A jobbikos Novák Előd két éve azon sopánkodott, hogy a Saul fia film állami támogatást nyert. Véleményét annak ellenére is fenntartotta, hogy a mozi rég nem látott magyar sikert hozott a cannes-i filmfesztiválon. A rendezőt, Nemes Jeles Lászlót most megkérdezték, mit szól a jobbikos kijelentéséhez.

A Hír TV tudósítója szerint Nemes Jeles mindössze annyit válaszolt: ő nem ismeri Novák Elődöt. Válaszát vastaps fogadta a teremben.

A rendező mai sajtótájékoztatóján egyébként azt mondta: a legfontosabb, hogy beszéljenek a filmről.

Az alkotás egyik producere, Sipos Gábor kiemelte, hogy a filmet már 48 ország vásárolta meg, szinte minden európai országban, köztük Németországban, valamint Észak-Amerikában, Ausztráliában, Dél-Koreában és Japánban is bemutatják.

A Saul fia alkotói a cannes-i filmfesztiválon aratott siker után első ízben jelentek meg együtt a film magyar forgalmazója, a Mozinet által szervezett sajtóeseményen. Nemes Jeles László úgy fogalmazott:

Azt akartam, úgy nézze végig a néző, aki beül a filmre, hogy a lelkéhez elérjen valami, amihez nem kell előzetes felkészítés, prekoncepció.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Elődke,a "nemzeti megélhetési politikus",aki abból élt örök életében,hogy IQ hiányban szenvedő alantas embereket úszít másokra,mondván,mindenért ŐK a hibásak.Még véletlenül sem azok,akik közpénz milliókat felmarkolva hülyítik az agyatlan nácikat.
Tragikomikus az egész.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, ha allami penz is volt benne, akkor ez az egy befektetes volt az egyetlen eredmenyes lepese a fidesz vezette kormanynak...

Jaj es jaj... Viszont sehol sem latom meg a futottak rovatban sem, (mint tamogato, vagy mentor, vagy barmifenekent) pocokarcu pockos endyvajnat sem!!! Csak nem bebizonyosodik, hogy ugy kell o a magyar filmgyartas ege're, mint halalraiteltnek a steril injekciostu,...:o))))
stirliitz
,,A rendező mai sajtótájékoztatóján egyébként azt mondta: a legfontosabb, hogy beszéljenek a filmről."

A rendező válaszának semmi köze sincs az eleganciához, annál több a tömény igazsághoz: a holokauszt-iparnak pontosan ez a lényege, hogy beszéljenek róla, hogy erre hivatkozva soha ne felejtsük el és örökké bevételi forrás legyen.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Ja és tévesztettél - ami előfordulhat bárkivel - a "Novák Előd kérdést" söpörte le elegánsan, nem az általad bemásolt szövegre vonatkozott.
Szerintem...
Csizmás Kond
...és hogy " eredetileg úgy adták le a terveket, hogy a Saul fia francia film lesz, mert amikor összeállították a film pályázatát, semmi esélyük nem volt itthon "
...vagy " a Saul fia holokausztfilm, de nem csak az "
...és hogy a " a főszerepet alakító, New Yorkban élő Röhrig Géza, Nemes Jeles László rendező, a forgatókönyvíró, a magyarul kiválóan beszélő és a magyar irodalmat jól ismerő Clara Royer és a vágó, Matthieu Taponier is."
...így összegezve elég propagandaszagúra sikeredett...hát kérem lehet lelkendezni...
keresztapa
@Csizmás Kond: Elrontottad legnagyobb örömöm, végre magyar film is nyer valamit! Tovább olvasva írásod lelombozódtam mint ősszel az almafa. De látva a film részletet az tűnt fel,
hogy a német katonák milyen odafigyeléssel bántak a munkatáborba önként jelentkezőkkel,ez az a német precizitás amit tanítani kell, az emberek erről beszélnek fennhangon.
Csizmás Kond
@keresztapa: ...csak körbeírtam, hogy mennyire magyar...:)
Dr. Felipe
"Nemes Jeles mindössze annyit válaszolt: ő nem ismeri Novák Elődöt."

Tökéletes válasz. Egyszerűen senkiknek kell nézni ezeket az élősködő pöcsnácikat.
wagabund
aszongya: nem ismeri novák elődöt... miért? .. kellene? ... kijaz?
keresztapa
@Dr. Felipe: @wagabund: Novák előd sem ismeri szerencséjére Nemes jeles Lászlót miért baj az, és kiknek?
Dr. Felipe
@keresztapa: Novák g elődnek nem is kell hogy ismerjen egy ilyen jeles rendezőt mert az valóban nem az ő szintje.
Novák g előd szintje valahol a Duna parti cipőknél van amibe lehet köpködni.
keresztapa
@Dr. Felipe: Ez is valami érték, csak nem a németnek, Ausztriának, Franciáknak sem, hát akkor kiknek is? www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/megvaltas-volt-a-forgatas-2362489/
keresztapa
@Dr. Felipe: A dunai árvíz majd kimossa a köpetett.
Dr. Felipe
@keresztapa: Bizony voltak akik 1945 ben is ezt mondták hogy majd a dunai árvíz... Vannak akik még ma is csak ott tartanak, ilyen ócska ideológiával próbálkoznak.
keresztapa
@Dr. Felipe: De nem mosta ki, csak azt lehet kimosni ami mosásra van a szennyes tartóba téve, de ha nincs akkor nem kerül mosásra sor. ezt pedig milyen egyszerű megérteni.
hetöndöe
Elődke,a "nemzeti megélhetési politikus",aki abból élt örök életében,hogy IQ hiányban szenvedő alantas embereket úszít másokra,mondván,mindenért ŐK a hibásak.Még véletlenül sem azok,akik közpénz milliókat felmarkolva hülyítik az agyatlan nácikat.
Tragikomikus az egész.
justhpeter
Mondja már meg valaki, ki az a Novák Előd ?
justhpeter
Szerintem a válasz rövid és elegáns volt, a legtöbbet mondta el Novák Elődről.
Knapp75
Vicces, amikor holokauszt-ipart emlegetnek azok, akik a zsidózásból élnek!
Desischado
@karma1: Drágám, ő a timikével olvastatja el a forgatókönyveket, és nekik a "poénos, - pl az Argo 2 - akciós filmek" tetszenek. Hallottam ennek a egy bites agyú nőnek az "interjúját" hát nem az esze a lényeg, mert az nincs neki!

a novák meg épp tegnap bizonyította a dúró dóra megélhetési nőszeméllyel együtt, hogy annyi eszük sincs, amennyi egy egérnek van. ezektől nem lehet várni, hogy meg tudják látni, ami értéket képvisel!
karma1
@Desischado: Tudom, Kicsim, amikor valaki kijelentette, (asszem a Farkashazy Teddy), hogy vajna nem tud egy muveszfilmet csinalni, akkor hitelrontasert be akarta perelni Teddy-t, de nem tudta, mert TENYLEG nem csinalt egyetlen jo muveszfilmet sem, mert csak ocska kommerszekre jo, de ahogy orexik, mar arra se...:o((
Desischado
@karma1: Jól tudod, valóban Farkasházyt akarta beperelni. És komolyan mondom, hanyatt vágtam magam, mikor ennek a nőszemélynek a "nyilatkozatát" hallgattam. És állítólag közgazdász! Én komolyan nem hiszem, hogy a timike egyetemet végzett volna, annyira nem látszik rajta! Közönséges, egy értelmes mondatot nem tudott a témával kapcsolatban mondani. És ugyan szeretem a Terminátor filmeket, de annak semmi köze sincs egy valódi művészfilmhez! És igen, én is kuncogtam azon, ahogy a vayna pofára esett, mert bizony ez az igazság, hogy a művészfilmekhez annyit sem konyít, de hát nyilván nem tetszett neki, hogy valaki a képébe merte mondani az igazat! (kuncog)
mate03
@keresztapa: Sajnálom,de nagyot csalódtam benned! Egy korrekt embernek gondoltalak,eddigi írásaid alapján!De ezzel a bejegyzéssel,mit mondjak!?
pistapapa
@Desischado: röfögésedet látva,hamar megállapítható,hogy Nováknak a talpáig sem érsz.
Knapp75
@pistapapa: Honnan tudod? Te vagy a talpasa? :)
Rockxy
Csak a lényeget nem veszitek észre.
Nem tudtok a sorok között olvasni.
A híreknek nevezett manipulált szövegek azért íródnak, hogy egymásnak ugorjatok.
Meg hogy elmondjátok a véleményeteket a semmiről.

Figyeld meg, ha előbb nem jöttél rá, akkor utólag:
Ha a kérdezett az író "embere", akkor elegánsan söpör.
Pedig egyszerűen csak mellébeszélt Nem a kérdésre válaszolt.

Aztán az egyik címben az volt, hogy elszabadult a hullámvasút.
De a szövegben már mást írtak.
Ez mindennapos manipuláció.
Hogyhogy nem veszitek észre?
Vagy ti csak a címet olvassátok? :)
Anna Mária
@Knapp75: A Novák-gyerek már kölyökkorában felismerte, mekkora üzlet van a zsidózós, rasszista politikában. Kár, hogy nem kapott időben két egészséges nyaklevest.
feri57
MAGYARORSZÁG HÍRNEVÉT ERŐSÍTI A FILM. Egy igazi magyar ember örül ennek a sikernek, akár sport, akár művészetről van a szó. Persze a sok bevándorolt önző mód érdektelennek tartja a magyarság jövőjét.
Knapp75
@Rockxy: Engem megnyugtat a tudat, hogy legalább téged nem tudnak manipulálni! ;)

Egyébként minden hozzászóló a hozzászólásaival magáról mond véleményt. A világot vagy másokat hiába minősítjük, az attól nem változik, így valójában csak azt áruljuk el, hogy mi milyennek látjuk azt.
Ráadásul valamennyien azt hisszük, hogy a mi meglátásunk a helyes, csak abban van különbség közöttünk, hogy a másik véleményét mennyire tudjuk vagy akarjuk megérteni.
Ugyanakkor ezekből a különbségekből nem csak a média profitál (sőt), hanem politikai tőkét kovácsolnak belőle a politikusok, amit konkrét anyagi előnyökre válthatnak.
Ez a cikk erről szól valójában.

A politikusok között meg annyi a különbség, hogy a legsunyibb patkányok az alantas ösztöneinkre, félelmeinkre, frusztrációinkra alapoznak és nem törődnek azzal, hogy mekkora kárt okoznak ezzel hosszabb távon a társadalomnak.
Na nekik érdekük, hogy fekete-fehérnek láttassák a világot, ahol vannak jók (azaz ők) és vannak jól azonosítható rosszak. (pl. zsidók, cigányok, melegek...)

Ez valóban mindennapos manipuláció, melynek hatására még a pirézeket is megutáltuk!
Takarodjanak is vissza oda, ahonnan gyüttek!
mariaberta
Novák Előd? Az ki? Ond, Kond, Tas, Huba és Töhötöm társa?
Desischado
@pistapapa: És szerinted akarok én a talpáig érni egy ilyen ostoba alaknak, aki egy ilyen pártnak a tagja? Nemhogy a talpáig, de jóval felette állok! Te meg nyugodtan imádd csak a novákot... Hiába, a lamour igen nagy úr! Amúgy meg lehet, hogy te szoktál röfögni a származásod okán de én ember vagyok!
pistapapa
Hol van ebben az elegancia? Inkább tájékozatlan magyargyűlölő a fickó.
pistapapa
@Anna Mária: Miért nem mész "melegebb" éghajlatra,ha egyszer ennyire utálod a magyart?
stirliitz
Csoda, hogy a pártoló kotonszökevények ennyi ésszel szabadlábon vannak...
Toby
@pistapapa: Homályosíts fel ! Mi az, hogy "magyargyűlölő" ?
Esetleg az, aki megfílmesíti a Horthy mocskos korszak szennyeit, vagy esetleg az, aki zsidó származású emberkék tortúráját filmesíti meg ?
Amúgy emberhez méltóan kellett volna viselkedni, most nem lenne holokausztozás !
mariaberta
Most jövök rá, ez a pasi is egy bevándorló jött mint a Kond, meg az Ond, meg a többi. Sőt, megélhetési!!!
Anna Mária
@pistapapa: A hülye rasszistákat meg antiszemitákat rühellem, nem a magyarokat. De hát tudod te ezt magadtól is.
Nézd csak meg a filmet, két hét múlva vetítik. Nagyon fogod élvezni.
feri57
A Magyarság szeretne több ilyen remek Saul filmet nézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.