Az elmúlt öt év átlagában a magyar vendégmunkások utalták vissza a legtöbb pénz hazájukba a kelet-európai országok migránsainak összehasonításában – írja a Napi.hu.

A Világbank nemrégiben megjelent tanulmánya szerint 20 millió kelet-közép-európai dolgozik más EU-s országban, mint amelyben meglátta a napvilágot. Ez a 2013-as helyzetet mutatja, miután ezen a téren a két évvel ezelőttiek a legfrissebb adatok.

A régió migránsai 2014-ben 28,5 milliárd dollárt utaltak haza, ami 10 százalékkal több a 2013-as összegnél és 31 százalékkal nagyobb a 2012-es utalásnál – olvasható a cikkben.

A legtöbb pénz azok a vendégmunkások utalják haza, akik országa határos Nyugat-Európával. Miközben átlagosan évente 1700 dollárt küldenek haza, a magyarok esetén 5500 dollár ez az összeg. Az utóbbi tízszerese annak amit egy fehérorosz, moldovai vagy orosz utal.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@eszegfu: Nem szabálytalan, tízezer eurót nem meghaladó összeg mindig lehet az embernél, ha az Unió határait átlépi.
Másik jó megoldás, ha az ember nyit egy ingyenes számlát egy nyugati országban (a nyugati bankoknak sok ilyen ajánlatuk van azzal a feltétellel, hogy egy bizonyos - nem túl nagy - összeg mindig legyen a kontón és csináltat egy társkártyát a támogatandó rokonnak, aki a nyugati számláról nagyon kicsi átváltási jutalék levonásával (100 eurónként ca. 90 cent) vehet fel ATM-ről forintot. Az esetleges tévedések elkerülésére a felvehető összeget lehet limitálni.

Külföldön élőknek a mindenféle magyar adókat elvből el kell kerülni, nem tömjük ugyanis lézerjanik zsebét.
eszegfu
@Anna Mária: 10:17 Kösz.! Mindig tanul az ember!
eszegfu
@kamazuka: 17:58 Nem lehetsz ilyen "önző", hogy nem osztod meg...:))))
kukac50
Azokról miért nincsen statisztika akik felszámoltak itthon mindent még a lakásukat is eladták mert Magyarországon képtelenség normálisan megélni,akkor amikor a minimálbér még a megélhetési létminimumot sem éri el!
apibafater
Nem sugalok semit , de En voltam Sorkatona, voltam hazafi, ki alltam MO ert, mit hozott a demokracia, nyomort a becsuletes dolgozonak, 43 ev munka utan mit kapok ,nyogdijat,minimal ber utan , mijar,ami a 9 gyerekbol ki maratt, szoval elobb bizonyitson az ujj gazdag rablo banda, ,, Itt nem tortent mas ,mint meg foktak a rokat be festetek fehere , ra fogtak hogy ez mar ,Bodri de sajnos a csirket ugyan ugy elviszi,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.