Elhagytak egy okostelefont SIM-kártyával, bőrtokkal a Jobbik idei majálisán, a Hajógyári-Szigeten. Miközben a párt próbálta kideríteni, kié a telefon, érdekes felfedezést tettek – írta az mno.hu.

Miután nem tudták a készülék PIN-kódját, elvitték az egyik mobilszolgáltató kirendeltségéhez, hogy visszajuttathassák jogos tulajdonosának. A Jobbik tájékoztatása szerint ekkor az ügyfélszolgálatos, miközben jegyzőkönyvet vett fel a telefon megtalálásáról, a tulajdonos adatainak kinyomtatásakor meglepetten felkiáltott:

Jaj, a nemzetbiztonságiaké!

Az újság megkeresésére a Jobbik azt is közölte, az érintett ügyfélszolgálatos jelezte nekik, hogy visszajuttatják a telefont a tulajdonoshoz.

Hasonló eset már 2005-ben is történt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Szigeten. Akkor egy tárcát találtak, amiben a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársának igazolványa és más személyes iratok voltak. A Nemzetbiztonsági Hivatal akkor cáfolta, hogy megfigyelték volna a rendezvényt, szerintük kollégájuk csak az egyik koncert miatt ment a rendezvényre.

A belügy az alábbi cáfolatot adta ki az esettel kapcsolatban:

Az elhagyott mobiltelefon – az állami, illetve a gazdálkodó szervezeteknél általánosan elterjedt konstrukciónak megfelelően – kedvezményes magáncélú dolgozói flottacsomagba tartozó készülék, illetve előfizetés, amely a szolgáltatóval kötött megállapodás, és az arra vonatkozó belső szabályok szerint közeli hozzátartozó használatába is átadható. A mobiltelefon használója a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársának gyermekkorú leánya, aki nagymamája kíséretében vett részt a számos gyermekprogramot is kínáló rendezvényen.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Hát ezek a telefonok folyton elvesznek!
Meg van már a csúti lakodalomban elveszett telefon? Vagy csak pár DNS begyűjtéséhez volt indok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Csak úgy zárójelben: egy ügyfélszolgálatos tudhatná, hogy nem adhat ki illetéktelennek semmiféle adatot egy megtalált telefonról. Vissza kellene tudnia magát fogni, nem kell meglepetten felkiáltani.
Toby
Amióta szeremesek belém a tákolmányvédők( a kis buznyák) és az általuk alkalmazott magánszimatok, azóta már két mobilomra is megérkezett a finfishert egyértelműen igazoló hívás, egy ötszámjegyű formában.
Így néz ki ( idézőjelek nélkül) " +11181 "
A korábbit kíváncsiságból visszahívtam ( akkor már tudtam a finfisher tákolmányvédői alkalmazásáról a netről tájékozódva ) és láss csodát, nem volt mögötte vonal !
Vigyázat !
Nem csak az okos telefonokra telepíthető, hanem bármelyik készülékre és a hívással telepítik !

Mondok mást - figyelemfelkeltési szándékkal:

a finfisher percek alatt feltöri a wi-fi kódokat is, de ami igazán veszélyes, hogy olyan programokat nyom észervétlenl a gépre, amely lassan megölo a gépet, lelassítja, programokat és programrészeket törölhet, vagy tehet elérhetetlenné, ergo, újra kell húzni az egész gépet !

Mostanában volt egy HDD cserém, még garanciában megcsinálták, teljesen tiszta volt a gép, a mikor meghozták a gariból. Néhány hete vettem észre egy kis idegen, általam soha nem telepített valamit, most hozzáértő keresi, hogy mi lehet az, mert érdekes dolgokat produkál, pl. újra és újra megjelennek már törölt fájlok.

A Jobbik - de minden más párt is ! - könyvelje el magának, hogy a tákolmányosok ott vannak a szőnyeg alatt és sajnálatos, hogy a finfisher körüli parlamenti bizottsági vita során úgy megvezették az lmp-seket, mint vakvezető Bodri a gazdáját !

Tekintve, hogy orbánc - a geci ! - és bandája irányítása alatt vannak a tákolmányosok is, ott, akkor és azt csinálnak a szolgálattal és eszközeivel, amit csak akarnak - valszeg erősen törvénytelenül, amint azt a saját példám is igazolja !

" Légy résen ! " akár jobbikos vagy, akár nem !
wagabund
a nagymama-unoka páros a legjobb fedett figyelő... olyan cukik..
1magyar
@Toby: Az én gépem is lassú és akadozik.
Dr. Felipe
Don pinyő belügyminiszter!

Nyomozást elrendelni azonnal stop Életvédelmi alosztályt mozgósítani stop DNS mintát venni minden nagymamától és 10 év alatti leánygyermektől Felcsút 50 km es körzetében stop Pénz nem számít stop
Hétfőn a jelentés az asztalomon stop Két hét alatt rend lesz stop

Belügyminisztérium
Toby
@1magyar: Vagy túl sok szemét van rajta, vagy túl sok "szolgálati szemét" van benne, vagy esetleg frissítési gondok vannak - én sem vagyok pc zsonglőr, az egyik hawertől és a netről szedem össze a hiányaim pótllását !

Sajna, a finfishert felkésztették a 30 leghatékonyabb vírusírtóra és minden gyengéjét azonnal javítják, de alkalmazása elején még az avast! is megfogott belőle néhány elemet.
Én a "detect" -et használom, nem telepítve a gépre, hanem megfuttatva pendrájvról. de készítői is jelzik, hogy azért más vírusírtó is szerepeljen a menüben.
Inkább azt keresgélem a neten, hogy milyen árulkodó jelei vannak ennek a láthatatlan szemétnek, illtőleg hogyan lehet egyszerű módon a nyomára akadni.
Az a gond, hogy ez a szemét, szabad utat engedhet bármilyen más "gépromboló" vendégnek és soha nem fogjuk megtudni, hogy a "szolgálat" rendezte-e a műsort, vagy valamilyen felelőtlen letöltés !
iskolakerülő
Teljesen hihető!!! És nem lotték magukat hátba az ártatlanok?
nemkati
Egyrészt ha valaki titkosszolgálati alkalmazott, és céges telefonja van, attól még elmehet bármilyen rendezvényre vagy akárhova úgy, hogy nem "dolgozik". Azt ugye senki nem vonja kétségbe, hogy szükség van titkosszolgálatra, terrorelhárítókra. De ott is emberek dolgoznak, akiknek van munkájuk, és van magánéletük. És nekem ne mondja senki, hogy másodpercre le tudja zárni a munkáját, és át tud menni magánemberbe, akár egy magántelefonnal is. Nekem ez nem sikerül, bár igaz, csak céges telefonom van, tehát elvileg nincs magánéletem.

Másrészt ha a titkosszolgálat munkatársának családjai kaphatnak flottatelefont (ezt azért nagyon furcsának tartom, nem egy zöldségkereskedés flottatelefonjáról van szó), azok talán nem megfigyelőként mennek el egy civil- vagy pártrendezvényre.

Harmadrészt ha megfigyelőként van a rendezvényen egy titkosszolgálati munkatárs anyukája a munkatárs lányával (= a nagymama és az unoka), akkor ők milyen minőségben végeznek ott megfigyelői tevékenységet?

Szóval sok a kérdés, amit én, mezei állampolgár föl nem foghatok. Talán ennek az esetnek a kapcsán a hivataltól megfelelő magyarázatot kapunk a hasonló kérdésekre. Vagy nem. De az biztos!
justhpeter
@Dr. Felipe: Dr. Felipe ! Pinocsetet nem izélgetni stp ! Már régen rend van, stop !
Toby
@nemkati: Jórészt egyetértek veled, azonban tudok olyan esetről - nem tegnap volt - amikor a titkosszolga az akkor divatos autóstáskával együtt, egy bárban hagyta a szolgálati pisztolyt s csak azért nem lett óriási balhé, mert egyrészt titikosszolga volt az illető, másrészt meg jó ismerőse volt a tulaj ! Ennek elenére mégis (!) megtudták a szolgálati helyén a sztorit, valamilyen fegyelmivel megúszta !
Kérdés: mi van akkor, ha nem a bár alkalmazottja találja meg a táskát ?

Amikor tini kinézetű kiscsajok és srácok ( "még egyszer mondom" csak külső megjelenésre néznek ki tininek !) dolgoznak a hivatásos állomány figyelői között és ezzel együtt alkalmazzák a jóval idősebb, nyugdíjas korúakat is, akkor egyáltalán nem látok csodát a "nagymam és unoka esete" című mesében ! Egy megfigyelendő jobbikos rendezvényen vajon ki nézne ki ártatlanabbnak egy nagymaminál és unokájánál ?

Itt jelezném is feléd - mindenki felé - hogy abban semmi aggályom nincs, hogy szükség van-e a ttitkosszolgákra vagy a tekesekre, aggályom inkább alkalmazásuk ellenőrizhetetlenségében van, mert ugyan mikor fog pintérKÉM beszámolni arról, hogy már két éve ( "még egyszer mondom": két éve !) tartunk megfigyelés és technikai ellenőrzés alatt egy olyan magyar állampolgárt és csaldját, valamint ezek kapcsolatait, akik vehemens módon támadták drágaminiszterelnökurunk személyét és politikáját, amikor a törvényes megfigyelés (lehallgatás) időtartama max 180 nap lehet, igaz, van 180 napja a tákolmányvédőknek és ha ez letelik, akkor indul a TEK 180 napja és így tovább ! Ezért tarthat már két éve az, ami az első hetekben agresszív közúti veszélyeztetéssel indult, majd "uraim, az oroszok már spájzban vannak !" című mjúzikkellel folytatódott !
Ezért kell őket állandóan és folyamatosan videózni ! Már feltűntek a legújabban vásárolt szolgálati gépkocsik is, de elsősorban a régieket használják. A technikai munkát bégzi a tákolmányosok/TEK-esek, a csicskamunka ( nyílt színi követés, megfigyelés ) pedig a bérelt...
Toby
..magánszimat irodák alkalmazottai. Ezelknek is szállás kell, a gépkocsiknak biztonsgos parkoló - a célszemély lakásától/tartózkodási helyétől távol, étkezés stb. mindez mennyibe kerülhet csak azért, mert orbánc -a geci ! - és a csürhepárt néhány helyi promnens tagja anno a választások előtt, bőven kapott a pofájára sms-esek formájában egy napilapban !

Csak kérdezem...
nemkati
@Toby: Hát, csak annyit mondhatok, hogy igazad van. Nem sok ember alkalmas titkosszolgának, és a jelentkezőket alaposabban meg kéne szűrni, felkészíteni és ellenőrizni. És főleg csak olyan munkával megbízni, ami kizárólag államérdek, és nem valamelyik hatalmasságnak, vagy valamelyik pártnak az érdeke.
Toby
@nemkati: Nem akartam, de ha már itt tartok, akkor még valamit:

- néhány esetben pofátlanl agresszíven mutogatták magukat ( ezek magánszimat-alkalmazottak lehettek ) hogy lássam, mindehol velem tartanak és jelen vannak, bármerre is megyek, üzletbe jöttek utánam, benzinkútra s egyáltalán nem titikoltan !
Talán már jeleztem korábban hasonló témánál, hogy rájöttünk, poloska van a lakásban, mindig, minden időben azonnal tudták, ha kiléptem a lakásból, kapcsolatm a riasztót, zártam az ajtót s már ott "tolongtak a ház környezetében, hirtelen megugrott az amúgy gyér forgalmu kis mellékutca autóforgalma, ugyanis előzetes az ablakokból jó rálátási lehetőségel felmértem a forgalmat, mozgást.
Tehát amikor észrevettem a magamutogatós pofátlanságot, akkor hazaérve "üzentem" a vevő mellett üldögélő emberkének: " ha ezt vén koporsószökevényt még egyszer meglátom a közelemben, aznnal levágom a fejét !"
Másnap - és azóta sem ! - nem láttam a "kporsószökevényt a környéken, de máshol sem.
Hasonló eset volt korábban is, tehát igazolták, hogy hallgatják a lakást.
Az egyik nap szándékosan nyitva hagytam - kitárva - a kocsim ajtaját (bent nincs dohányzás!) és csak álltam mellette, amikor m2-3 perc mulva megérkezett az egyik, korábbról ismert rendszámú kocsi ( a madár nem tűnt annak ) leparkolt kissé távolabb, majd úgy közelítette meg az autómat, hogy lássa, mi van az ülés mellett, mert szintén "üzentem" hogy állandóan van nálam ( a közúti veszélyeztetési esetekre hivatkozással ! ) egy borotvára fent gyalogsái ásó ( ez igaz ! ) s azzal fogom elválasztani fejét a nyakától, ha megfogom valamelyiket !
Szépen úgy sétált el felém, hogy belásson az ülés mellé, tudtam, hogy hamarosan visszajön, így is volt, de most a másik oldalról győződött meg a szerszám meglétéről !
Tehát több esetben is visszaigazolták a lakáshallgatás tényét !

Igazából nem aggaszt és soha nem is aggasztott a megfigyelés, nincs titkolni valónk, nem készültünk állam elleni bűncselekményekre, vagy...
Toby
...terrorcselekményre, de tőlem soha senki ne várja el, hogy diplomatikus, iskolázott módon fogalmazzak a tetveskormánnyal és csicskáival szemben - a leírt, bizonyíható tapasztalataim miatt !
nemkati
@Toby: Nahát, nekem csak nagyon halvány elképzelésem volt a titkosszolgálatok működéséről, az is csak filmek alapján, de ez most , amit írtál, meglepett. Fontos ember lehetsz, ha így vigyáznak rád. :)
Toby
@nemkati: Soha nem voltam fontos ember, nem is tettem úgy, hisz jól ismernek mind szűkebb, mind tágabb környezetemben és soha nem igényeltem "testőrséget" sem, csak még nem jöttek rá, hogy a megfélemlítési, zaklató jellegű "egészségmegőrző" igyekezetük valahogy nincs hatással rám, talán azért, mert ha valkóban szeretnének konspirált módon megtudni mindent, amit akarnának, akkor arra is képesek lennének, hisz eredetileg nem hülyegyerek-óvoda a titkosszolgálat, de miután minden áron és módon igyekeztek tudtomra adni, hogy figyelik az egészslgi állapotomat, ezzel azonnal meg is nyugtattak, de még erre sem jöttek rá !
Közpénzből fussa - nekem meg valahol hízeleg, hogy "ős-szürkeségem" ellenére érdeklem őket !
Ami a lényeg, álláspontom a gengszterekkel kapcsolatban akkor sem fog megváltozni, ha a lábtörlőmön alszanak, nehogy észrevétlenül kiosonjak és falra fújjam " hüjje vagy orbán !"
Mézike
@Toby: Nincs neked egy csöppnyi üldözési mániád?

@nemkati: Kaphatnak a hozzátartozók telefont. el is hagyhatják. Nem hiszem hogy a nagyi kémkedni ment az unokával, egyszerűen nézték a műsort és elhagyta a telefont. Ennyi . Nem kell belemagyarázni semmit.
nemkati
@Mézike: Igen, ez is lehet. És sokminden más is. Többet valószínűleg nem fogunk megtudni, mint amennyit eddig közöltek. Csak szeretném mondani, hogy ha az igazság nem az, amit feltételeztél, akkor a te elméleted is belemagyarázás. :)
bencemacska
Hát ezek a telefonok folyton elvesznek!
Meg van már a csúti lakodalomban elveszett telefon? Vagy csak pár DNS begyűjtéséhez volt indok?
Mézike
@nemkati: Ez nem elmélet. Nem nehéz elhagyni egy telefont, sztem mindenkivel előfordult. Nem gondolod?
nemkati
@Mézike: Én még nem hagytam el szerencsére, de nyilván előfordulhat. Nem az a téma itt, hogy elhagytak egy telefont, hanem az, hogy ki hagyta el, és hogy került hozzá, vagy hogy van neki olyanja.
Toby
@Mézike: Azért készülnek/kélszültek a videók és fotók, hogy szükség esetén bemutathassam arra illetékes fórumon, Gecisztánban így működik a szólás szabadsága !
Az is szóba került bizalmi körökben, hogy keresünk egy épkézláb sajtót, bemutatjuk a cuccost teljes egészében, hogvy érthetőbb legyen, korrekt szövegmelléklettel is, de még várunk - hozzáértők tanácsára - mert ellentétes szakvéleményeket kaptunk abban a vonatkozásban, hogy az eddig bizoinyítható cselekmények kimerítik-e a zaklatáas törvényi tényállásában foglaltakat, vagy sem. Volt olyan nézet, hogy megvalósul tisztán a magánügyekbe törtlnő beavatkozás a visszaigazolt lehallgatások és az alkalmazott ellenfigyeések videós bizonyíthatóséga révén és ezzel a zaklatás, de volt olyan nézet is, hogy ne kapkodjuk el, legyen több anyag mert akár politikai aknának is felhasználható az eddigi. Nem véletlen váltogatják átlagban hetente a csapatokat és autókat,( mint jeleztem, ezek a meztelen talpú magányomingerek, akiknek más dolga nincs, mint állandóan jelezni felém, hogy ott vannak körülöttem ) de mert 2 év nagy idő és nincs annyi megbízható magánnyomi és autó, hogy minden héten vadi újakkal jöjjenek, ezért kénytelenek a korábbiakat is alkalmazni, van akit már pofáról ismerek ( felvételeken is rajta van, sőt éppen akkor, amikor lohol utánam ) de van, hogy csak az autót ismerem korábbról ( felvételekről is ! ) a madarat nem.
Folyamatosan szárni kell a felvételeket is, mert ha benindulna egy valós buktatás, akkor azokmközött nem lehet olyan felvétel, amely bizonytalan, tehát van munka még bőven, mint jeleztem, ez folyamatos. Csak azokról beszélek most, akikről megbizonyosodtam, a "szolgálat" embereinek elsősorban a telefonlehallgatásokban és a lakás betechnikázában lehetett szerepük, no és a vevő hallgatásában, illetve őrzésében. Ennek is utána néztem, innét tudom, tehát voltakmolyan "szakik" (vlt szakik) akik ebben segítségemre voltak.
Összegezve: - semmi más célja nincs ennek a 2 éves sztorinak, mint zaklatási...
papa.49
No most csak az a kérdés, ki volt a ,,titkosszolga,, a nagyi, vagy az unoka???
Toby
...szándék ( több sorom lemaradt, nem írom újra) több lehetőség is nyitott ebben a témában előttem, illetve segítőim előtt, a hivatalos úttól a jogsértő nyilvánosságra hozatalig, majd meglátjuk.
Bizonyték van és a segítők szerint is használhatóak, ennyi pedig bőven elég ahhoz hogy szopjanak, ha úgy látjuk, vagy égjenek is, ha úgy látjuk.
Abban bizonytalan a sztori vége, hogy a végső cél, a megbízók ( felbújtók) személyére fény derülne-e ha hatósági eljárás forszíroznánk zaklatás címén, fleg ha számításaink szerint valóban sértett politikuskáktól indul a tőrténet. Más motiváció elképzelhetetlen, hisz az sms-esek róluk szóltak, Országosokról és helyiekről.
Többet nem is foglalkoznék a témával, ha durranás lesz a vége, akkor vélhető lesz sajtó, amelyik közreadja, hza bármely okból nem, akkor meg feleslges róla beszélni, akkor nem derültek ki a megbízók. Én ez utóbbitól tartok.

Okulásul mindenkinek, de számomra is hasznos volt, hogy a szűk körön kívül, szélesebb körben is nyilvánosságra hozhattam, a hatalom nem gatyázik, ha egy hétköznapi nagy pofájú ugar-magyar veszi azt a bátor pimaszságot, hogy bírálat/kritika alá meri venni a Haza megmentőit, a politikai isteneket, a bíborban-bársonyban születetteket !

Folytatom a b***tatásukat, amint az folyamatosan tőlem olvasható. Ennyiből nem értek el sikert nálam.
Mézike
@Toby: Miért ki vagy te hogy figyeltetnek?
Mézike
@papa.49: Sztem a nagyi, most tanitja be az unokát...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.