A KDNP a keresztény elvek alapján következetesen védi az emberi életet, ezért elutasítja a halálbüntetés bevezetését – erősítette meg Rétvári Bence, a párt alelnöke a Válasz.hu-nak. "Hívő keresztény politikus nem támogathatja a halálbüntetést" – fogalmazott.

Orbán Viktor a halálbüntetés mellett foglalt állást kedden Pécsen, amikor a kaposvári trafikos gyilkosságról kérdezték Páva Zsolt polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján. A kormányfő azt mondta: "elfogadhatatlan, ami történt, és a helyi városvezetésnek a teljes súlyával kell fellépnie". Hozzátette: "bár azt hittük, hogy pontot tettünk a magyar büntető törvénykönyvvel és bűnüldözéssel kapcsolatos kérdésekre, amikor bevezettük a három csapást és a tényleges életfogytiglant, a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani, és tudatni kell, hogy semmitől sem riadunk vissza".

Rétvári: "Hívő keresztény politikus nem támogathatja a halálbüntetést"

A Kereszténydemokrata Néppárt nevében Rétvári Bence alelnök 2012-ben azzal utasította el az akkor a Jobbiktól érkező felvetést, hogy a halálbüntetést támogató nyilatkozatok „egyértelmű szakítást jelentenek a keresztény értékvilággal”. Rétvári most is leszögezte,

"hívő keresztény politikus nem támogathatja a halálbüntetést anélkül, hogy ne mondana ellent az egyház tanításának".

Nem ő azonban az egyetlen kormányzati tényező, akinek szabályos pálfordulást kellene végrehajtania, ha támogatni akarná a miniszterelnök legújabb ötletét. A szerdai Magyar Nemzetidézi például Trócsányi László igazságügyi minisztert, aki tavalyi tárcavezetői meghallgatásán világossá tette: a halálbüntetés nem állítható vissza, mert ahhoz ki kellene lépni az Európa Tanácsból.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke telefonbeszélgetést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a halálbüntetésről szóló kijelentései miatt. A kormányfő a miniszterelnöki sajtóirodán keresztül azt üzente, hogy örömmel áll Martin Schulz rendelkezésére.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prime777
@karma1: Nehéz téma ez az tény.:)
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Én most kiszállok!:)
Sziasztok!
karma1
@prime777: Legyen szep napod, nagyon klassz hetveged, Neked is szia!...:o))))
Anna Mária
@prime777: 14:35
Nyugodtan megsértődhetsz, miután másokat mélyen megsértettél, anélkül, hogy ismernél bizonyos embereket és kultúrákat, "állatiasabbnak" nevezted őket. Nem is értem, mire érzékenykedsz.
A világ olyan, amilyenné tesszük. Ha bosszúálló, nem mérlegelő állatként viselkedünk, akkor a világunk nagyon rohadt világ lesz.
Beverly Hillsben éppen nem éltem, de a világ több nagyon elmaradott, rettenetesen szegény részén dolgoztam sok évet, szóval azt hiszem, a különböző kultúrákról alkotott véleményem igenis, releváns és nagyon felháborít, ha valaki butaságból lenéz más kultúrákat.
panellproli
Rothadt, szemforgató banda, aki a kereszténység mögé bújt, de sajnos kilóg a sátán patája
prime777
@Anna Mária: Nem értettél meg de mindegy is.
Mindenhol csupa jóság van ezen a földön.
Utoljára,hátha megérted!
Csak nézd meg mi folyik a közel keleten ahol újságírókat fosztanak meg a fejüktől.
Ha még most sem értesz akkor sajnálom.
Ide többet nem írok be ehhez a témához de nem azért mert megsértődtem.
Hanem mert semmi szükségem nincsen erre.:)
Halálbüntetés meg úgy sem lesz itt.A börtönökben meg még jobban menni fog ami idáig.
Anna Mária
@prime777: Ó, persze, ezek szerint olyan vagy, mit Orbán, akit az egész világ mindig félreért. :)
Az iszlám állam rémtetteit példának felhozni arra, hogy más kultúrák, más emberek "állatiasak"?
Akkor vegyük példának a magyarok jellemzésére talán a szegény trafikban dolgozó fiatal lány gyilkosát, oké? Mondjuk talán, hogy a magyarok "állatiasak", hiszen fillérekért gyilkolnak?
Persze, nem lesz halálbüntetés, az világos. De halálbüntetést követelgetni egy kicsit, az ugye, jólesett?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.