Hiába kilincsel Szijjártó Péter az EU-nál az azeriek gázszállításának érdekében és hiába engedtük el a baltás gyilkosukat, úgy tűnik, mégis sikerült vérig sértenünk Azerbajdzsánt. Erre utal legalábbis budapesti nagykövetségük legújabb sajtóközleménye.

Az alábbival indítják nyilatkozatukat:

A Magyarországon élő azeri közösség, valamint az Azerbajdzsáni Köztársaság Budapesti Nagykövetsége sajnálattal szerzett tudomást arról, hogy Veszprémben 2015. május 8-án egy új örmény emlékmű – hacskár kereszteskő – felállítására került sor.

Álláspontjukat ki is fejtik:

A magyar földön felállított örmény emlékművön található felirat állítása szerint az 1988-1990 évek során örmény népirtás történt Szumgait azerbajdzsáni városban. Ez felettébb furcsa! Milyen örmény népirtásról lehet szó, ha Azerbajdzsán területének 20% a mai napig örmény megszállás alatt van? Ha ezekről a területekről a legkegyetlenebb módon, egy átfogó etnikai tisztogatás következtében elüldöztek több mint egy millió azeri nemzetiségű embert? (...) Azonban, mindettől eltekintve, Azerbajdzsán a hegyi-karabahi konfliktus békés elrendezését szorgalmazza. Sosem tettük és a jövőben sem szándékunk a népünk tragédiájából propaganda-showt csinálni és visszaélve egy harmadik nép bizalmával, valótlan koholmányokat igazságként feltüntetni.

Közleményüket azzal zárták, sajnálják, hogy a veszprémi városi hatóságok döntéshozatalkor "a hazugságokon alapuló örmény propaganda védőügyvédjének szerepét választották", károsan hatva ezáltal Azerbajdzsán imázsára.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ilyen az ha az ember rossz arcokkal haverkodik. Előbb-utóbb jönnek a kérések, követelések.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Eddig is megvoltunk az azeriek nélkül. A néppel semmi bajom, de a vezetőiktől kiráz a hideg.
Anna Mária
Nurszultan Nazarbajev sértődős és soha nem felejt, ahogy a diktátorok általában.
Szegény Orbán ezek után tuti nem menekülhet Azerbajdzsánba, kénytelen lesz meglégedni Putyin oltalmával. Pedig Baku milyen csodaszép! :)))
nyanya001
@Anna Mária: Majd Kurdisztánba megy !
Most az a legújabb kedvenc.

De ismerve a pávatáncost, majd átíratja az emlékműn a feliratot oszt jó napot !
Anna Mária
@nyanya001: A kurdisztáni régió iraki része, amivel mostanában üzletelgetni próbálnak ezek, nem kifejezetten nyugodt vidék és még sokáig nem is lesz az. Nem tenne jót a megtépázott idegeinek. :)))
Anna Mária
@Hellcat: Ugye? Utánozhatatlan, egyedi, tökéletes - tulajdonképpen tanítani kellene! :)))
human
Ilyen az ha az ember rossz arcokkal haverkodik. Előbb-utóbb jönnek a kérések, követelések.
coni
Fel kell avatni a Városligetben a kazah költő szobra mellett egy azerit is is. Egyiket sem fogja felismerni egy magyar sem, de legalább megmarad az örök magyar-azeri barátság.
Hellcat
@Anna Mária: Hát az EUban egyre többen követik ezt az unotrodox illiberális mintát...HÁT NEM AZ M1-ET NÉZED TEEE? :D
Anna Mária
@Hellcat: Nem, nem nézem, ha ezért bitóra jutok, akkor sem! :)))
Hellcat
@Anna Mária: Remélem nem jutsz oda mert akkor már ketten mennénk :D
Anna Mária
@Hellcat: Na igen, én sem hajtok rá, hogy ezek a kötelező m1-nézés megtagadása miatt kivégezzenek, keresek inkább időben valami normális helyet a világban! :)))
Hellcat
@Anna Mária: :) Az a baj én semmiképp sem szeretnék normális helyet a világban, nem akarok családot barátokat hátrahagyva elmenni. Gondolhatod ezek után mennyire bosszant a qrbáni országrombolás.
Anna Mária
@Hellcat: Hát igen, értem.
De ha már élet-halálról van szó, akkor a barátaid és a családtagjaid fognak otthagyni téged. Akkor inkább tarts velük. :)
Az országrombolás hihetetlenül durva és gyors, minden szinten.
Hellcat
@Anna Mária: Ha ők mennek megyek velük ez egyértelmű. De csak én nem akaork menni.
perfekt
Malőr!Hogy hívják az illetékes külügyi muftit?Sz@rtgyártó Péter.
levi
Engem inkább az akaszt ki, hogy én pl. nem is hallottam erről az emlékműről...akkor ők honnan? Orbán haverjai ennyire megfigyelnek minket? Vagy ennyire nem bíznak a kis szarosban vagy csak a gyarmatot tartják szemmel...
bakegya
@levi: Orbán pénzért dolgozik,nem ingyen-tudod azért jár is valami.
bakegya
T.KÖVET ÚR!
Ez az akcióterv kizárólag ORBÁN VICCTOR SZEMÉLYESEN OLAJOZOTT ÜGYE-mi is csakkk a PLETYKALAPOKBÓL ÉRTESÜLTÜNK-utólag a saját történelmünkről is de a jövőnkről is.
A jelenünkről pedig még konzultálni kényszerülünk,fólia ügy miatt-a halálra biztosíásra is van esély
Egyáltalán nem áll módunkban a MAGAR NÉP NEVÉBEN SEGÍTENI-jobb ha önök is tudják...
JAJMÁR
@Hellcat: 15:36 Nekem viszketni kezd a tenyerem, ha arra gondolok, hogy a családomat, a hazámat, az otthonomat én hagyjam el, mások "rombolása" miatt! Szerintem menjenek ők!
Anna Mária
@JAJMÁR: Igen, meglehetősen felháborító gondolat.
De egyes csoportoknak az a szokása is, hogy ha az ember nem ért egyet velük, akkor rögtön megmondják, az illető nem eléggé magyar, vagy tán nem is magyar és közlik, hogy húzzon az országból, nincs többé itt helye. Ez egyre gyakrabban történik meg. Ez már a közbeszéd része, különösebben fel sem tűnik.
JAJMÁR
@Anna Mária: Nem szoktam "elfutni", pedig sokszor jobban jártam volna, de én mindig szembefordulok :(
justhpeter
Lassan el kell gondolkodni az azeriek felé az újabb jóvátételről. Nem elvetendő gondolat, hogy a baltás után adjuk ki Orbánt és Szijjártót.
Dr. Felipe
A bajdzsánok előbb küldjék a lóvét a baltásért, utána reklamáljanak. Majd az azerieknek is építünk egy mecsetet ha itt lesz a lóvé.
Sőt még egy hegyet is építünk Felcsút-hegyi-karabahon, annak a tetején lesz a mecset ahonnét még Baku fényeit is lehet látni.
Anna Mária
@Dr. Felipe: Végre értelmes ötletek! Figyi, vedd már át a hivatalt attól a mitugrász Szijjártótól! De már holnap! :)))
Feraj49
Most akkor melyik ujját harapjátok meg OV,-nak Az Örményt,vagy az Azerit ? Én javaslom a Dakotát azzal talán nem árt senkinek.
vitriol
@Mirabilis: szijjártó már olyan nagyfiú, hogy kioktatja ő még az EU-t is!
szandokan
@Anna Mária: Felipe már volt polgármester, állítólag még egyszer nem kérnek belőle:-))
kkalman
Szar ügy lesz, ha a teknősünket se keleten, se nyugaton nem fogják fogadni. Felelőse persze ennek sem lesz.
mariaberta
Hát ha még az azeriak is utálnak bennünket, akkor igazán remek kormányunk van, ezek szerint a baltást hiába ajándékoztuk vissza!
Desischado
Ez már nem semmi! Akkor hova fog a csuti rém elfutni? Csak putyinhoz mehet, ha ugyan fogadja, amit kétlek! És szíjjártó pétör a külügyminiszterek gyöngye, ilyen sz@r külpolitikát láttatok már valaha?
szandokan
@Anna Mária: Az tetszik benned, hogy két főzés között folyton itt vagy...:-)
Tényfeltáró
Azernyi bajdzsán porlik mint a szikla.
Nyilas, baltás két jó barát...
Tényfeltáró
@kkalman: a teknővájót már sehol most se
karma1
Futsall-os fijjug! Terjetek meg es -vissza a dunakeszi futsallcsapat kebelere, meg tobb edzesre, talan a palyan OTT nem b@sztok el semmit se, de hagyjatok, hogy sz@rgyarto pitor maradjon egyedul a sajat lekvarjaban, amit fozott... Ezt eleg nehez lesz kimagyarazni, sokat kell erte fizetni, vagy nyalni, attol fuggoen, mivel allnak jobban: tobb-e a nyalni kesz fideszes, vagy eppen van egy nagyobb osszeg, karpotlas gyanant...:o((
karma1
@szandokan: 23.58-ra: Azert Te sem vagy piskota, mert ket "ujitott" felvezeto keramia-gyartas kozott Te is itt lebecolsz,... Akkor Anna Maria baratnoknek is van ket rantas keszitese kozott ennyi ideje, nem gondolod? ...:o))

Sot, pechedre, nekem is van annyi szabadidom, hogy itt loghassak, es osztogathassam az eszt...:o)) Joejszakat!...:o))))
bakegya
@karma1: ideje lenne "újabb nevet adni" a gyereknek!!!
karma1
@bakegya: Aaaaa, a stilus es a dicsekves nagyon gyorsan elojonne, es akkor meg minek a "keresztelo"???...:o))))
Senara
Azeriek beszóltak a törökök mecsetet építenének , oroszok fenyegetnek a gázcsap elzárásával !!! Kinek adnak még el minket ?
mate03
@justhpeter: Lehet nem tiltakozom!De ha már ki adjuk őket,vigyék magukkal az egész sleppet! Adnék( szent toncsinak).egy ezrest!
bakegya
@Senara:bárkinek ,aki zsebbe fizet-ezt az infót viszont sajnos a saját anyanyelveden hiába kérdezed,Te is én is meg még vagyunk egynéhányan,de ...
nezelodo
Látszik a fiúk nem értik, mi az a diplomácia, mert Orbán is a maga "fejlett diplomáciai kultúrájával" is csak pávatáncnak hiszi.
karma1
@mate03: Mit gondolsz, Szt Toncsi elfogad valutat is? Talan akkor meg jobban csipkedi magat a kivansagunk teljesitesevel?...:o)))
szandokan
@karma1: Én jobbára csak késő este vagyok itt, de hagyd már meg nekem, hogy Anna Marival kekeckedjek...:-)
36
Kegyetlen, de tény, hogy a diplomáciai pávatáncot, csak a nagy gazdasági és katonai erővel rendelkező országok engedhetik meg maguknak. Mert nem mernek visszapofázni nekik. Orbánnak és kabinetjének, a zöld energiát kellene 100%-os teljesítménnyel támogatni és akár ingyen odaadni az embereknek, nem azért a rohadt gázért és atomerőműért nyalni. Pl. Dánia, már ma kiváltotta a háztartások energiaellátását, napelemekkel, geotermikus energiával, szélerőművekkel, hulladék visszaforgatással. Így Magyarország, mindíg csak konfliktusba keveredik valamelyik néppel. Nagyon rossz az irány.
karma1
@szandokan: Ne kekeckedj senkivel, mert ugy "maracc!" ...:o))
karma1
@36: Igenam, de a Nap INGYEN sut le mindenkire, nem kell hozzaoriasi beruhazasokat csinalni, ahol ke'zen-kozon a love nagyon jol el tud tunni.

Mar az osszes kornyezo - es nem kornyezo - orszag elonyben reszesiti a termeszetes energiakat, szeleromuveket, napkollektorokat szorgalmaz, mert nem akarnak senkitol sem fuggeni. Talan nem is fognak, kivanom nekik, hogy sikeruljon, amit elkepzeltek. De amig orban nem hajlando meg veletlenul sem egy szakertot sem alkalmazni a kornyezeteben, addig a penz beszel, sajnos...:o((
36
@karma1: Igen. Sajnos az energiaszektor is kizárólag politikai, tehát a maffia elit kisajátított területe. Ha a kormány, de az ellenzék is, nemzeti lenne, akkor már évek óta, nemzetbiztonsági ügyként kezelnék az energiaellátást. És itt, nem az elit nemzetbiztonságára gondolok. Amiből a MOL részvényeket, meg mindenféle gáztározót megvettek, meg Paks II(szerintem soha nem fog megépülni, csak az idő és a pénz megy vele, na és a hülyítés), sok milliárdból, már rég nem lenne kérdés, hogy mivel és miből fűtsünk télen. Egy másik példa Svédország. Ők exportálják a szemetet, tehát bevétel az államnak, mert nekik már megvan a rendszerük és függetlenek. A magyarokat fordítva ültették fel a lóra. Itt a piszlicsáré, fatolvajlással vannak elfoglalva és ebből, gyászos módon, szintén politikát csinálnak. Tragédia van/lesz, ilyen energia szemlélettel.
Tibor43
Nehogy visszaküldjék a baltást,mert még mi etethetnénk...
Lepényleső
Békés elrendezés,baltával? Megoldásnak,megoldás,annak aki a baltás. A fidesz ehhez
tartotta a gyertyát. A politika csődje - se azeri,se örmény velük szóba nem áll -ezt a
dilettantizmust tanítani lehetne. Az emberiességről most szót sem ejtsek,mert nincs miről.
Vizual
Hát nem mindenki van rászorulva, hogy nyaljon valamerre mert nincs ötlete se. De ez a fagyi is visszanyalt. Mint minden, idővel.
hayasa
@Anna Mária: Nazarbayev Kazakhstan-nak az elnöke, azerbajdzsán diktátorát ilham aliyev-nek hívják. Csak mondom, mert amúgy a lényegen nem változtat.
Toby
Legalább az azerieknek is világos lett: orbánc - a geci ! - egy elmebeteg hazudozó kócsag' !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.