A kanadai bevándorlási hatóság emberei Miskolcon tájékozódnak arról, hogy miért hagyják el hazájukat a romák.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nemezis
@dömdödöm: Nincs szerencséd. Velük fognak azonosítani, mert ők is magyarnak mondták magukat, és már elegük van. Bocsi de tapasztalat :((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
A kanadai hatóságok korrekt módon fogják elbírálni az újabban érkező családok menedékkérelmét is, ugyanúgy, mint korábban is tették.
Nem szabad ám elfelejteni, hogy jónéhány magyar roma család menedékkérelmének adtak helyt Kanadában - ami Magyarország óriási szégyene, hiszen hogy történhet meg egy európai országban, hogy bárkit a genfi konvenció értelmében üldözzenek!
dömdödöm
Nemsoká megyek én is , hófehér Magyarként :-((((
Nemezis
@dömdödöm: Nincs szerencséd. Velük fognak azonosítani, mert ők is magyarnak mondták magukat, és már elegük van. Bocsi de tapasztalat :((
Anna Mária
@Nemezis: Bocs, a romák nem magyarnak mondták magukat, hanem magyarok. Ez van.
Anna Mária
Marhajó lenne egyébként, ha Magyarországon mindenki felfogná végre, hogy az országnak vannak mindenféle kisebbségei is, akik a kisebbség létükkel együtt magyarok.
Ha a kirekesztés tovább folyik mindenféle mondva csinált alapon, akkor már nincs messze, hogy az árjaságot bizonyító papírokért kelljen rohangálni.
papa.49
@Anna Mária: Légyszíves ne fesd az ördögöt a falra mert megjelenik!!!
dömdödöm
@Anna Mária: Engem is üldöznek , anyagilag ,pszichikailag ki akarnak csinálni .
Behajtók zaklatnak , egyik munkahelyemen megvertek :-(((((
( fehér budapesti )
Toby
Hát akkor már én is megyek, mert engem már üldözött a közlekedési hatóság, aztán a 2014-es választáskor a lejárt személyim helyett a le nem járt jogsimmal igazoltam személyazonosságomat, mire a fidesznyik "elnök" elhúzta amúgy is ferde száját, holott szabályosan jártam el, lehallgatnal, megfigyelneikk, pedig csak hónapokon keresztül tettem nevetségessé sms-rovatban a megyei fidesznyikek ígérgetéseit, hazugságait, számos esetben a szolgáltatóm nem biztosítja a szerződés szerinti nagyon szélessávú netet, melynek a díja akkor is állandó, szóval Gecisztán egy élhetetlen csapás, emberi életre alkalmatlan, ezért menedékkérelemmel fordulok a kanadai, vagy az amerikai, esetleg az ausztrál, vagy nyugat-európai, talán még skandináv, esetleg jól fizető dél-amerikai államokhoz, vagy a "keleti nyitogatás" szellemében Tiszaluc helyhatóságához !
Bizony.
Anna Mária
@dömdödöm: Elhiszem, borzasztó lehet.
De gondold át a Kanadába utazást, nehéz ott letelepedni nagyon.
Menedékjogot akkor kaphatsz, ha faji, vallási okok miatt, nemzeti hovatartozásod, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozásod, vagy politikai meggyőződésed miatti üldözésben van részed, vagy tartanod kell tőle.
Mézike
www.dehir.hu/vilag/sokba-kerultek-kanadanak-a-miskolci-romak/2012/09/02/

Majd ezek is bemutatkoznak és hazazsuppolják őket ingyenélni. :-8 Ja ők nemzeti erőforrások , csak még arra nem jöttek rá melyik nemzeté.

@dömdödöm:Szia Dömi! Miért nem szóltál? megvédtelek volna... :-)
dömdödöm
@Mézike: Szia ! Nem ártana ha lehetne tartani valamit önvédelemre ,mingyán
nem lenne akkora az arcuk .
Anna Mária
@Mézike: Nem tudhatod, hogy kik azok az emberek és mi történt velük, akik most kiutaztak.
Nem kell róluk ilyen stílusban beszélni. Hidd el, ma nem igazán egyszerű Miskolcon romának lenni. Majd a kanadai hatóságok eldöntik, hogy valóban üldözésben volt-e részük, vagy nem. Egyébként felhívom rá a figyelmedet, hogy jónéhány roma származású kapott Kanadában menedékjogot, ami Magyarország óriási szégyene - ritkán is hallani-olvasni róla!
Mézike
@dömdödöm: Önvédelem? Mi a mennyküre gondolsz mikor ezek csordákban járnak?
Lassan már egyedül nem lehet kimenni.
Ja! Piff - puff puska? :-)
Mézike
@Anna Mária: Miskolcon romának lenni?
Miskolcon a Havason lakni?
redd
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@Mézike: Sokan vannak ott rettentő nehéz helyzetben, a lakásaik helyére éppen parkolót akarnak építeni, el akarják őket üldözni a szülővárosukból, a hajléktalanság fenyegeti őket, vagy már hajléktalanná váltak, a lakásaikat bérbe adó önkormányzat inkorrekt módon jár el velük szemben. Ilyesmire egyetlen ember sem vágyik.
Mézike
@Anna Mária: www.origo.hu/gazdasag/hirek/20140506-miskolc-penzt-adna-a-gettolakoknak-ha-elkoltoznek-a-varosbol.html

Én konkréta a Havason lakó romákra és az ott élő magyar családokra gondoltam.
Mi volt a Havas mielőtt odaköltöztették őket?
Mi lett a Havas miután odaköltöztek?
redd
@redd: Hogy értsd te büdös tanulatlan cigány paraszt, ti lesztek az elsők, akiknek menniük kell ebből a világból.
Utállak benneteket?
Érdekes módon nem, de ez a tényen semmit nem változtat.
Primitívek vagytok, ezért buktok.
Bocs!
Anna Mária
@Mézike: Mi az, hogy A Havason lakó romák és a Havason lakó magyarok?
Bocs, de a romák is magyarok.
Ezen túl kellene már lenni, marhára unalmas...

Tudom, borzalmas az egész. De attól nem lesz semmi jobb, ha nem tekintitek őket magyar állampolgárnak, akiknek ugyanolyan joguk van az élethez, mint bárki másnak. Érdekes: azon a vidéken volt semmi gond addig, amíg volt munka. Békében meg tudtak lenni romák és nem romák, jártak együtt, egy helyre melózni.
Mézike
@Anna Mária: Jó de akkor is magyarnak vallják magukat ha segélyekért kilincselnek.
Anna Mária
@Mézike: Mindenki annak vallja magát, aminek akarja.
A segélyt - már ha kapnak - nem azért kapják, mert romák.
Anna Mária
@redd: Ezt a gyűlölködő, ostoba szöveget kár volt bepötyögnöd. Bár lehet, hogy nem is te voltál, hanem valami tetű.
Mézike
@Anna Mária: ha ők romának vallják magukat akkor én miért nem mondhatom rájuk hogy roma?
Anna Mária
Arra figyelhetnétek inkább, hogy Kanada milyen korrekt módon jár el. A bevándorlási hatóság emberei veszik a fáradságot, elutaznak Miskolcra és a helyszínen tájékozódnak. A menedékkérőket az ott-tartózkodásuk idején rendesen ellátják. Még azt is lehet tudni, ezer kilométerekre onnan, hogy ez az egész eddig mennyibe került nekik. Az adófizetőiket is tájékoztatják, anélkül, hogy közérdekű adatigényléssel kellene őket bombázni, meg perelgetni.
A kanadaiak pedig nem cigányoznak, nem mocskolódnak.
Anna Mária
@Mézike: Mondhatod, minden további nélkül.
Mézike
@Anna Mária: Ma 19. 29-kor azért fedtél meg mert romáknak hívtam őket.
Akkor hogy is van ez?
wagabund
a kivándorló cigányok csak jobban szeretnének élni...ez ilyen egyszerű. Ha van rá lehetőségük, miért ne? Itt esélyük sincs a jobb életre...
akkor?
wagabund
Még annyit, hogy nem romák, hanem cigányok...évszázadok óta így hívják, illetve nevezik ezt a népcsoportot. Itt is, és más országokban is...
Anna Mária
@Mézike: Fedett a halál meg.
Nem érted, hogy a romák is magyarok? Erről volt szó.
Ennyire magas lenne ez?
Mézike
@Anna Mária: Nem tudsz te semmit mondta Havasnak Ygritte. Vagy ezt már mondtam? mindegy úgy se érted, jegyzed meg.
Anna Mária
@wagabund: Nem, az európai közmegegyezés szerint - ugyanis más országokban is élnek roma emberek, nemcsak Magyarországon és Kelet-Európában - a cigány szó sértő lehet. Ezért használják inkább a romát.
Mézike
@wagabund: Persze hogy jobban szeretnének élni. Ez természetes. Ott van munka..., csak nem vállalnak. , már belinkeltem egyszer anna máriának, nem teszem meg mégegyszer hogy miért toloncolta haza Kanada a miskolci romákat.
Anna Mária
@Mézike: Remekül érvelsz, gratulálok! :D
Mézike
@Anna Mária: neked érvek? Minek? Meg se látod őket.
Monnyuk nem baj, így nem kell megmagyarázni.
Na pá.
redd
@Anna Mária: Gondoltál már arra, hogy a tisztességesen élni akaró embereknek a tömény szenny ellenében nem martad másuk, csak a gyűlöletbeszéd?

Ha eddig nem gondoltál rá, kezd el!

Nem az én gyűlölet beszédem teszi tönkre ezt az országot, hanem a nemzetgyilkos, önérdekű politikusok.
Sajnálom, hogy elküldöm a kurva anyukba ezeket a gonosz embereket!
Anna Mária
@redd: Nem, nem gondolom, hogy a romák elleni gyűlöletbeszédnek meg fenyegetőzésnek bármi értelme lenne. Nem hiszem, hogy nem maradt más.

Valóban, a politikusok rendesen taccsra tették az országot, de még rosszabb lesz minden, ha az ország polgárai valamelyik kisebbségre ordítoznak mindenféle szarságot.
Nemezis
@Anna Mária: tegnap, 19:02 Hidd el, ma nem igazán egyszerű Miskolcon romának lenni.

Nem Anna Mária, a helyzet az, hogy lassan ma nem igazán egyszerű Miskolcon magyarnak lenni.
miserables
@Anna Mária: Nagyon tévedsz !Hollandiában élek 8 éve,nemrég Rotterdamban tanultam és borsodi romák is tanultak.Fiam Angliában élt 2 éve és meglátogattam pár alkalommal ,Dewsbury városban.Feltűnt mennyi roma él ott és magyarul beszéltek ,majd a boltban tökéletes angolsággal beszéltek az eladókkal.Meg is dicsértem és kérdeztem őket mióta élnek Angliában ? 3 hónapja !De mondom hol tanultatok ? Torontóban Kanadában mondták .Azután kiderült hogy kitoloncolták őket mert nagyon elszaporodtak a lopások ,csalások.Viszont Angliában sem dolgoztak hanem különféle dolgokkal sefteltek.Bankkártya csalás a fő specialitásuk és az útlevél és emberkereskedelem !40 000 romát ,főleg borsodiakat toloncoltak ki .Angliában óriási gondot okoznak ,hiszen pont úgy néznek ki mint a pakisztániak és a hivatalok nagy részében pakisztáni az ügyintéző.Mivel a pakisztániakat az angolok nem szeretik ,ezért a romák erre alapozva azt hazudják hogy Magyarországról jöttek ahol üldözték őket .Viszont hozzáteszik az őseik Pandzsáb államból érkeztek Magyarországra .A pakisztáni ügyintéző szolidaritásból azonnal talál indokot a szociális segélyezésükre !Tehát ne hidd hogy ők dolgozni akarnak menni Kanadába !Hollandia nem ad ki romáknak lakást.Nem rasszisták csak munkaszerződést kérnek ez a minimum + a lakbér 3 X -t kell megkeresse .Amugy nem nehéz kirakni akár gyerekekkel is az utcára ha a tulaj így dönt .Tehát ide csak olyanok jönnek akár román vagy bolgár aki dolgozik folyamatosan.Amugy Miskolcról kerültem külföldre én is ,tudom mekkora nyomor van ott és a " cigánykérdés " olyan hozzá állással amit a Fidesz és a szocik műveltek NEM MEGOLDHATÓ!Hollandia ez évtől KÖTELEZI aki szociális segélyt kap ,köteles külföldön is munkát keresni ,ha helyben nem talál.Egy idő után ha azt tapasztalja hogy élősködni akar a segélyes, KIRAKJA a lakásból az utcára !Múlt évben 700 fehér holland élősdit rakott ki !Nincs pardon .Arra hivatkoznak 200 000 kelet európai érkezett az utóbbi 8 évben Hollandiába és sosem kérnek segélyt...
Anna Mária
@Nemezis: Az övtizedek a szőnyeg alá söpört szociális problémák miatt senkinek sem egyszerű az élete, az tény.
De az szintén tény, hogy a romák is magyarok.
Anna Mária
@miserables: Valóban ott van a probléma gyökere, hogy egyik politikai formáció sem tett semmit az óriási és egyre növekvő szociális probléma megoldásáért sem Miskolcon, sem másutt.
A személyes élményeiddel sokat nem lehet kezdeni, hiszen amiket mondasz, nem biztos, hogy egészen úgy vannak, ahogy előadod. Kiszemezgeted azokat az élményeidet, amelyek a romák "rossz, káros" tulajdonságait támasztják alá. Például nem hiszem, hogy Kanadából azért toloncoltak volna ki romákat, mert elszaporodtak a lopások. Nyilván nem ez áll a menedékjogot elutasító határozaton, hanem az, hogy a kérelmet nem tartották megalapozottnak.
Olyan állításokkal sem lehet mit kezdeni, hogy "az angolok nem szeretik a pakisztániakat". Hollandiában sem hivatkozott senki arra, hogy a kelet-európaiak nem kértek segélyt. Te biztosan szeretnél ilyen dolgokat hallani, de ilyesmi nem hangzik el.
Sosem állítottam, hogy a romák dolgozni akarnak menni Kanadába, tehát ezen velem hiába vitatkozol.
Előítéletekkel, egy embercsoport megbélyegzésével soha nem leszünk előbbre. Attól viszont igen, ha felismerjük, mi okozza a problémákat, hogy óriási hiba volt a magyar nép egy csoportját kirekeszteni és azt az életmódot támogatni, amelyben generációk nőnek föl úgy, hogy a munkához, a pénzkeresethez, értelmes tevékenységhez hozzá sem szagolnak soha. De persze ők is élni akarnak, mint bárki más, hát mindent megpróbálnak, mindent megtesznek azért, hogy fennmaradjanak. Nagyon erősek ezek az emberek, és érdemes lenne az erejüket, a hatalmas túlélési képességüket a társadalomba becsatornázni. Most sem késő egyéként.
Nemezis
@Anna Mária: A romák nem ezt mondják.
Anna Mária
@Nemezis: Teljesen mindegy, ki mit mond - ebben a megveszekedett, gyűlölködő társadalomban ritka már az értelmes beszéd.
Az a nagyhelyzet, hogy aki magyar állampolgár, az magyar - ezen tényleg kár vitatkozni.
Sokan vannak Magyarországon olyanok, akiknek a komfortérzete attól nő valamelyest, hogy úgy gondolják, ők "magyarabbak" másoknál. Siralmas.
Nemezis
Attól hogy valaki magyar állampolgár, korántsem biztos hogy magyar.
Anna Mária
@Nemezis: Jól elvagy te ezzel a problematikával!
Remek helyen keresgéled a megoldást a szociális problémákra - csak gratulálni tudok! Széles látókörre, lényeglátásra, remek helyzetfelismerési képességre vall! :DDD
bencemacska
@Anna Mária: tegnap, 20:08
Most egy kissé ingoványos talajra tévedtetek.
A roma magyarul azt jelenti, hogy ember. Tehát ha lovári nyelven beszélünk, mindenki "roma", ha magyarul, akkor mindenki "ember".
Amikor valaki magyarul beszélve ő magát romának nevezi velem szemben, akkor olyan diszkriminációt alkalmaz, amihez nincs joga, mert én nem szolgáltam rá !!!
Anna Mária
@bencemacska: Igen, persze. Nyugat-Európában a közmegegyezés szerint a roma kifejezést használják, mert az ott élő romák, roma-szervezetek szerint a cigány megnevezés sértő. Az EU-ban ezért ajánlatos a roma szót használni.
Az okfejtésed ott sántít, hogy ha te magadat embernek nevezed, az nem jelenti azt, hogy ezzel másokat diszkriminálnál, akik szintén emberek. Tehát te tévedtél ingoványos talajra.
pistapapa
500 000 magyar pedig nyugatra menekült,a cigányok és az őket ajnározó hatalombitorlók miatt.
Anna Mária
@bencemacska: Tévedsz egyébként, a "roma" nem embert jelent, de hát hagyjuk is.
Anna Mária
@pistapapa: No persze!
A romák elvették a szorgos többségi magyarok munkáját, így hát külföldre kényszerültek! :DDDD
bencemacska
Én ezt írtam:
"Amikor valaki magyarul beszélve ő magát romának nevezi velem szemben, akkor olyan diszkriminációt alkalmaz, amihez nincs joga, mert én nem szolgáltam rá !!! "

Te ezt válaszoltad:
"Az okfejtésed ott sántít, hogy ha te magadat embernek nevezed, az nem jelenti azt, hogy ezzel másokat diszkriminálnál, akik szintén emberek."

Ha ő kiemeli velem szemben, hogy ő ember, akkor minek tart engem!?

Ha nem veszed észre a különbséget, arról nem én tehetek!
miserables
@Anna Mária: canadaquebecmontreal.network.hu/blog/kanada-vilaga-hirei/nagyon-furcsa-a-kanadai-miniszter-szerint-a-romak-migracioja Nos én sosem hazudok ,miért tenném ?Anglia sem gondolkodott másként csak ott keményebbek a válaszok.3 alkalommal irtották ki az ír és a bevándorolt cigányokat tőrténelmük folyamán.Mária Terézia egy alkalommal tette meg,igaz előtte 10 évig ényszeritette a gyerkeket iskolába ,a férfiakat szakmára tan itatta és munkára kötelezte.Mivel ott abban az időben sem alkalmazkodtak ezért minden faluban kidoboltatták 6 hét alatt el kellett hagyniuk Ausztria területét.Miután letelt a határidő ,minden faluban ki volt adva ha megfogtak egyet is megölték.A gyerekeket is !Ez történelem !De a börtön populáció is mutatja erre küldöm a borsodi cigány vajda videóját ,őt gondolom nem fogod rasszizmussal vádolni : www.youtube.com/watch?v=tzm0ihIGEqU
Anna Mária
@miserables: Remek, hogy sosem hazudsz! Gratulálok! Eddig csak egyetlen ilyen magyar emberről szerezhettem tudomást! :)
Figyi, egy civilizált, fejlett társadalomban a történelmi eseményekre hivatkozni hatalmas szociális problémákkal kapcsolatban - hát, nem vall valami nagy észre.
A holokauszt a történelem része, mégsem állítjuk magunk elé követendő példának.
sokanvagyunk
Szerintem meg annyira leamortizálták a nevüket (is), hogy átnevezték magukat, így lett roma a cigány.
pistapapa
@Anna Mária: Nem! Mérgezik a mindennapi életet,rabolják,gyilkolják a magyarokat. De ha ez neked semmi,akkor vándorolj velük.
Mézike
@Anna Mária: rom cigány
romnedino feleséges
romni cigánynő
romni feleség
romni nő
romnyelel házasodik
romnyi nő
romujel pusztít
romupé pusztítás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.