Elképesztő riportot forgatott a TV2 pénteken a bevándorlókról. Mint megírtuk, riporterük, Váczi Gergő egy röszkei "önkéntes határvadásszal", a 70 éves Irénkével üldözte a menekülteket a bokorban. Ez kicsapta a biztosítékot több helyen is – többek közt Papp Réka Kinga civil aktivistánál, aki emiatt panaszt tett a Nemzeti Médiahatóságnál.

Papp ezt írta Facebook-oldalára:

Rókaként bujkáló migránsok, életveszélyben lévő falusi kisiskolások, kamuhegy, idegengyűlölet. Ma reggel panaszt tettem a TV2 ellen a pénteki Irénke nénis riport miatt.

Az egy dolog, hogy újságíró-szakmailag minősíthetetlenül pocsék a riport, (...) de meggyőződésem szerint bőven törvénysértő is. Kíváncsi vagyok, betartatják-e a saját szabályaikat.

A panasz teljes szövege itt olvasható.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Freewolf: tehát tudod, ki az a jenci néni. Arról ábrándozok, hogy tán a húgod.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Freewolf
A hír szent, a vélemény szabad! Ez volt Petőfi idejében. Most a hír fele hazugság és lehet véleményed, ha egyetértesz velünk! Ez a liberális demokrácia jelszava!
pbalage
@Freewolf: látom előbuggyant a csavaros eszedből a jenci néni.
Freewolf
@pbalage: Kizárólag a jelen állapotokat jellemeztem! A PC beszéd a hazugság szinonímája!
pbalage
@Freewolf: tehát tudod, ki az a jenci néni. Arról ábrándozok, hogy tán a húgod.
KERKA
Elképesztően silány, visszatetsző volt a riportfilm is, és maga a riportalany is.
Igaz, a riporter stílusa ugyan olyan volt , mint a szegecses, fekete bőrdzsekis (a dzseki golyó álló!!!)Metállirénkének:)).
Metállirén hason csúszva bemutatta, hogyan védi a hazát a betolakodók ellen.
Mert ő távcsővel figyeli a határt, és azonnal jelenti, ha mozgást lát.
Igen jelenti. Mert úgy gondolja, hogy neki ezt jelenteni kell, mivel határőrség nincs, a határőr dzsippek nem járnak, ezért őneki a létra tetejéről kukkerrel kell vigyáznia az országot.
A riporter meg adta alá a szöveget, elhitetve, hogy Metálka a korunk hőse.
Freewolf
@pbalage: Velem kötözködsz? Sok szerencsét hozzá! :-))))))))))))
köbjani
Ez nekem az igazat foglalja magában, kár a sok eszement személy tudatlanságát keverni, az emigránsok szeretett fogadtatásával! scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11401528_10153122901114818_4371846112444499097_n.jpg?oh=a9abf4f94ea1b8da797a07852e842230&oe=561F315B
Anna Mária
@lópicigáspár: Fujjj, micsoda ócska link.
lópicigáspár
@Anna Mária: Miről beszélsz? Öt év nem olyan régen volt és soha nem volt olyan aktuális, mint manapság. Vagy a tartalma zavar talán?
Anna Mária
@lópicigáspár: Tudod te egyáltalán, mi a metapedia?
lópicigáspár
@Anna Mária: Rohadt nácifasiszta rasszaista "antitudástár" Ezzel csak az a gáz most, hogy igaz.
Anna Mária
@lópicigáspár: Keress akkor benne olyan példát, amikor fehér ember ölt meg feketét. Az is igaz lesz.
Abzug62
@Freewolf: Szánalmas, ahogy eklendezik a liberális demokráciáról! Na, most élvezzük a konzervatív demokráciát?! Azt nem tudom, hogy maga, meg szandokán haverja azt élvezik, hogy itt ütik-vágják magukat, vagy azt élvezik, hogy úgy gondolják, hogy az uszító, megalapozatlan bejegyzéseikkel bennünket idegesítenek. Ha ez utóbbi, el kell keserítsem magukat: ahhoz maguk nagyon kevesek...Jól fizetik egyébként ezért a sok hülyeségért, amit leír?
Knapp75
@lópicigáspár: Ha már @Freewolf: a "A hír szent, a vélemény szabad!" mondatot idézte, akkor emlékezzünk meg a mondat szülőatyjáról, a makói születésű Pulitzer Józsefről, aki bevándorlóként kezdte az Egyesült Államokban, majd újságíróként, politikusként buzdított adakozásra, hogy a Szabadság-szobor felállításra kerülhessen.
A szobor talapzatában létesített kis múzeumban egy tábla máig hirdeti: „Bevándorlók, akik az alkotó gondolatok végtelen gazdagságának megteremtésében közreműködtek…”
gazdag dezső
Egyáltalán nem szabad azt a bevándorlást a mostanival összehasonlítani ! Nagyon eltérő eset!! Aki tudja,hogy az eredeti Amerika őslakó nem is fehér emberek ,az nem tesz ilyen hasonlatot!
izo
@Knapp75: Azokat a bevándorlókat nem kellene összehasonlítani a most hozzánk határsértéssel, tehát törvénytelenül jövőkkel!
lajospapa
Azt mondják kétezer embert bocsátottak el a vasárnapi zárva tartás miatt. Mi van ha ezek elmennek nyugatra és azt mondják politikai üldözöttek? Mert ez az igazság.
Anna Mária
@lajospapa: Semmi. Mondani mondhatják, de nem fogják őket politikai menekültként elismerni, mert a kritériumoknak nem felelnek meg.
lópicigáspár
@F_Viktor: Nézz szét máshol is, találni fogsz! :-)
Cicamama55
Szánalmas és egyben félelmetes helyzet az országra nézve, hogy a hátárunk ilyen őrizetlen. Változatlanul a határőrség visszaállítását tartanám megoldásnak. Vagy a 14 éves polgárőröket akarják erre a feladatra kiképezni, s diákmunkával ellátni az országunk határának őrzését?! Ezt a káoszt!
Anna Mária
@izo: Ugyan már... A határsértés egyszerű szabálysértés. Ha a háború elől menekülnél a kis motyóddal, te is gondolkodás nélkül elkövetnéd, és elkövette sok ezer magyar is akkor, amikor még nem lehetett szabadon utazni, zárva voltak a határok.
F_Viktor
@Cicamama55: Van határőrizet, csak most nem a nyomsávon végzik ezt az ellenőrzést, hanem mélységben.
F_Viktor
@Anna Mária: Mi lett volna 56-57-ben, ha az osztrákok is határzárral állították volna meg azt a 800 ezer magyart akik elmenekültek Magyarországról?
De a szerbek (Jugoszlávia) sem húzták fel a vaskerítést, sőt, segítettek a magyaroknak Olaszországba jutniuk.
Knapp75
@izo: Akik 56-ban elmenekültek innen, azok is törvénytelenséggel, határsértéssel kezdték.
Hja és több tízezren pont Jugoszlávia felé vették az irányt.
Anna Mária
@F_Viktor: 180-200 ezer ember menekült el akkoriban.
A magyarok erről lazán elfeledkeznek, azt gondolják, nekik járt a külföld segítsége. Ők viszont nem hajlandók segíteni senkinek az égvilágon.
Akik pedig nem így gondolják, azoknak alig hallatszik a hangja. A rasszista ordítozás elnyomja.
izo
@Anna Mária: Ha 56 utáni határátlépésre gondolsz akkor gondolj a berlini falnál, de a magyar-osztrák -jugoszláv határnál ezért a szabálysértésért lelőtték az embert!
F_Viktor
@lópicigáspár: Ott nézek szét, ahol a hatalom démonízalja a politikai menekülteket!
Ahol a határ menti falu polgármestere azt nyilatkozza, hogy a Zemberek félnek a menekültektől, lopásokról, rablásokról hazudik.
Ahol a kormány terroristáknak állítja be az 1 éves csecsemőket, s azok szüleit!
izo
@Knapp75: Próbál meg mégegyszer hátha megérted:"Azokat a bevándorlókat nem kellene összehasonlítani a most hozzánk határsértéssel, tehát törvénytelenül jövőkkel!
F_Viktor
@Anna Mária: Bocsi, igazad van, 56-ban véglegesen 176 ezer fő hagyta el az országot, a 800 ezer az 1956-86 közötti évekre vonatkozik.
lópicigáspár
@F_Viktor: De a linkek alapján sikerült hazai gyilkosokat is összeszedned. Hát ennyit a szétnézésről. És őket is szeretettel várjuk: wpmedia.news.nationalpost.com/2015/04/safri1.jpg?w=940
F_Viktor
@izo: Írod:
"Azokat a bevándorlókat nem kellene összehasonlítani a most hozzánk határsértéssel, tehát törvénytelenül jövőkkel!"

Méé nem?
Mi a különbség az IS, a Tálibok, s a Kádár-Biszku páros között?
Anna Mária
@izo: Sajnálom, de nem hiszem el, hogy nem vetted volna észre, hogy azóta egy s más változott volna Európában, tehát nem jól érvelsz.
MOST szabálysértés a határsértés, akkor, amikor Németország ketté volt osztva, akkor bizony bűncselekmény volt és a német-német határon tűzparancs volt érvényben, az NDK nevű diktatúra rendelt el tűzparancsot.
Az idő tájt az osztrákok sem lőttek menekültekre, hanem befogadták őket. Nem lőttek azokra sem, akiknek Jugoszláviából sikerült nyugatra szökniük - ez volt a magyarok leggyakrabban használt útvonala a nyugatra menekülésben -, hanem menekülttáborokban látták el őket.
Ember, gondolkodj már egy kicsit, ne fárassz.
Anna Mária
@lópicigáspár: Te mégis milyen alapon igyekszel olyan hatást kelteni, hogy a menekültek bűnözők lennének? Miért jó az neked, hogy egy embercsoport ellen uszítasz?
F_Viktor
@lópicigáspár: Azokat "szedtem össze", akik Magyarországon gyilkosságokat követtek el az elmúlt 2 évben.
Nem bennem van a hiba, hogy nem tudom ezzel a kereséssel igazolni a kormány és a jobbik propaganda hazugságait.
lópicigáspár
@Anna Mária: És Te mégis milyen jogon mondod meg, hogy nekem mi legyen a véleményem! Te uszítasz, vedd már észre magad! Azzal, hogy elfordulsz a tények elől, nem empatikus vagy, hanem tettestárs! Ha nem tetszik a véleményem, ne olvasd!!
izo
@Anna Mária: Gondolkodni neked meg Knap-nak kell, ha nem veszitek észre a különbséget: csak például: akkor nem napi 400 fő, nem teljesen különböző vallás,szokás stb. De jó lenne ha befogadnátok néhányat közülük a saját házatokba...
lópicigáspár
@F_Viktor: Ezzel nem nyitok vitát, hisz az adatok magukért beszélnek, de én a preventív intézkedések híve vagyok. Ma Franciaországban Olaszországban ölnek, holnap ki tudja hol.
Anna Mária
@lópicigáspár: Remek, meggondolt válasz, gratulálok.
Semmi mással nem foglalkozol, mint uszítasz a menekültek ellen, próbálod őket úgy beállítani, mintha egytől-egyig veszélyes bűnözők lennének.
Veled nyilván nem vagyok empatikus, mivel rühellem a rasszistákat és azokat, akik embercsoportokat minden alap nélkül megbélyegeznek és az országban csak növelik a káoszt, tüzelik a többieket a szerencsétlen, háborúk elől menekülők ellen, rongálják a közmorált és ezzel tovább süllyesztik Magyarországot.
Anna Mária
@lópicigáspár: Nemrég magyarok öltek Franciaországban, azelőtt Ausztriában, Máltán. Mit szólnál mégis, ha emiatt a magyarok ellen emelne bárki kerítést?
F_Viktor
@lópicigáspár: Írod:
"Ezzel nem nyitok vitát, hisz az adatok magukért beszélnek..."

Várom tőled azokat az adatokat. Jöhet francia, német, angol is, hogy a zöldhatáron menekültek terrorcselekményt követtek el, esetleg öltek, raboltak.
De mivel Magyarország építi a vasfüggönyt, itt folyik az emberek butítása, meg vicc-konzultálnak velünk, így az lenne az igazi, ha magyar példákkal igazolnánk a kormány és a jobbik gyűlölet-kampányát. Nekem nem sikerült, te jössz.
lópicigáspár
@Anna Mária: Kanada már megtette az első lépéseket, köszönve néhány agyonkvalifikált honfitársunknak. Ausztria is pedzegeti. Mit is mondjak, nem örülök, de ez van, hisz okot adtunk rá. Nem Te, vagy én, hanem magyar állampolgárok és ezen nincs mit szépíteni. A mondandót többi része úgy marhaság, ahogy van. Sajnos átestél a liberalizmus lovának a túl oldalára. Mivel nem ismersz (gondolom), vaktában lövöldözöd az ultraliberális lózungot. Ha barátaim tudnák, hogy ezt a sok ökörséget nekem címzed, hasukat fognák a röhögéstől! Keresned kellene már egy barátot keresned, mert így nagyon el vagy rugaszkodva a valóságtól! :-)
F_Viktor
@lópicigáspár: Már az ENSZ elődje a Nemzetek Szövetsége előkészített egy menekültek védelmét célzó nemzetközi törvényt. E folyamat eredményeként már az ENSZ 1951-ben elfogadták a menekültek jogállásáról szóló egyezményt (ez alapján mehettek a magyarok is 56-ban nyugatra!). Az 1951-es Genfi Egyezményt.

"Az egyezmény egyik legfontosabb rendelkezése egyértelműen leszögezi, hogy a menekültek nem küldhetők vissza abba az országba, ahol üldöztetésnek lehetnek kitéve. Az egyezmény meghatározza a menekültek kötelezettségeit is a befogadó állammal szemben, és leszögezi, hogy bizonyos kategóriákba tartozó személyek – például háborús bűnösök – nem kaphatnak menekültstátuszt.
Az 1951. évi menekültügyi egyezmény megállapítja, hogy a menekültprobléma nemzetközi léptékű, ezért kiemeli a nemzetközi együttműködés szerepét, valamint annak fontosságát, hogy az államok megosszák egymás között a helyzet kezelésével járó terheket."

Ez az alap, ezenkívül nagyon sok törvény, irányelv elkötelezettje Magyarország, amit be kell tartanunk ha nem akarunk a világ cigánysága lenni, aki nem képes az alapvető törvények betartására, aki az egymás mellett élésre alkalmatlan!!
lópicigáspár
@F_Viktor: Magántulajdon védelme, visszamenőleges törvénykezés tilalma, egyel több, vagy kevesebb megszegése mit sem számít már ennek a kormánynak. :-(
Anna Mária
@lópicigáspár: Kanada valóban megelégelte, hogy olyanok kérnek menedékjogot, akik nem felelnek meg a menekültügyi egyezményben foglalt kritériumoknak és amíg a nagyon hosszú ideig tartó eljárás folyik, addig teljes ellátást élveztek, akár évekig is. Ezért a menekültügyi eljárást magyar állampolgárok esetében lerövidítette. Egyébként még így is vannak magyar állampolgárok, akik kapnak menedékjogot Kanadában. Elég szégyen ez Magyarországra nézve.
Ausztria nem pedzeget semmit. Ausztria nem azonos az Osztrák Szabadságpárttal, amely a tartományi választások előtt a külföldi munkaerő ellen kampányolt.
Nem ismerlek, ez tény, nem is várhatod el, hogy valami mást képzeljek rólad, mint amit itt előadsz. Itt a görcsös igyekezetedet látni, hogy a menekülteket bűnözőknek, veszélyesnek próbáld beállítani, és ezzel félelmet kelts másokban. Ezt hívják úgy, hogy uszítás.
lópicigáspár
@Anna Mária: Kihagytad a magyar testvéreinket: www.szekelyhon.ro/archivum/offline/cikk/168257/bihari-magyarok-gyilkoltak-miskolcon
A párizsi gyilkosokat: www.hir24.hu/kulfold/2015/04/13/elozetesben-a-magyarok-akik-parizsban-gyilkoltak-meg-kinai-fonokuket/
És ez is nagy dicsőség: hvg.hu/vilag/20060502szenegaliugy
De az ausztriai pénzhamisítókról se feledkezzünk meg! index.hu/kulfold/2015/06/05/ot_magyar_fogtak_el_becsben_az_evtized_penzhamisitasi_ugyeben/
És persze a kedvenc célország: www.hir24.hu/kulfold/2013/02/06/magyar-lanykereskedoket-fogtak-londonban/
Ezek után mit várjunk, fogadjanak bennünket tárt karokkal?
Most meg uszítok a saját népem ellen? Nem! A világháló híreit osztom meg, de mivel ezek ugye nem a NOL.hu-n vagy a liberalisok.hu/ oldalról származó információk, már csak uszító hazugságok lehetnek!
Anna Mária
@lópicigáspár: Terelsz.
Én nem hivatkoztam semmiféle faji alapú megkülönböztetésre, csupán megkérdeztem tőled, mit is szólnál hozzá, ha más országok is azt tennék a magyarokkal szemben, mint amit most Magyarország tesz a menekültekkel szemben, beleértve téged is.
Nekem teljesen mindegy, hogy egy bűncselekmény elkövetője honnan származik.
Én felháborítónak tartom, ha valaki bőrszín, vallás vagy származás alapján ítél meg embercsoportokat és uszít ellenük, bűnözőnek bélyegezve őket.
Ezt csinálod, sajnálom, ez nem más, mint rasszizmus.
A forrásaidat egyébként megválogathatnád, nem politikai hovatartozás szerint, hanem a hitelesség alapján.
F_Viktor
@lópicigáspár: Itt már nem a kormány felelősségét nézi a világ civilizált társadalma, hanem a magyar nép bűne is színre lép, mikor a Századvég 72 százalékos menekültellenességet prognosztizál a társadalom körében.
lópicigáspár
@Anna Mária: Mi ebben a terelés? Egy országot a polgárai viselkedése alapján ítélnek meg és soha nem arra fognak emlékezni, hogy ki találta fel a C vitamint, hanem arra aki az atombombát elkészítette! Szóval aki csúnyát ír, az hazudik! Ezt meg struccpolitikának hívják!
F_Viktor
@Anna Mária: Írod:
"Kanada valóban megelégelte, hogy olyanok kérnek menedékjogot, akik nem felelnek meg a menekültügyi egyezményben foglalt kritériumoknak..."

Kanada nem zárta le határait még a magyarok elől sem, meghatározott szakmákban várják a BEVÁNDORLÓKAT. Pl. most kamionsofőrök mehetnek családostul.

Írod:
"Ausztria nem azonos az Osztrák Szabadságpárttal, amely a tartományi választások előtt a külföldi munkaerő ellen kampányolt."

Így igaz, ahogyan vannak ugyanilyen szélsőjobb, bevándorlásellenes pártok Lengyelországban, Belgiumban, Franciaországban, de még Svédországban és Norvégiában is.
Anna Mária
@lópicigáspár: Ez nem így van a civilizált világban.
A Nyugat-Európában élő magyarok között éppen elég randán viselkedő tahó van, sőt, bűnözők is akadnak köztük szép számmal, mégsem jut eszébe senkinek, hogy a magyarok ellen uszító kampányba kezdjen.
Te még azt sem tudod, hogy melyik országból érkeznek a menekültek. Közzéteszel egy linket a szerencsétlen, sötét bőrszínű, csónakokban vergődő emberekről és hozzábiggyeszted, te nem kérsz belőlük.
Azon gondolkozz inkább, hogy ez mennyire helytelen, mint azon, hogy aki nem rasszista, azon hogyan próbálj fogást találni.
F_Viktor
@Anna Mária: Még azzal egészíteném ki az előző hozzászólásomat, hogy ezeknek a szélsőjobboldali pártoknak vannak írott médiái, weboldalai, ahonnan táplálkozhatnak a mi mélymagyarjaink is. Tévedni ott tévednek, hogy azok a vélemények az adott ország elenyésző részének véleménye.
Anna Mária
@F_Viktor: Persze, a magyar rasszisták, a kerítés lelkes hívei mindenféle csúsztatással jönnek, azt híresztelik, hogy na ugye, már Kanada sem kér a cigányokból, na, már Ausztria is a határ lezárását tervezi és egyéb marhaságok.
Igen, szélsőjobb mindenütt van, de az sehol sem fordul elő, hogy maga a kormány uszítson bárki ellen a lakosság legalantasabb érzelmeire hatva, azokat felkorbácsolva. Ez hungarikum.
F_Viktor
@Anna Mária: Ezért írtam, hogy innen TÁPLÁLKOZIK a magyar szélsőjobb.
lópicigáspár
@Anna Mária: Az a gond, ha ezek az emberek fehérbőrűek lennének, akkor sem kérnék belőlük. Nem értem miért rasszistázol, mert nem esek hasra a bevándorlók előtt. Tudom most már náci is leszek! Ettől függetlenül úgy érzem tisztes családfő, családapa és szerető férj vagyok. Legalábbis mondják rólam. De lehet csak a szeretteim mondják, az ellenségeim meg utálnak, meghallgatom mindkét oldalt. Te viszont mereven elzárkózol a másik oldal elől. Akinek más a véleménye mint a tiéd, az rasszista. Nagy ott a baj!
Anna Mária
@lópicigáspár: Az a rasszista, aki egy embercsoportot megbélyegez.
Te ezt csinálod, igyekszel az összes menekültet veszélyesnek, bűnözőnek feltüntetni.
Szíved joga, hogy ne foglalkozz a menekültekkel, próbáld az életedet továbbra is úgy élni, mintha nem is léteznének, és még ahhoz is jogod van, hogy ne vegyél arról tudomást, hogy több százezernyi magyar menekültet más országok befogadtak egyetlen rossz szó nélkül.
De ahhoz nincs jogod, hogy a menekültek ellen uszíts.
lópicigáspár
@Anna Mária: Tisztáznod kellene magadban az uszítás fogalmát, mert így elég szánalmas amit művelsz, gondolok itt arra, hogy megmondod kinek mihez van joga az általad helyesnek vélt nézetek alapján.
Anna Mária
@lópicigáspár: Neked kellene magadban tisztáznod, mert ezek szerint azt sem tudtad, hogy amit csinálsz, az uszítás.
Senkinek nincs ahhoz joga, hogy uszítson, ez nem titok.
Magyarországon sokan csinálják, kezdve a kormánnyal, de attól még nem legitim tevékenység.
lópicigáspár
@Anna Mária: Akkor hajrá, Kíváncsi vagyok szóról szóra elemezd légyszíves az uszításomat! Szerintem nem állna meg a "vád" a bíróság előtt, hacsak nem Te lennél a bíró.
Anna Mária
@lópicigáspár: Szerintem rájössz magad is, ha visszaolvasod a hozzászólásaidat.
Megmondom őszintén, engem annyira nem foglalkoztat a te dolgod, hogy teljesítsem, a kérésed.
F_Viktor
@lópicigáspár: Írod:
"úgy érzem tisztes családfő, családapa és szerető férj vagyok."

Ez nem zárja ki, hogy a rasszizmus határait súrolod, hogy nem civilizált európaiként beszélsz.
Ezeknek a gyerekeknek is volt édesapjuk, édesanyjuk, akik még szerethették is egymást, s mégis... Holdine Kathrin, Helga Susanne, Hedwig Johanna, Hildegard Traudel, Heidrun Elisabeth,
Helmut Christian.
lópicigáspár
@F_Viktor: Ezúton szeretném megköszönni, hogy egy náci tömeggyilkos családjához hasonlítasz, azért mert más a véleményem, mint a tiétek. Sztálin elvtárs büszke lehet rátok!
F_Viktor
@lópicigáspár: Nem volt tömeggyilkos, a keze tiszta maradt, csak terjesztett egy olyan gyűlölet-propagandát amire a mai Magyarország is vevő.
Ergo egy propagandistát nem menti fel, hogy szerető családja van, a történelem megcáfol.
Desischado
Sajnos, orbán jól jött kiebből is, már mióta ezen csámcsog a jónép, ahelyett, hogy a Questor üggyel, meg a mutyikkal, és a többi gyalázattal foglalkozna. Kénytelen vagyok elismerni, hogy orbán terve bevált! Ébresztő, emberek, nem ezen kéne rágódni!
Anna Mária
@lópicigáspár: Azt mindeddig egyébként nem lehetett tőled megtudni, hogy mi a véleményed.
Eddig annyi derült ki, hogy igyekszel mindenféle olyan információt összeszedni, teljesen mindegy, honnan, a forrásaid hitelességére nem vagy kényes, ami szerinted azt bizonyítja, hogy az ÖSSZES menekült bűnöző és veszélyes a magyar társadalomra.
Cicamama55
@F_Viktor: Ez azt jelenti, hogy a határt övező 10-20 kilométeres távolságban?
Cicamama55
Én elítélem a gyűlölködést, rasszista sem vagyok, de valahol @lópicigáspár véleményéhez közelítek. A fal felhúzását egy abnormális dolognak tartom, de valamilyen úton-módon csak fékezni kellene ezt a népvándorlást. Én azt tudnám elfogadni, hogy egységesen, minden tehetősebb ország annak érdekében fogna össze, hogy ennek a sok szerencsétlen embernek a saját hazáját élhetővé tegye. Mégsem normális dolog az, ha ennyi felnőtt, gyerek ilyen tömegesen elindul az ismeretlenbe. Sajnálom őket, de közösen kellene tenni értük, ott az ő saját környezetükben. Ehhez kellene az összefogás.
bretagne
Gratulálok Papp Réka Kingának, hogy feljelentette a TV2-t. Gyalázatos volt a riport és a riporter egyaránt.
lópicigáspár
@Cicamama55: Ne mondj ilyet, hogy a véleményemhez közelítsz, mert lerasszistáznak. Én is azon gondolkozok már néhány napja, hogy hogyan fogom ezt a tényt közölni cigány, román szerb, szlovák barátaimmal (mivel ugye több nemzetiségű faluban élek, ráadásul zöm fekete), hogy én bizony rasszista vagyok, mert itt megmondták, hogy utálok mindenkit! Na mindegy gondolkozok még ezen, meg azon is, mi a fenéért nem is akarom, hogy naponta közel 300-800 illegális határsértő jöjjön az országunkba! Vagy hadd jöjjenek, valakik szeretettel várják őket? police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama
lópicigáspár
@F_Viktor: Akkor most már teljesen nyugodt lehetek, hogy nem is vagyok náci tömeggyilkos! :-)
Cicamama55
@lópicigáspár: Én a munkám során nagyon sok roma családdal tartom a kapcsolatot, sőt pályám elején egy olyan iskolában tanítottam, ahol a diákok 75%-a cigány tanuló volt. Soha, senkivel nem volt bajom, megadtuk egymásnak a tiszteletet. Így aztán engem abszolút nem érdekel, hogy itt milyen jelzőkkel látnak el, gyakran kilógok a sorból a véleményemmel. Igazából senkivel nem kerültem még kemény szócsatába, hisz az enyém is csak egy vélemény, hasonlóan a többi hozzászólóhoz. Én ismerem magamat, -olykor magamban dúl is bennem a harc, de ez az én egyéni szociális problémám. Mondhatnak rám bármit, tudom milyen vagyok.Ennyi.
lópicigáspár
@Cicamama55: Sajnos ez a magamban megoldom nálam nem megy. Ha bántanak visszaadom és szóvá teszem, csak az a gond, hogy nehéz a kulturáltság határain belül maradni, ha egy olyan szólít meg, aki mélysötétségben, a problémáktól elzárkózva osztja az észt!
lópicigáspár
@Freewolf: Na majd kapsz Te is a helyi embervédőktől! :-)
Freewolf
@lópicigáspár: Azok kiket védenek, akik mindent elhallgatnak vagy elhazudnak? Azook bűnvédők!
F_Viktor
@Cicamama55: Írod:
"Ez azt jelenti, hogy a határt övező 10-20 kilométeres távolságban?"

100-150 km is lehet. Ahogyan az EU többi tagállamában.
F_Viktor
@Cicamama55: Írod:
"Én azt tudnám elfogadni, hogy egységesen, minden tehetősebb ország annak érdekében fogna össze, hogy ennek a sok szerencsétlen embernek a saját hazáját élhetővé tegye."

Európa számára nem meglepetés ez a menekült probléma. Ajánlom figyelmedbe a 14 kilométer, a Taste the waste filmeket, s a hozzá adott Die Essensvernichter könyvet.

Az EU is foglalkozik a témával, Orbán saját érdekében újra az unortodox utat választotta, a gyűlöletkampány mellett kötelezte el magát. Ezzel újra csak Magyarországnak ártott, egyre nagyobb iramban távolodunk Európától, a civilizációtól, a jóléti társadalomtól (pénteken Pozsonyban, a Dinamikus Visegrád: Energia, Növekedés, Versenyképesség című rendezvényen Orbán meg is említette, hogy Magyarország nem jóléti állam, hanem munkaalapú társadalom. Azaz közmunkaalapú társadalom. Nettó mennyi havi fizetésért?).
Ez itt a probléma.
F_Viktor
@lópicigáspár: Írod:
"Akkor most már teljesen nyugodt lehetek, hogy nem is vagyok náci tömeggyilkos! :-)"

MÉG nem vagy az, de:
1) veszélyes vizeken jársz,
2) Nem Magyarország, nem a magyar emberek érdekei mellett állsz ki.

Írod:
"...nehéz a kulturáltság határain belül maradni, ha egy olyan szólít meg, aki mélysötétségben, a problémáktól elzárkózva osztja az észt!"

Azt mivel magyarázod, hogy újra csak szembe vágtattok a világgal? A világ 7 323 738 281 embere hülye, csak nálatok, mély-magyaroknál a bölcsek köve? Egyenesen a Szírbuszról hoztátok?
lópicigáspár
@F_Viktor: Már Jézus is vagyok! Nálad elmentek otthonról! Talán összevesztél az asszonnyal, hogy engem baszogatsz? Lekattanhatnál rólam, mert hülyeségeket beszélsz! Vedd be a gyógyszered!
F_Viktor
@lópicigáspár: Jézust én nem említettem.
lópicigáspár
@F_Viktor: írod: veszélyes vizeken jársz! :-)
lópicigáspár
@F_Viktor: Látod, eddig tart kifordítani, félremagyarázni a másik mondandóját!
F_Viktor
@lópicigáspár: Kifordítani? Ha ez lett volna a szándékom, akkor lehettél volna Jézus helyett Péter (És Péter kiszállván a hajóból, jár vala a vizeken, hogy Jézushoz menjen.), vagy maga Dynamo ;-)
mate03
@Knapp75:Kár a betűt pazarolnod! Soha nem fogják megérteni,a mondani valód!Másként van az agyuk,programozva!
Freewolf
Liberálisék kétségbeesett kapálózása igen tetszik nekem! Íme a szörnyeszme végvonaglása. Már látja a többség, hogy ők az ellenség!
Knapp75
@izo: Próbáld meg te még egyszer: az 56-os menekültek sem törvényesen váltottak hazát.
Jellemző, hogy még a nevemet sem tudod leírni helyesen, pedig puskázhatnál is.

@mate03: Igen, tudom. Ám valójában amikor "hozzájuk" beszélek, akkor nem is nekik írok, hanem a "semleges" olvasók figyelmét hívom fel a "tévedéseikre". :)
Engem nem nagyon érdekel, hogy személyesen milyen ostobaságokban hisz valamelyik elborult fideszes vagy jobbikos honfitársunk, legyen boldog a tudatlanságával és az előítéleteivel, az viszont már mindenkinek kellemetlen, ha ezeket terjeszti.
Cicamama55
@F_Viktor: Vagyis a zöldhatáron átjöhetnek, s ha szerencséjük van eljuthatnak bárhová.
Cicamama55
@F_Viktor: Én nem értek egyet Orbán politikájával, a gyűlölet kampányát pedig egyenesen elutasítom! Nagyon haragudtam rá sokszor, amikor a Jobbikos szélsőséges tetteitől, megnyilvánulásaitól nem határolta el azonnal magát! Az EU-val szembeni magatartása pedig olyan kiszámíthatatlan, mint a hazai politikai húzásai. Gyakran keveredik ellentmondásba saját kijelentéseivel, nincs határozott állásfoglalása, minden irányban bókol. Különösebben én csak a hírekre szoktam hagyatkozni, így nem is vagyok "szaki" a politikában, csak a saját érzéseimet szoktam itt megosztani. Elfogadom a politikában nálam jártasabb emberek megfelelő érvelését, sokat segítenek az eligazodásban.
F_Viktor
@Freewolf: Írod:
"Már látja a többség, hogy ők az ellenség!"

Ellenség? Jöttél a náci képzőből?
F_Viktor
@Cicamama55: Igen, sokan el is érik Németországot, Franciaországot, sőt a csatornán is át tudnak kelni Angliába.

Írod:
"Én nem értek egyet Orbán politikájával, a gyűlölet kampányát pedig egyenesen elutasítom!"

Megértelek, de a gyűlöletkampányát mégis elfogadod...
Cicamama55
@F_Viktor: Ezzel a megállapításával aztán nagyon nem értek egyet. Azért, mert én azt támogatom, hogy abban nyújtsanak segítséget ennek a sok családnak, hogy a saját hazájukat tegyék élhetővé, nem gondolom hogy a gyűlölet kampányt támogatom. Halljuk, hogyan nyilatkoznak, tesznek az európai országok ebben a témában. Ha visszaküldik őket hazánkba, mi, a magyarok, mit fogunk velük kezdeni akkor, amikor a saját családtagjaink külföldre mennek a jobb megélhetés reményében?
Freewolf
@F_Viktor: Náciképző? Oda a magadfajták járnak!
F_Viktor
@Cicamama55: OK, értelek, ennek a mondatod vége tévesztett meg:
"Én elítélem a gyűlölködést, rasszista sem vagyok, de valahol @lópicigáspár véleményéhez közelítek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.