Húsz hónapja folyamatosan növekszik a születések száma, és a kormány a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára anyák napja alkalmából vasárnap a budapesti Szent Imre kórházban, ahol köszöntötte a kismamákat.

Fűrész Tünde hangoztatta, Magyarország családbarát ország, ezért nem csak anyagiakban, hanem szimbolikus gesztusokban is ki akarja fejezni az édesanyák megbecsülését. Tájékoztatása szerint az elmúlt évben 3,2 százalékkal nőtt a születések száma, míg az év első két hónapjában a statisztikai adatok ezt meghaladó, 3,6 százalékos növekedést jeleznek.

A helyettes államtitkár felidézte a kormány eddigi családpolitikai intézkedéseit, köztük a gyed extrát és a családi adó- és járulékkedvezményeket, utóbbinál jelezte: abból tavaly 240 milliárd forint maradt a családoknál.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
@papa.49: Városunkban helyi újság van.Az anyakönyvi rész hónapok óta így fest:
Születések: Farkas...Burai...Lólé...Ládi ...Pocók ... Horváth...Bundri... Lakatos...Orbán...Tábi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Lehet, hogy mi javítottuk fel a statisztikát,? Nekem az elmúlt 2 és fél évben - kicsit több, mint 20 hónap - 4 unokám született -:D
és még várható, de a három fiam között is kicsi a korkülönbség.
Egyébként az első gyerek megszületik, de sok párnak az elég is. Max. kettő, a három már nagyon ritka. Az első pedig jóval később, mint 20-30 évvel ezelőtt, - 50 évvel ezelőtt pedig mai szemmel szinte gyerekként szültek a nők. Az idők változnak :)
Persze, a nevelési és anyagi gondok erősen befolyásolják mindezt. Van ahol emiatt nem szülnek többet, és van ahol a karrier miatt.
Anna Mária
Nekünk öt gyerekünk és tíz unokánk van, szép rendesen kettesével elosztva.
A statisztikát ugyan növelik a fiatalok, de mind külföldről.
micfild
@Horizont: Más volt. Mi 3 év után házasodtunk. 21- ill 22 évesen.
A gyerekeink meg tanulnak, egyetemre mentek. És eszük ágában sincs ilyesmi...
Amit sajnálok a fiamnál. Úgy érzem, bár nem mondta konkrétan, hogy a kislány nem akart még elköteleződni. A nagylányom meg kijelentette, hogy olyan fiút- mint az apja úgysem talál- mert a mai huszonéves srácok életképtelenek - szerinte- és nem akarnak semmit komolyan venni. Szerintem meg nem jó helyen keresgélt eddig. Bár most van udvarló és szerelem... de volt már eddig jó néhány. Reménykedem csak, hogy olyat találnak, akiknek a legfontosabb a család.
GeoCravker
@Horizont: Az elvándorlás az ócska egészségügy okozta passzív eutanázia pótlására nem egy, hanem 6-7 gyerek kellene egy családba lassacskán
Anna Mária
@Horizont: Köszönjük szépen!
Annak idején nem sokat vacakoltunk, 19 és 21 éves egyetemistaként vágtunk bele a családalapításba. Tanultunk, dolgoztunk és igaz, szűkösen, de el tudtuk tartani a sok gyereket. Életünk legjobb döntése volt a nagycsalád!
JAJMÁR
@Horizont: 21:48 Az "én időmben" is így volt, vagyis a "mi" időnkben, de akkor még illett összeházasodni, és volt is miből. Valóban, legalább az egy gyerekről nem szabad lemondani, de én inkább kettőt mondok. Kell a testvér ahhoz, hogy jóll szocializálódjon a gyerek. (Persze, először is rendbe kellene már tenni ezt az országot.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.