Huszonkettő televíziós műsor és tizenegy forgatókönyv elkészítését támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely 119 millió forint támogatást ítélt oda legutóbbi ülésén a Magyar Média Mecenatúra program keretében – közölték szerdán az MTI-vel.

Kilenc helyi televízió kapott összesen 27,5 millió forintot arra, hogy közéleti magazint készítsen: a Csele TV, a VTV Mór, a Komló és Térsége Televízió, a Szentes Televízió, Csurgói Városi Televízió, a CITY TV, a Dunaföldvár Televízió, a Pomáz Televízió és a Promontor TV. Ezek közül mindössze két városban, Dunaföldváron és Szentesen nem Fidesz-KDNP-s a polgármester. Igaz, Szentesen – bár ellenzéki a vezető – a közgyűlés kormánypárti többségű.

Hírműsor kategóriában 66,5 millió forint értékű támogatásról döntött a testület hét városi televízió (Egri Városi Televízió, Nyíregyházi Televízió, Zemplén TV, Tatai Televízió, "Csaba TV", Makói Városi TV, Körös Televízió) esetében. Itt egyedül Békéscsaba polgármestere független, de a közgyűlés többsége itt is kormánypárti.

Kulturális magazin kategóriában hat televíziót (a Somogy TV-t, a százhalombattai Halom TV-t, a kecskeméti, a makói, a szegedi és a szombathelyi televíziót) összesen 11,8 millió forint összegű támogatásban részesített. Ezeknek a városoknak az esetében csak Szegeden és Százhalombattán nem Fidesz-KDNP-s a vezető.

A médiatanács 2011 óta ezen a pályázaton eddig 361 televíziós műsorsorozatot támogatott összesen több mint 1,6 milliárd forint értékben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.