Letartóztatták Overdose tulajdonosát, Mikóczy Zoltánt. A férfi állítólag részese volt egy nemzetközi bűnszervezetnek, amely elcsalta a cukor áfáját – értesült a Blikk.

A csalók fiktív magyar gazdasági társaságok nevében szereztek be kristálycukrot Szlovákiából, Lengyelországból és Csehországból. Ezt fiktív számlákkal adták tovább magyar vevőknek, akik szintén nyerészkedtek az üzleten. A kár 1,2 milliárd forintos nagyságrendű lehet.

Az újság megkeresésére Petróczy Anett szóvivő azt mondta:

A gyanúsított személyek között Mikóczy Zoltán mellett egy másik szlovák állampolgár is érintett. Mikóczy Zoltán szerepéről az eljárás jelen szakára tekintettel nem áll módomban tájékoztatni.

Mikóczynak nem ez az első törvényszegése: 2009-ben Romániában is letartóztatták csődbűntett, csalás és sikkasztás miatt.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A CBA 4 milliárdos ÁFA csalásával mi van ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@coni: Írod:
"Évente eltűnt 1 Milliárd az ÁFÁ-ból..."

Bocsi, hogy kijavítalak, Horváthnak évi 1 000 (ezer!) milliárd forintos kormányzatilag engedélyezett ÁFA-csalásról vannak bizonyítékai.
coni
@F_Viktor: Boccs ezt benéztem. Igazad van évente ezer milliárd az elvárt és a befolyt ÁFA különbsége. Ezért 27% az ÁFA, különben nem érné meg csalni.
papa.49
Egy kis ,,összeesküvés elmélet,, nem adta át a lovat a hazugovicsnak hát ezért...
Knapp75
Csak nehogy letartóztassák Overdose-t is!
Állítólag ő fedezett Mikóczynak...
Abzug62
Érdekes, ezek a "közeli" letartóztatások milyen csendben történnek! Bezzeg a "távoliak" esetében csak úgy harsog a sajtó, még akkor is, ha már az elején tudni, hogy koholt vádakról van szó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.