Kirabolták, megölték, majd rágyújtották a házat Ferencre, aki mindig magával hurcolta pénzét egy fekete szatyorban – írja a Bors.

A 73 éves K. Ferenc nem hitt a bankokban. Költeni sem szeretett, így a spórolt pénzét, több millió forintot, mindenhová vitte magával, az orvosi rendelőtől a kisboltig.

Kedd délután brutálisan meggyilkolták. Egy 17 és egy 20 éves suhanc támadta meg saját udvarában.

A lap úgy tudja, súlyosan bántalmazták, szétverték a koponyáját is, majd, hogy eltüntessék a nyomokat, rágyújtották a házát. 

Ferencnek az egyik szomszédos faluban is volt egy háza, amit albérlőknek kiadott. Különös, hogy az egyik tettes pont ebből a faluból származik, így az sem kizárt, hogy régebbről ismerték egymást.

A rendőrség csütörtök délutánra ígért bővebb tájékoztatást az ügyben. A két férfit, D. K.-t és társát, akit a gyilkossággal gyanúsítanak, pár óra múlva már el is fogták.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Milliókkal sétálni nem egy életbiztosítás, már az is csoda, hogy eddig életben maradt a szerencsétlen ember.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Milliókkal sétálni nem egy életbiztosítás, már az is csoda, hogy eddig életben maradt a szerencsétlen ember.
ila51
Na , szegény...ezekben sem bízhatott
orogordog
@Macskaszem: 500ft-ért öltek meg már Magyarországon idős embert. Ha pénzkelet nekik minek kelet az öreget agyon ütni? Ha az írod, hogy nem csoda, hogy kirabolták az még elfogadható. De az sem természetes.
Feraj49
Ki nem találom milyen származásuk lehetnek ! Ők is "csak megélhetési bűnözök" ! A rendszerváltás "gyermekei,vagy termékei" ? Sajnos egyre több hasonló idős emberek sérelmére , fiatalkorúak által elkövetett esetről kapunk hírt. De kit is érdekel ez ? OV utcája biztonságos. Oda a madár is csak engedéllyel repülhet be,tüzetes átvizsgálás után.
Tekla
Na számoltam, amire nem volt adat azt megbecsültem . A 43 év jövedelem szerző időm alatt cirka 8 millió bevételem volt! 2és fél millát eltanultam , egy lett a ház ,egy az autó kölcsön visszafizetve. Ez négy és fél milla. Akkor a kaja, a rezsi, igaz télen 2m3 fát fűtöttem mert ennyire telt. Magyarázza meg nekem, hogy egy ember honnan a fenékből szerezhetett milliókat a matracba. Vidéken pláne! Nem irigységből kérdezem, de tanulni kéne ebből, hogy utánozni lehessen.
sentinel216
@Tekla: Az idős ember talán "kulák" volt a régi rendszerben, elvették a szántóit, erdeit, állatait. Rendszerváltáskor kapott kárpótlást, esetleg mások jegyeit is felvásárolta. Nem költött, mert ügyeskedő, hörcsög természetű ember volt. Amúgy mindenki mégsem bízhatja a Mészárosra, meg Tiborczra a mutyiból származó milliárdokat.
papa.49
,,Fosőr,, mikortól is számít az a bizonyos 2 hét???
wagabund
na, most jönnek a szószólók...aszongyák, hogy a fiatalok tanulni szeretttek volna, akár több szakmát is, ezért kértek a bácsitól pénzetet...a bácsi ilyen nemes célra boldogan adott, de a kocsma előtt nagyon beütötte a fejét, aztán még a lépcsőn is leesett..

tisztelt bíróság! a fiatalok teljesen ártatlanok. kérem felmentésüket.
nyanya001
– Feri itt született Pusztaszemesen, majd 1956-ban Franciaországba emigrált, és belépett az idegenlégióba is. Három éve költözött ebbe a házba, szépen felújította. Családja Franciaországban maradt – tudtuk meg szomszédjától, Juliska nénitől.
Az idegenlégiós évi alatt szedhette össze a pénze javát.
Sajnálom, nyugodjon békében ! :(
A két retket Sopronkőhidára kellene beutalni a kőfejtőbe életük végéig.
verum
@Tekla: - egy embert brutálisan agyonvertek és elégettek.
Ennyi jut minderről eszedbe?
nyanya001
@Tekla: Miért nem álltál be a francia idegenlégióba ?
Az öregúr kiszolgált katona volt !
dömdödöm
Rablógyilkosság :-(
kk elkövetett emberölés :-((((
Életfogyt !
Csókolom !
Toby
@Tekla: A Francia Idegenlégió -ha az alap 5 évnél is többet vállalsz . jól fizet, igaz, meg is kell érni a kifizetést, amire - mármint a végösszeg felvételére - nincs garancia !
Ismertem egy rendőrt, aki, mielőtt rendőr lett volna, az idegenlégióban szolgált és Korurban a francia úrbázoson volt állandó szolgálatban. Több magyar is volt a csapatban, de volt orosz, szlovák, román, német, szinte minden nációból szolgáltak ott.
Nem bírta és 3 év után két társával megszökött - persze egy fillér nélkül - 2 hónap alatt jutott haza. Ő mesélte, hogy van olyan eset, amikor a tisztek egyszerűen kevesebbet utalnak a zsoldos légiós számlájára, a maradékot simán lenyúlják, mindenféle mondvacsinált indokkal. Az áldozatnak ezek szerint anno szerencséje volt, megkapta a pénzét. Aki leszolgálta az alap és a plusz vállalt időszakot, akár francia állampolgárságot is kaphat, ha igényli.
iskolakerülő
Miért nem szóltak az öregnek hogy a nyugalom és béke szigetére költözött?
m.macskosz
@Tekla: 73 éves volt, lehetett a havi nyugdíja akár 100-120 ezer forint is, sőt több.
Ha ilyen szörnyen vigyázott a pénzére, akkor akár lehetett 3-4-5 millió spórolt pénze is.
Abban igaza volt szegény, szerencsétlen embernek, hogy a bankban pénzt tartani ma Magyarországon nem túl rentábilis, na de az, hogy magával hurcolta a pénzét, egyértelműen némi elmegyengeségre utal. Mindenesetre, a gyilkosok kapják meg méltó büntetésüket!!
papa.49
@iskolakerülő: Kösz, hát azt már nem élem meg hajasan, de legalább az utánam jövőknek jobb lesz...
justhpeter
Megint egy borzalmas eset. Nem is kaphatnak mást, mint a maximumot.
Knapp75
@Tekla: Például onnan lehetett pénze, hogy kiadta a házát, ahogy a cikkben is szerepel és mondjuk megélt a nyugdíjából, ahogy több százezer "kortársa".

Azért az általad említett 8 millió 43 év alatt, az havi 15,500 ft jövedelemnek felel meg...
Tényleg ez a reális? De a te példáddal számolva, ha nem 15,500 ft lett volna az átlagos jövedelmed, hanem 20,000 ft, akkor a különbözet akár meg is lehetne, ami 2 millió 322 ezer forint...

Ismerek olyan embereket, akik még a kevésből is képesek spórolni. (de persze több olyat, aki hiába keres jóval a magyar átlag felett, egyszerűen mindig sikerül ennél is többet költenie)
Aki félretesz havi 20,000 ft-ot, az már 10 év alatt kamatok nélkül is 2,4 milliót spórol össze.
Desischado
Remélem, életfogytiglant kapnak a gyilkosok! A bácsi meg nyugodjék békben szegény! Érdekes, nekem rémlik, mintha olajszőke pintér sanya rendet ígért volna két héten belül...!
orogordog
@Tekla: Onnan, hogy 73 éves volt, házat adott ki a nyugdíja mellett. Ha csak a nyugdíjat és bérleti díjat számolod is tejesen stimmel. Miért nem azon gondolkozol, hogy a fiataloknak miért, kell brutálisan megölni idős embereket, egyes esetekben pár forintér. Lopás, miért társul brutális gyilkossággal.
varirmag
Vajon ezeknek a mocskoknak mennyi ideig kell majd a mi adónkból üdülni.??
Megynyithatnának már néhány mélyművelésű szénbányát az ilyen hulladékoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.