Igaz valóságról, emberségről és becsületről nemcsak dumálni kellene, hanem gyakorolni is. Lehetőleg naponta és minden esetben. Menekült ügyben egyes kommentelők odáig mennek, hogy meg akarják védeni a külföldieket a kormány gyűlölet kampányától, miközben ők maguk fröcsögnek a gyűlölettől a kormány irányába.

Forrás: bakfitty.pe.hu
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én például a saját józan eszemre hallgatok, nem hiszek az akár jobbról, akár balról jövő szirénhangoknak...
A mostani hatalmat az elmúlt 25 év alatt uralkodók LEGKÁRTÉKONYABBIKÁNAK tartom!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
én nem utálom a kormányt.én csak Orbánt és a tolvaj pereputtyát utálom.
papa.49
Én például a saját józan eszemre hallgatok, nem hiszek az akár jobbról, akár balról jövő szirénhangoknak...
A mostani hatalmat az elmúlt 25 év alatt uralkodók LEGKÁRTÉKONYABBIKÁNAK tartom!!!
nemkati
Ki ez a majom?
"A hírekbe belenézek én is. De nincsenek rám hatással."

Ezek szerint csak a kommenteket olvassa, azok hatással vannak rá. Nem mondom, érdekes szórakozás.
Az meg nagy tévedés, hogy a kommentelők azért használnak durva szavakat, hogy felrázzák a társaikat. Szó nincs ilyesmiről. Aki trágár, durva, indulatos, az azért van, mert felmegy benne a pumpa. Mert felkapja a vizet azokon az eszement dolgokon, amik naponta százával történnek. Van, aki visszafogja magát, van, aki nem, de az látszik, hogy az emberek többsége egyre indulatosabb. Nem lehet ezt Csernushoz hasonlítani, itt nem az olvassa (sajnos) a véleményeket, akikről szól.

Szóval ez egy hülye írás. Kár volt elolvasni.
JAJMÁR
Kit érdekel a politikusok véleménye? Engem nem, egészen addig, amíg nem hat ki a saját életemre, mert én a saját életemet élem, de érdekel ami körülöttem zajlik - nem gondolod kedves cikkíró, hogy homokba dugod a fejed? - Miért, ha nem nézel oda, csak mindig magadba, akkor pl. nem lesznek menekültek? Nem a külföldieket védem - én, mint kommentelő -, hanem a kiszolgáltatott embert nem szeretem megalázni, én, mint ember.Még akkor sem, ha a kormányom ezt teszi.
Nincsenek rád hatással a hírek? Ez nem igaz, mindenkire hatással vannak aki olvassa, hallja, ... de kimaradhat ebből a mai ember? Egy bizonyos intelligencia fölött nem, hiszen a törvények, a társadalmi berendezkedés. és napi információk ismerete létszükséglet, még ha nem is akar az egyén pártszimpátia mentén politizálni, a közvagyon elköltése, hogy épül és fejlődik, hol lesznek munkahelyek... minden normális embert érdekel.
Nincs ezzel semmi baj, amíg nem uralja a mindennapokat.

A becsületet, tisztességet, emberséget valóban gyakorolni kell, és ennek ideje is.
Anna Mária
Moralizálgat a kis önjelölt pszichológ. :)))
papa.49
@JAJMÁR: A lényeget nagyon jól összefoglaltad, na de pont ez az amit a mai hatalom a legkárosabbnak tart, hogy tudsz magadban eldönteni dolgokat, hogy nem csak a saját önös érdekedet, hanem a másik ember érdekeit is figyelembe veszed, ez ennek az ,,uralkodó osztálynak,, egyáltalán nem tetszik!!!Ők úgy gondolkoznak rólunk mint ,,biorobotokról,, ők megszabnak mindent, mi meg vigyorogva teljesítjük, HÁT NEM TELJESÍTJÜK!!!
JAJMÁR
@papa.49: 15:49 Pontosan, ezért is írtam ide, mert bár azzal egyetértek, hogy nem uralhat minket a politika, de ha mindig csak magunkba nézünk, mindent elfogadunk és nem mondunk véleményt soha, akkor ural.
Lehet, hogy csak icipicit, de minden vélemény formálja közvéleményt.
Úgyhogy remélem, még jó sokszor olvashatom a Tiédet is :)
Anna Mária
@papa.49: Egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni, amit a hatalom akar tőlünk, és mivel van fejünk, hát gondolkodásra használjuk.
eugen4402
Kiváncsivá tettetek, elolvastam "Bakfitty" korholó szavait, de nem dőltem kardomba tőle. Valahonnan átkozottul ismerős ez a mentalitás, ez a kissé lenéző, kissé kioktató stílus. Igaz is, egyszerű földi halandók minek foglalkoznak politikai kérdésekkel, úgysem értik az összefüggéseket, és persze az egész média nem más, mint bulvár-birodalom, annak is az alja... Másra nem is jó, csak a gyűlölködést szítja. Állítja Bakfitty. Szerintem meg igazságszilánkok köré felépített egy tetszetős, de alapjában jobboldali glosszát, mert a kommentek zöme nem az övéit magasztalja...:-(
Rockxy
Én hoztam a cikket.
Sejtettem, hogy nem fogtok egyetérteni.
Azt is, hogy félreértik majd néhányan.
De nincs semmi baj, így kerek a világ! :)
Áldás!
Anna Mária
@Rockxy: És még büszke is vagy rá? :)))
nemjoezigy
@kakaósbögre: írod: "én nem utálom a kormányt.én csak Orbánt és a tolvaj pereputtyát utálom."
- én utálom a kormányt is és az egész parlamentet és az országon élősködő gazdagokat is. + mert a jövedelmük nincs arányba a teljesítményükkel!
@nemkati: igazad van: "Szóval ez egy hülye írás. Kár volt elolvasni."
- De ahhoz, hogy ezt megállapítsd el kellett olvasnod, olvasnunk.
@JAJMÁR: @papa.49: egyetértek az írásaitokkal de sajnos ez a része csak részben igaz, mert teljesítjük, (mert muszáj), csak nem vigyorogva.: "mi meg vigyorogva teljesítjük, HÁT NEM TELJESÍTJÜK!!!"
@eugen4402: igen, jól írod: "Szerintem meg igazságszilánkok köré felépített egy tetszetős, de alapjában jobboldali glosszát, mert a kommentek zöme nem az övéit magasztalja...:-(" mert leírja: "...miközben ők maguk fröcsögnek a gyűlölettől a kormány irányába."
- szerintem, csak felvesszük a kesztyűt, és ha szép, ha nem szép a kurmány eszközeivel, stílusával próbálunk válaszolni!
Erre szokták volt mondani, hogy úgy sportszerű, ha mindenkit a saját fegyverével győznek le. Vagy valami hasonló!
Egyébként én felüdülésnek éreztem, hogy (majdnem) semleges cikket is olvastam itt!
De ami még jobban tetszik, az itt olvasható: lemon.hu/2015/06/06/norvegia-az-orszag-ahol-a-tanarok-szerint-az-osztalyozas-csak-akadalyozza-a-tanulast/ én régóta odahaza ezzel a módszerrel tanítom a gyerekeimet az életre, és így korrepetáltam, pedig nem is tudtam, hogy van ilyen.
Rockxy
@Anna Mária: Nem vagyok büszke.
Hálás vagyok, mert elmondtátok a véleményeteket, mindenki a saját tudatszintjén.
Anna Mária
@Rockxy: Na neee...
"Tudatszint"? :)))
"Hála"? :)))
Te sem fogsz már megkattanni!
JAJMÁR
@Rockxy: 17:59 Elolvastam más írásokat is a BAKFITTY.PE.HU-n, pl. az alapjövedelemmel kapcsolatos egész jó, és a többiben is van egy-két megfontolandó gondolat.
Ami nem tetszik, hogy az egész le van öntve egy ragacsos cukormázzal, a szeret jegyében és eléggé manipulatívra van állítva.. A Bakfitty írója IRÁNYÍTANI akar minket.
Miközben azt bizonygatja, hogy mások irányítanak minket.
Toby
Figyeld a trükkös csávót !

"...hogy meg akarják védeni a külföldieket ..."

Kerüli a menekült kifejezést és ezzel manipulál !
Rockxy
@Anna Mária: Persze hogy nem.
Évtizedek óta nem vagyok normális. :)
Ha az lennék, akkor én is tévét néznék, tiltakoznék, vagyis úgy élnék ahogy a tömeg.
De semmi kedvem másolni a többséget, van bátorságom kilógni a sorból.
Egyébként nem hallottál még a tudatszintekről?
David R. Hawkins segít, ha igényled.
Szép estét neked!
Anna Mária
@Rockxy: Húzzál te a misztikusoddal együtt a frrrancba. Már tényleg csak a manipulatív hülyék hiányoznak a tudatszinttel. :)))
Anna Mária
@JAJMÁR: Katyvasz, amit ír, próbálja terjeszteni a Hawkins-féle elméletet. Manapság sokan kattannak rá ilyen gondolkodáspótló izékre.
Rockxy
@Anna Mária: Mi ez? :)
Ilyen hatásos a gyűlöletkampány?
Egyébként nem megyek sehová.
Jogom van itt(is) lenni.
Persze én téged is szívesen látlak. :)
Rockxy
@Anna Mária: Nincs semmi gond.
Velem is megtörténik, hogy amit olvasok, a szavak valahogy nem állnak össze értelmes mondatokká. :)
Rockxy
@Anna Mária: Nem tudsz megsérteni, mert nem vagyunk azonos tudatszinten. :)
Anna Mária
@Rockxy: Próbálj meg esetleg gondolkodni hawkingsozás helyett.
Mézike
@Rockxy: Az utolsó sorokban van a lényeg. Csak sajna saját életük építésével nem kerülhetjük ki a mindenkori kormányokat. Ugyanis ők azok akik a pénzünket beosszák.
Annamarissska akkor szokott alpáriba átmenni ha nem érti amit mondani akar valaki neki. ahhoz túl beképzelt hogy bevallja nem ért valamit, ahhoz meg hülye hogy rákérdezzen.:-)
papa.49
@nemjoezigy: 17:41.re Akkor nem érteted meg pontosan mit akartam elmondani az a mondat a hatalom szemszögéből írja le a mi (a nép) viszonyulását, tehát a hatalom elvárja hogy ,,vigyorogva teljesítsük az előírásokat,, erre írtam csupa nagy betűvel ,,HÁT NEM TELJESÍTJÜK...
Mézike
@Anna Mária: Szüz marisska! te a neten nézed a cikkeket? mi lett veled ?
Rockxy
@Mézike: Ha te nem tudod beosztani a pénzedet, senki nem teszi meg helyetted.
Az pedig, hogy mekkora a jövedelmed, kizárólag tőled függ.
Pontosabban attól a társadalmi és szellemi tőkétől, amit felépítesz magadnak.
Az élethez bátorság kell. Pontosabban a tettekhez.
Merni kell lépni akkor is, ha mások nem nézik jó szemmel.
Akkor is, ha bennünk van a félsz.
Tudom, nem könnyű. De hidd el, magunkat kell hogy építsük.
Másokra mutogatásból még soha nem lett pénz.
Anna Mária
@Mézike: Neked kerestem ki, hogy tanulj.
Mézike
@Rockxy: Nem azzal van baj hogy kevés a pénzem, hanem azzal, hogy hosszú a hónap, vagy azzal hogy egy hónapban csak egyszer fizetnek. :-)
Nekem hatalmas szellemi tőkém van! És olyan bátor vagyok, hogy bár négykézláb állok néha a földön, de sikerül pofára esnem. De akkor is felkelek! :-)
Úgy felépítettem magam hogy kinőttem a ruháimat. De ez is relatív, mert nem tehetek róla hogy alacsony vagyok. Nincs igazam?
Én kire hallgatok? Magamra. Mert bennem van az őseim tapasztalata, az enyém és az hogy igyekszem olyanokkal körülvenni magam akik értékeket képviselnek. Nem a pénzbelire gondoltam. Mindenhol mindenkitől lehet tanulni.
Anna Mária
@Mézike: Pedig mindenhol mindenkitől lehet tanulni! :)))
Mézike
@Anna Mária: Hogyne! tőled például arroganciát, nagyfokú lenézést, és mocsok szitkokat.
Anna Mária
@Mézike: Sajna nem számít a véleményed. Ezt az alpári dumáiddal érted el, amikért mélységesen szégyellheted magad.
Mézike
@Anna Mária: Na igen ! Kinek mi jár.
Anna Mária
@Mézike: Mondom, hogy a véleményed mit sem ér. Leszerepeltél. Ez volt az utolsó szűzmariskázásod, amit elolvastam. Kiszűröm a kommenjeidet, érdektelenek és nagyon rossz helyesírásúak.
eugen4402
@nemjoezigy: 17:41 Örülök, ha Te is úgy itéled meg a Bakfitty-opus stílusát, hogy egy kicsit "felülről" szól a halandó olvasókhoz, mintha az Úr Hangja visszhangozna körülöttünk. Tartok tőle, hogy egyenlő fegyverekkel soha semmilyen ellenzék nem veheti fel a harcot, mert a hatalom - általában - nem a fair play-re épül, a pályaelőnyöket ők birtokolják (néha bitorolják).
Mézike
@Anna Mária: Tudod a helyesírás relatív. ha tájszólást használok azt úgy kell írni ahogy kiejtjük.:-)
remek íróink nem elég példa neked?
Anna Mária
@Mézike: Próbálj meg legalább alanyt és állítmányt egyeztetni, ha egyáltalán rémlik ilyesmi az általános iskolából.

No pá.
Mézike
@Anna Mária: Hááát vót ottan valami tárgy is, és határozó + jelző...
Neköm aszonta a nagytatám. Ollan legyél lyányom mint nagyanyád vót. Ű jó asszon vót, sok gyereköt ellátott, sok állatot tartott, én meg jártam a mezőre. De otthun minden redbe vót. Az az asszony dóga . Az otthon.
eugen4402
@nemjoezigy: Még egy pillanat, említetted a norvég pedagógiai cikket. Azt hiszem ez a legszembetűnőbb példák egyike, melyek a hazai gyakorlat, és Európa között mutatkoznak. Végh A. Északi utakon c. könyvében olvastam egy tanulságos következtetést, amire ő Svédországban döbbent rá: elsőosztályú vendéglőt csak elsőosztályú vendégekre lehet alapozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.