Hiába kilincsel Szijjártó Péter az EU-nál az azeriek gázszállításának érdekében és hiába engedtük el a baltás gyilkosukat, úgy tűnik, mégis sikerült vérig sértenünk Azerbajdzsánt. Erre utal legalábbis budapesti nagykövetségük legújabb sajtóközleménye.

Az alábbival indítják nyilatkozatukat:

A Magyarországon élő azeri közösség, valamint az Azerbajdzsáni Köztársaság Budapesti Nagykövetsége sajnálattal szerzett tudomást arról, hogy Veszprémben 2015. május 8-án egy új örmény emlékmű – hacskár kereszteskő – felállítására került sor.

Álláspontjukat ki is fejtik:

A magyar földön felállított örmény emlékművön található felirat állítása szerint az 1988-1990 évek során örmény népirtás történt Szumgait azerbajdzsáni városban. Ez felettébb furcsa! Milyen örmény népirtásról lehet szó, ha Azerbajdzsán területének 20% a mai napig örmény megszállás alatt van? Ha ezekről a területekről a legkegyetlenebb módon, egy átfogó etnikai tisztogatás következtében elüldöztek több mint egy millió azeri nemzetiségű embert? (...) Azonban, mindettől eltekintve, Azerbajdzsán a hegyi-karabahi konfliktus békés elrendezését szorgalmazza. Sosem tettük és a jövőben sem szándékunk a népünk tragédiájából propaganda-showt csinálni és visszaélve egy harmadik nép bizalmával, valótlan koholmányokat igazságként feltüntetni.

Közleményüket azzal zárták, sajnálják, hogy a veszprémi városi hatóságok döntéshozatalkor "a hazugságokon alapuló örmény propaganda védőügyvédjének szerepét választották", károsan hatva ezáltal Azerbajdzsán imázsára.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ilyen az ha az ember rossz arcokkal haverkodik. Előbb-utóbb jönnek a kérések, követelések.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@karma1: Igen. Sajnos az energiaszektor is kizárólag politikai, tehát a maffia elit kisajátított területe. Ha a kormány, de az ellenzék is, nemzeti lenne, akkor már évek óta, nemzetbiztonsági ügyként kezelnék az energiaellátást. És itt, nem az elit nemzetbiztonságára gondolok. Amiből a MOL részvényeket, meg mindenféle gáztározót megvettek, meg Paks II(szerintem soha nem fog megépülni, csak az idő és a pénz megy vele, na és a hülyítés), sok milliárdból, már rég nem lenne kérdés, hogy mivel és miből fűtsünk télen. Egy másik példa Svédország. Ők exportálják a szemetet, tehát bevétel az államnak, mert nekik már megvan a rendszerük és függetlenek. A magyarokat fordítva ültették fel a lóra. Itt a piszlicsáré, fatolvajlással vannak elfoglalva és ebből, gyászos módon, szintén politikát csinálnak. Tragédia van/lesz, ilyen energia szemlélettel.
Tibor43
Nehogy visszaküldjék a baltást,mert még mi etethetnénk...
Lepényleső
Békés elrendezés,baltával? Megoldásnak,megoldás,annak aki a baltás. A fidesz ehhez
tartotta a gyertyát. A politika csődje - se azeri,se örmény velük szóba nem áll -ezt a
dilettantizmust tanítani lehetne. Az emberiességről most szót sem ejtsek,mert nincs miről.
Vizual
Hát nem mindenki van rászorulva, hogy nyaljon valamerre mert nincs ötlete se. De ez a fagyi is visszanyalt. Mint minden, idővel.
hayasa
@Anna Mária: Nazarbayev Kazakhstan-nak az elnöke, azerbajdzsán diktátorát ilham aliyev-nek hívják. Csak mondom, mert amúgy a lényegen nem változtat.
Toby
Legalább az azerieknek is világos lett: orbánc - a geci ! - egy elmebeteg hazudozó kócsag' !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.