A századvéges Lánczi Tamást – aki Habony Árpád új cégének ügyvezetője is – kinevezték a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. felügyelő bizottsági tagjának március elsejétől. Ez az a vállalat, amelyik a Tabán Trafikkal közösen megkapta a dohány-nagykereskedelem becslések szerint 5-12 milliárd forintos verseny- és rizikómentes profitot ígérő monopoljogát. Most a BAT elárulta a NOL-nak, miért Lánczit akarták a bizottságukba.

Az alábbit közölték a tagok kiválasztásáról:

olyan elismert szakembereket kerestek, akik egészséges életmódot folytatnak, nem dohányoznak, átlátják a hazai társadalmi folyamatokat, szakértelemmel rendelkeznek a szabályozott piacok működésében, ugyanakkor nincs dohányipari előéletük.

Állítólag Lánczi neve már tavaly is képbe került, de akkor még nem járt le az előző felügyelőbizottsági tagok mandátuma. Azt tagadták, hogy a kinevezésnek bármi köze lenne a napokban elnyert trafikellátói pályázat sikeréhez. Sőt, azt is kifejtették: a BAT és a trafikok ellátására létrehozandó új cég egymástól teljesen elkülönül, s utóbbiban az fb-tagok semmilyen szerephez nem jutnak, annak működésére sem látnak rá – írta az újság.

Így Láncziéknak csak "normál felügyeleti hatásköre" lesz, operatív vagy stratégiai döntések meghozatalában nem vesznek majd részt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Rendelkezzen szakértelemmel, de nem vehet részt operativ, vagy stratégiai döntés meghozatalában...akkor minek a szakértelem?! Fontos feltétel még, hogy ne dohányozzon! Ez igen! Éljen egészségesen, de a dohányárut forgalmazza csak nyugodtan a cég, dögöljenek meg a dohányosok! Ja, meg ne legyen "dohányipari előélete"...hát Lánczinak biztos nincs...ő "csak" politológusi képzettséggel rendelkező vezető elemző. Mondjuk Kéri nem lehetne tag?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Elég felháborítóak ezek az érvek. Eszegfűnek igaza van! Ne dohányozzon, és legyen nyalonca a fideszesnek, ez a legfontosabb. De a dohányt forgalmazza nyugodtan, mi?! Ez eléggé árulkodik, hogy minek nézik a dohányosokat! Elég, ha megveszik a dohányt, ugye?! Mocskos férgek!
kukac50
Ezek azért vannak,hogy a haszon valamelyik Fideszes seggnyalóhoz kerüljön.
Ezeknek még adót sem kell fizetni a bevétel után, mert vannak kedvezményezettek.
Tönkre teszik az országot ha beavatkoznak ilyen módon a piac gazdaságba.
Toby
Az ilyen-olyan samfu bizottsági, meg elnökségi tagság semmi más, mint egy kis jövedelemkiegészítéses lobbizás a hatalmi férgek felé ! Semmilyen társadalmi haszna nincs, ráadásul a melósok által megtermelt értékekből kell jutani ezeknek a nyakkendős férgeknek akkor, amikor a melós csak olyan esetben kap béremelést, ha eltévesztik !
eszegfu
Az ügy "pikantériája" még, hogy ugye a Bat Pécsi Dohánygyár és a Tabán Trafik "érdekes" pályázattal nyerte el az állami dohányellátást (a trafikok ellátását is "központositottan", állami kézbe vették ezzel), azaz a nagykereskedelmet a Philip Morris és az Imperial Tobacco (eddigi forgalmazók) kiejtésével. És akkor egy igazán "gyönyörü" indoklás Sesztáktól... nem szó szerint...a kereskedelmi kényszeritő eszközei miatt a piac és a fogasztók érdekeinek megfelelően fog müködni, mármint az állami dohányellátó. Az én olvasatomban: kényszeritő eszköz, hogy csak ettől a cégtől lehet rendelni, de akkor hogyan felel meg egy piacgazdasági szereplőnek?! Aztán meg mi a fogyasztó érdeke?! Mi ez, ha nem igazi "mutyi" méghozzá a javából?!
mate03
@eszegfu: Egy döntésüket mondj, ami nem mutyi szagú!?
eszegfu
@mate03: 16:08 Passzolok! Kérem a következő kérdést!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.