint reagál le. Én azért nem írtam hozzá sokáig, mert még a cím elolvasása is elborzaszt!! Nem tudok órákig, napokig gondolatban foglalkozni azzal, amit minden porcikám elutasít! Van aki meg jól kiírja magából az indulatait, és így reagálja le, csak egy idő után, ha már nagyon sokszor leírja, nekem az már sok! (Persze lehet, hogy neki nem.)
Azért írtam mégis hozzá, remélve, hogy eltűnik végre, de nem, és már megint írok...
Nem hiszem, hogy nagyon bele kellene mélyednünk. Nem érthetjük meg. Éljük inkább az egészséges életünket.
Amit tehetünk, az "csak" annyi, hogy vigyázunk a sajátjainkra, és még jobban szeretjük őket, mint eddig.


Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy az elkövető beteg - ép ésszel ilyet nem lehet megtenni -, és biztos, hogy most utólag sok embernek van lelkiismeret-furdalása, hogy nem vette észre. Persze az is lehet, hogy nem látszott előre. A szörnyű tettért minden nap megbűnhődik ez a nő, amíg csak él.
@Anna Mária:
Desischado
@papa.49: A szivemből szóltál, Papa! Fojtogat a düh! Én mit nem adnék, ha nekem lenne gyerekem, tigrisanyaként védeném, nemhogy bántsam! De egyetlen gyermeket sem! Remélem, a börtönben gondoskodnak erről a lényről! Mert az ilyen nem anya!

@bencemacska: A Kaukázusi krétakörre gondolsz, nekem is eszembe jutott.
Anna Mária
@JAJMÁR: Természetesen az a legfontosabb, hogy a szeretteinkkel minden rendben legyen és biztonságot nyújtsunk nekik.
De az is nagyon fontos, hogy a környezetünkben élő veszélyeztetett gyerekekre is odafigyeljünk. Manapság ez nagyon nehéz, hiszen az ellátórendszer szét van verve, az ember hiába szaladgál fűhöz-fához, sok esetben nem történik semmi, a hatóságok, a gyámhivatalok nem veszik komolyan a fenyegető jeleket és nem lépnek idejében.
Az a nő rettenetes dolgokon fog keresztül menni: kénytelen lesz leszokni a nyugtatóiról meg a szeszről, amit ráivott. Az elvonás nagy szenvedéssel jár és az is, ha kitisztul a szörnyűségeket kigondoló agya és realizálja, mit is cselekedett. Nem hiszem, hogy bármi arra utalna, hogy nem büntethető - így soha, de soha nem fog szabadlábra kerülni. És ez így van jól. Ne lássuk soha többé, még egy arcát kitakarva mutató képen sem, ne halljunk többé felőle.
Anna Mária
@ila51: A gyerek az, aki ebben a történetben senkinek nem volt fontos.
A felnőttek mindahányan - talán egyetlen kivétel a gyereket a gyakorlatban nevelő, elfogadó feleséget - a saját érzelmi idiotizmusukkal foglalkoztak, felhasználva a kicsit.
És hány ilyen esetet látni! Nagymamák, anyák, apák gyötörnek gyerekeket azzal, na kit szeretsz jobban?
ila51
@Anna Mária: igen erről beszéltem... a gyereken kisérleteznek
bencemacska
@Desischado: Igen, igen! Csak kissé lusta voltam a teljes cím leírására, Kösz a figyelmeztetést!
JAJMÁR
@Anna Mária: 07:11 Persze, oda kell figyelni minden emberre, de egyrészt: egy kívülálló csak rontani tud a helyzeten ha kéretlenül beleszól, másrészt nincs hova fordulni, és a hivatalos szervek sem tudnak hova fordulni. Hetek, hónapok telnek el mire történik valami, és senki nem védi a "bejelentőt"! Arról nem is szólva, hogy mellé lehet fogni... tudok esetről, amikor nehezen és sok munkával végre kiemeltek egy veszélyeztetett gyereket a családból, - konkrétan éhezett és verték - az rendszeresen hazaszökött, míg végül visszakapták a szülők.A lelki sérelem, hogy őt elvitték a szüleitől akiket szeretett, - hát kit szeressen? - sokkal nagyobb kárt okozott, mint a pofonok. (de szinte biztos, hogy verni fogja a gyerekét, ha felnő.) Jó szakemberek kellenének, ehhez viszont jól meg kellene őket fizetni.

Hogyan neveljen gyereket jól az, aki nem kapott erre mintát, és még ő maga sincs "megnevelve"? Csomó embernek nincs kialakult értékrendje - a hitet már nem is említem - és a gyökerei is lazák - pl. elvált szülők, elvált nagyszülők... ha egyáltalán vannak.
Arra utaltam följebb, hogy nem tudjuk megoldani a "világ" gondját, kár a fáradságért. A magam részéről én ezután -ha lehet- még jobban figyelek az enyéimre, és belevittem egy-egy simogatásba azt a másik, ismeretlen pici lányt, neki is szólt.

A másik a biztonság. Amíg ilyen sok család a létbiztonságért küzd, a jövő pedig a holnapból áll, és a cél, hogy legyen mit enni, a szülő pedig alkohollal tompítja a tehetetlenség és reménytelenség érzését, a gyereknevelés a sokadik szempont.
Anna Mária
@JAJMÁR: A kívülállónak kétségtelenül nagyon nehéz a helyzete, még családtagként is. De mindenkinek kutyakötelessége megtenni mindent akkor, ha veszélyeztetett gyereket lát.
Az általad említett példa is azt mutatja, hogy a gyermekvédelmi rendszer nem mindig működik jól, a munkatársak nem körültekintőek, nem is ismerik azt a gyereket, akinek a sorsáról döntenek. Lehet ezt jól, okosan is csinálni: lehet olyan segítséget nyújtani, hogy egy nehéz helyzetben lévő, alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező család képessé váljon a gyerek érdekében a normális működésre. Ez jó szakembereket és természetesen pénzt feltételez, no meg politikai akaratot arra, hogy minden gyerek fontos legyen a társadalom számára. Családgondozó hálózatot kellene működtetni, úgy, ahogy azt Európa boldogabbik részén csinálják. Szakemberek segítségével remekül fejleszthetők azoknak a képességei, akik nem nevelődtek elfogadható, szeretetteljes viszonyok között.
Sajnos manapság négymillió létbizonytalanságban élő emberünk van és nem úgy néz ki a helyzet, hogy bárki pozícióban lévő is azon gondolkodna, hogyan lehetne az ő helyzetüket biztossá és emberhez méltóvá tenni.
Ettől függetlenül, már nem először fordul elő, hogy valaki a gyereke megölésével fenyegetőzik és a fenyegetést be is váltja. Az ilyesmit mindenkinek komolyan kell venni, az ilyen embernek, hiába ő az anya vagy az apa, nincs helye gyerek közelében.
JAJMÁR
@Anna Mária: Igen, minden szavaddal egyetértek :)
verum
@Anna Mária: - az a baj, hogy manapság nem szakemberek kellenek, hanem bólogató pártkatonák. Az élet úgy látszik minden területén. Legyen az egészségügy, közbiztonság, vagy hivatali ügyintézés.
És semmi következmény nincs, ha valaki valamit rosszul csinál, sőt akkor van a legkevésbé baja, ha semmit nem csinál.
És ez a mindenkori hatalom, a mindenkori vezetés sara. Mert cinikus, semmivel sem törődő emberek mindenhol vannak, Európa boldogabbik felén is -- csak éppen ott van felelősségre vonás.
Anna Mária
@verum: Teljesen igazad van - a közszolgáltatások teljes lerohasztásának és a cinizmus vészes terjedésének időszakát éljük. Reméljük, hamarosan vége lesz ennek és megint neki lehet állni újraépíteni egy félig-meddig normális országot.
verum
@Anna Mária: - jó lenne, csak nem látom a hogyant... :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.