Csúcson az idegenellenesek aránya Magyarországon – állapította meg a Tárki az 1992 óta végzett kutatásának 2015 áprilisi adatai alapján. Az intézet szerint 2015 áprilisában a felnőtt lakosság 46 százaléka választotta azt az idegenellenesnek tekinthető állítást, hogy az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát.

A megkérdezettek 9 százaléka tekinthető idegenbarátnak, akik szerint minden menedékkérőt be kell fogadni, és 45 százalékuk mérlegelő a menedék nyújtásának, illetve megtagadásának kérdésében.

A Tárki 1992 óta végzett kutatásainak adatai alapján az idegenellenesség mértéke a kezdeti, 1992-1995 közötti gyors növekedés után előbb ingadozott, majd 2002 óta 2011-ig kisebb ingadozásokkal meglehetősen stabil volt. A korábbi évekhez képest 2012-ben megnőtt az idegenellenesek aránya, és 2013 után 2014-ben is magasabb maradt, mint a 2000-es évek átlaga. A 2015 áprilisi adatok a 2001-es csúcsértéket is meghaladták, az idegellenes válaszadók aránya 43 százalékról 46 százalékra nőtt.

A mérlegelők körében a legmagasabb, 94 százalékkal az arab nemzetiségűek, a legalacsonyabb, 7 százalékkal a határon túli magyarok visszautasítottsága. Az arabokénál alig alacsonyabb a romák, de 70–80 százalék felett van a kínaiak, az afrikaiak és a románok visszautasítottsága is. Még a viszonylag ártalmatlannak tekinthető, valójában nem is létező népcsoportot, a pirézeket is elutasítja a mérlegelők 60 százaléka – állapítja meg a Tárki.

Az elemző intézet szerint az átlagosnál magasabb az idegenellenesség mértéke a Jobbik és az MSZP szavazói, illetve a nem szavazók körében, azok között, akik úgy érzik, hogy rossz anyagi helyzetben vannak, vagy ennek romlásától tartanak, továbbá a dél-dunántúliak, a munkanélküliek és a 40–50 évesek körében.

Az idegenellenesség mértéke a felsőfokú végzettségűek körében a legalacsonyabb, a főiskolát végzettek esetében 35 százalék, egyetemet végzetteknél 20 százalék.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Tehát a megkérdezettek 60%-a elutasítja a pirézeket, akik nem is léteznek. Vagyis ennyi etethető birka van, ami egyszerűen borzasztó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Tehát a megkérdezettek 60%-a elutasítja a pirézeket, akik nem is léteznek. Vagyis ennyi etethető birka van, ami egyszerűen borzasztó.
Hellcat
Ebben jó a fidesz...a rohadt uszításban...szemét banda.
Toby
Könyvelje el mindenki magának, hogy ennek az idegen-hisztinek az lesz a vége, minden politikai menekültet visszaadnak a rezsimjének, ahol halál, vagy munkatábor várja őket !
Mert "nem leszünk gyarmat" ergo rabszolgákra sincs szükség !
Anna Mária
@Macskaszem: Ez tényleg félelmetes. Egyébként működik még Magyarországon valamiféle közoktatás?
Anna Mária
Engem nagyon foglalkoztat a kérdés: mi jó van abban, ha egy ország lakossága buta és a kormány ezt még fokozza is?
justhpeter
@Anna Mária: A Király maga képére akarja formálni a népét. Ebben van pár apró gond. Úgymint: túlképzettek vagyunk - főleg a politikusainkhoz képest. Gyenge felfogóképességünk van - az Istennek nem akarjuk a minket "megmentő" igét bevenni. Értelmi képességeink behatárolhatatlanok - rendszeresen összekeverjük a Király üzeneteit a kabaréval.
Érthető, hogy a Királynak sok a gondja velünk a saját képére formálással.
kalexian
Miért idegen ellenes az, aki nem támogatja a tömeges bevándorlást? Válasszuk már külön a politikai menekülteket a gazdasági bevándorlóktól! A gazdasági bevándorlók többsége úti okmányok nélkül származására utaló íratok nélkül érkezik. Bemondásra igazolja magát! A gazdasági menekültek között lehet bűnöző múltú, vagy akár terrorista is, ellenőrizhetetlen. Miért az adófizető magyar állampolgárok tartják el őket. Miért nem lehet olyan jogszabályt hozni, hogy a menekült táborok a lehetőségek szerint ön ellátók legyenek. Ez egy szűrő is lenne, mert aki akar dolgozni az megteszi, de ha csak az adott ország szociális hálójába kapaszkodik az úgy is megtagadja!
Freewolf
Magyarországot a magyarok lakják. Ne a franciák, vagy az angolok mondják már meg, kiket kell befogadnunk! Majd amikor megoldottuk a cigány kérdést, elgondolkodhatunk rajta, szeretnék e újabb nyűgöt a nyakunkba!
lópicigáspár
@kalexian: Az általad leírtak akkor lennének helytállóak, ha a menekültügyi kérdés nemzeti probléma volna és nem EU probléma. A menekültek 99 %-a tranzitországként tekint Magyarországra és menne tovább nyugatra, csak szegényeket összefogdossák itthon. Namármost az ő ellátásuk a lehető legkevésbé sem terheli a gazdaságunkat, hisz igen komoly összeget fordít erre az EU (amit persze zömében lenyúl a vezetőség) Az is elgondolkoztató, hogy mit szólnának a nyugaton élő, dolgozó honfitársaink - akik gyakorlatilag gazdasági, politikai menekültek -, ha a befogadó ország egyszerűen kivágná őket, mondván dolgozz otthon (és dögölj éhen). Képzeld el, micsoda elkeseredettség kell ahhoz, hogy az ember hátrahagyja mindenét, házát, családját, hogy egy jobb élet reményében megcélozza Nyugat-Európát! Nem bennünket, nyugatot! Hogy lehetnek terroristák is közöttük, biztos, de nem tudom hallottál e valamit mostanában valami Tóásóról?
kalexian
@lópicigáspár: Ne keverd a szezont a fazonnal! Bárhogy szeretnéd egy nevezőre hozni a mi Honfitársainkat az Afrikai menekültekkel. Minden kinn dolgozó ismerősöm a mai napig nem szorul rá a munkát biztosító állam kenyerére, megdolgozik érte! Jó lenne, ha valami gond van kis hazánkban nem az lenne a válasz, hogy EU! A mi városainkban lebzselnek, randalíroznak. Ha olyan jó emberek lennének nem volna sehol sem probléma velük! Mit tudsz róluk mit hagytak hátra? Lehet, hogy elfogató parancsot, vagy ítéletet!
lópicigáspár
@kalexian: Elfogatóparancs? Nézz szét az interpol oldalán és látni fogod, hogy kik is valójában a bűnözők. Csak egy a sok közül: www.interpol.int/notice/search/wanted/2013-53084. És szerinted mi a különbség a mi Honfitársaink (nagy mélymagyar "H"-val) és az afrikai menekültek között. Szerinted ők nem akarnának dolgozni, élni, ha kapnának rá lehetőséget? A cigánykérdést már meg sem merem említeni, hisz azonnal felakasztanád mind!
kalexian
@lópicigáspár: Ne haragudj, de valamikor volt egy idegen rendészet én ott is dolgoztam:Azt, hogy milyenek az úgynevezett menekültek közelről tapasztaltam. Én nem a média által közvetített riportokból indulok ki!
Mellesleg mi köze ennek a cigány kérdéshez?
kalexian
@lópicigáspár: Nem, Az idegen rendészeti őrizet nem a határőrséghez tartozott.
lópicigáspár
@kalexian: Igaz, akkor kizárásos alapon BV.
Toby
" Veszélyes dolog az, amikor neked van igazad és a kormány hazudik !"
( Voltaire)
verum
Nem hiszek ennek a statisztikának. Én még mindig bízom abban, hogy több az emberséges ember ebben az országban.
Anna Mária
@Freewolf: Nem, Magyarországot nem kizárólag magyarok lakják.
Ha elkerülte volna a figyelmedet, Magyarország az EU tagja, ami nagyon sok előnnyel jár az ország számára, többek között azzal, hogy az EU hatalmas összeggel támogatja évente a Magyarországra érkező menekültek ellátását.
Természetesen ebben a kérdésben Magyarország egyedül nem dönthet, valamint a menekültügyi egyezmény aláírójaként kötelezettségek is hárulnak rá.
Sajnálom, ha a menekültüggyel kapcsolatos ismeretekre csak most, ezt a néhány sort olvasva tehettél szert.
kalexian
@Anna Mária: Bevándorlás!
A liberális média nap, mint nap beszámol a bevándorlók baleseteikről. Én a számok tükrében úgy érzem a bevándorlók, vagy más néven gazdasági menekültek száma ennek a többszöröse.
Elgondolkoztam, azon, hogy a történelmi tanulmányaim során a 4.-8. században történt már hasonló. Lehet, hogy a történelem ismétli magát. Ez a folyamat a népvándorlás.
Az említett történelmi eseményt a ma Európában élő nyugati nemzetek hajtották végre. Vagyis a Frankok, a Gótok, a Germánok. A népvándorlás folyamata nem csak fegyveres honfoglalással zajlott, hanem mikró migrációval is.
A mikró migráció eredményeként az őslakosság lassan eltűnt és egy másik a bevándorlók etnikumába olvadt. Ez a folyamat szinte évszázadok alatt alakult ki. A népvándorlásban résztvevő népek rá erőltették identitásukat az őshonos népekre, akár beolvasztással, akár erőszakkal. Az így kialakult egy új kultúrájú nemzetek ma is uralják Európát.
A migráció folyamatát erősítette a Római Birodalom tudatos politikája is. Ez visszaütött, hisz ezek a népek a Római Birodalom gyengülésével lassan önállósodtak, át vették a hatalmat úgy a Rómaiaktól, mint az őslakosoktól!
Ennek kis történelmi visszatekintés után nézzük a mai helyzetet. Lassan, de biztosan zajlik egy mikró migráció, a liberális kormányok hallgatólagos segítségével. Egyes országokban már tömeges az eltérő kultúrájú népek lélekszáma. Ez magában nem lenne baj, ha átvennék a befogadó ország kultúráját, erkölcsét. Azonban ennek nincs jele, hisz a közösségek elzárkóznak ettől.
Ami most Európában folyik, az egy népvándorlás, bár ezt így nem meri senki kimondani, vagy nem érzi a súlyát a vezető hatalom. Azt is el tudom képzelni, hogy Római mintára bizonyos körök tudatosan segítik ezt a folyamatot.
Ha nem állítják meg ezt a tendenciát, eljöhet az az idő, amikor a ma Európában élő népek eltűnnek a történelem színpadáról, és egy más kultúrájú, erkölcsű nemzetek alakulnak ki.
Mindenki gondolkodjon el és védjük meg a nemzetünket az elmúlástól!
Anna Mária
@kalexian: Védd csak a nemzetedet az elmúlástól, ha ezt olyan fontosnak tartod. Felőlem akár el is múlhat. Nekem mindegy, kik élnek egy bizonyos körülhatárolt területen, csak ne legyenek gyűlölködők, buták, antiszemiták, ne mutogassanak mindig másokra, ne másban keressék a hibást, ne gondolják magukat mindenkinél feljebbvalónak és ne emlegessék állandóan Trianont. Én elég sok nyelven beszélek, gyakorlatilag akárkivel megértetem magam, szóval nem lesz probléma! :)))
Freewolf
@Anna Mária: Menekült ügyben csak és kizárólag mi magyarok dönthetünk! Mi mondjuk meg, kit engedünk be. Az EU-nak ettől coki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.