A századvéges Lánczi Tamást – aki Habony Árpád új cégének ügyvezetője is – kinevezték a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. felügyelő bizottsági tagjának március elsejétől. Ez az a vállalat, amelyik a Tabán Trafikkal közösen megkapta a dohány-nagykereskedelem becslések szerint 5-12 milliárd forintos verseny- és rizikómentes profitot ígérő monopoljogát. Most a BAT elárulta a NOL-nak, miért Lánczit akarták a bizottságukba.

Az alábbit közölték a tagok kiválasztásáról:

olyan elismert szakembereket kerestek, akik egészséges életmódot folytatnak, nem dohányoznak, átlátják a hazai társadalmi folyamatokat, szakértelemmel rendelkeznek a szabályozott piacok működésében, ugyanakkor nincs dohányipari előéletük.

Állítólag Lánczi neve már tavaly is képbe került, de akkor még nem járt le az előző felügyelőbizottsági tagok mandátuma. Azt tagadták, hogy a kinevezésnek bármi köze lenne a napokban elnyert trafikellátói pályázat sikeréhez. Sőt, azt is kifejtették: a BAT és a trafikok ellátására létrehozandó új cég egymástól teljesen elkülönül, s utóbbiban az fb-tagok semmilyen szerephez nem jutnak, annak működésére sem látnak rá – írta az újság.

Így Láncziéknak csak "normál felügyeleti hatásköre" lesz, operatív vagy stratégiai döntések meghozatalában nem vesznek majd részt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Rendelkezzen szakértelemmel, de nem vehet részt operativ, vagy stratégiai döntés meghozatalában...akkor minek a szakértelem?! Fontos feltétel még, hogy ne dohányozzon! Ez igen! Éljen egészségesen, de a dohányárut forgalmazza csak nyugodtan a cég, dögöljenek meg a dohányosok! Ja, meg ne legyen "dohányipari előélete"...hát Lánczinak biztos nincs...ő "csak" politológusi képzettséggel rendelkező vezető elemző. Mondjuk Kéri nem lehetne tag?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Rendelkezzen szakértelemmel, de nem vehet részt operativ, vagy stratégiai döntés meghozatalában...akkor minek a szakértelem?! Fontos feltétel még, hogy ne dohányozzon! Ez igen! Éljen egészségesen, de a dohányárut forgalmazza csak nyugodtan a cég, dögöljenek meg a dohányosok! Ja, meg ne legyen "dohányipari előélete"...hát Lánczinak biztos nincs...ő "csak" politológusi képzettséggel rendelkező vezető elemző. Mondjuk Kéri nem lehetne tag?
joopapa
Ja és legyen szervilis seg..oja a fityesznek és a csuti maradonának , és ennek kritériumnak a Lánczi megfelelt!
Dr. Felipe
"olyan elismert szakembereket kerestek, akik egészséges életmódot folytatnak, nem dohányoznak, átlátják a hazai társadalmi folyamatokat, szakértelemmel rendelkeznek a szabályozott piacok működésében, ugyanakkor nincs dohányipari előéletük."

Én is pont ilyen vagyok. Vajon miért nem engem választottak?
justhpeter
Én lennék a jogosult. Dohányoztam 33 évig, tehát volt gyakorlati tapasztalatom a dohányos társadalommal kapcsolatban, nem dohányzom 15 éve, azaz a másik oldal érveit is meg tudom érteni. Dohányipari múltam, vagy érdekeltségem nekem sincs.
Most megyek, mert mindjárt hozza a gyógyszert a nővérke.
Jozefina
és még nem lopott eleget!!! Ez a fő szempont talán!!??
Desischado
Elég felháborítóak ezek az érvek. Eszegfűnek igaza van! Ne dohányozzon, és legyen nyalonca a fideszesnek, ez a legfontosabb. De a dohányt forgalmazza nyugodtan, mi?! Ez eléggé árulkodik, hogy minek nézik a dohányosokat! Elég, ha megveszik a dohányt, ugye?! Mocskos férgek!
kukac50
Ezek azért vannak,hogy a haszon valamelyik Fideszes seggnyalóhoz kerüljön.
Ezeknek még adót sem kell fizetni a bevétel után, mert vannak kedvezményezettek.
Tönkre teszik az országot ha beavatkoznak ilyen módon a piac gazdaságba.
Toby
Az ilyen-olyan samfu bizottsági, meg elnökségi tagság semmi más, mint egy kis jövedelemkiegészítéses lobbizás a hatalmi férgek felé ! Semmilyen társadalmi haszna nincs, ráadásul a melósok által megtermelt értékekből kell jutani ezeknek a nyakkendős férgeknek akkor, amikor a melós csak olyan esetben kap béremelést, ha eltévesztik !
eszegfu
Az ügy "pikantériája" még, hogy ugye a Bat Pécsi Dohánygyár és a Tabán Trafik "érdekes" pályázattal nyerte el az állami dohányellátást (a trafikok ellátását is "központositottan", állami kézbe vették ezzel), azaz a nagykereskedelmet a Philip Morris és az Imperial Tobacco (eddigi forgalmazók) kiejtésével. És akkor egy igazán "gyönyörü" indoklás Sesztáktól... nem szó szerint...a kereskedelmi kényszeritő eszközei miatt a piac és a fogasztók érdekeinek megfelelően fog müködni, mármint az állami dohányellátó. Az én olvasatomban: kényszeritő eszköz, hogy csak ettől a cégtől lehet rendelni, de akkor hogyan felel meg egy piacgazdasági szereplőnek?! Aztán meg mi a fogyasztó érdeke?! Mi ez, ha nem igazi "mutyi" méghozzá a javából?!
mate03
@eszegfu: Egy döntésüket mondj, ami nem mutyi szagú!?
eszegfu
@mate03: 16:08 Passzolok! Kérem a következő kérdést!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.