A Demokratikus Koalíció közérdekű adat-igénylést nyújt be az MTVA-szerződésekkel kapcsolatban – ezt közölte csütörtökön Vágó István, a párt elnökségi tagja.

"Érthető az Orbán-kormány elkeseredettsége, hogy nézők százezrei fordultak el a Magyar Televíziótól. Talán e számukra kellemetlen tény miatt kényszerítették a műsorszolgáltatókat, hogy az első helyekre osszák ki az úgynevezett közszolgálati csatornákat. A Demokratikus Koalíció ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, mert úgy gondoljuk, sérült a tisztességes piaci verseny elve. Ez a magatartás szembe megy a piaci normákkal is, a kormány visszaél az erőfölényével. Megnehezíti, hogy az emberek megtalálják azokat az amúgy kedvelt csatornákat, amelyek nem az MTVA fennhatósága alá tartoznak.

Ugyancsak az MTVA kapcsán a DK közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy nyilvános legyen, a Magyar Televízió milyen közbeszerzési pályázatokat ír ki, azokon kik és milyen feltételekkel indulnak. A több tízmilliárdos költségvetésű, az adófizetők által fenntartott intézmény átláthatósága érdekében a Demokratikus Koalíció azt is tudni szeretné, hogy milyen külsős cégek gyártanak műsort és mekkora jutalékért a Magyar Televíziónak.

Azokat egyébként, akik közérdekű adatigényléssel fordulnak az MTVA-hoz vagy egyéb, közpénzből fenntartott intézményhez, előre kiszámíthatatlan összegek megfizetésére kötelezik. Érthetetlen, hogy ezen intézmények miért nem teszik ki a honlapjukra ezeket az információkat közérdekű adatként. Vagy ami még rosszabb, nagyon is érthető."

- olvasható Vágó István közleményében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nagyon helyes, egy szabad percük ne legyen a mocskos gengsztereknek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@karma1:"Bar szerintem egy ferfi kezebe sem szabadna tavkapcsolot adni...:o)))"
Szabad. ..csak ki kell venni belőle az elemeket. :)
Knapp75
@karma1: Nem akarom meggyőzni, csak olyan vicceseket ír, mikor belehergeli magát! :)
Minél kevésbé ért valamihez, annál magabiztosabb.

Viszont sajnos ő képtelen tanulni, pedig egy vitának pont az lenne az egyik legfontosabb jellemzője, hogy megismerd és végiggondold a vitapartner érveit.
A stadionépítésekről egyszer türelmesen leírtam, miért nem igazak az indokai. Fél év múlva mégis ugyanazokkal az érvekkel jött. (pl. a külföldi játékosoknak kell a jacuzzi, különben nem jönnek magyar csapatokhoz játszani és ezért kell közpénzből stadionokat építeni, meg kell a nagy stadion, hogy lehessen fogadni a meccsekre...)

Persze a "vitánk" vége az volt, hogy én - vele ellentétben - hülye vagyok ahhoz, hogy megértsem az összefüggéseket. :)
karma1
@verum: Igazad van, ha velem tortent volna, akkor en sem hagynam annyiban,... De egy 24 eves fiu, aki inkabb a munkajanak el, es a per koltsegei is esetleg ot terhelnek (legalabbis eleinte), - ebbe nem megy bele. Azt hiszem, eppen ezert merik a munkaltatok megtenni azt, amit megtesznek lepten-nyomon...
karma1
@m.macskosz: Hogy en erre meg nem gondoltam!!?? Igy lesz, megigerem, mert nem eleg, hogy a ferjem kezeben van a tavkapcsolo, de amire O kapcsol, azon sajnos el is alszik, igy duplan szenvedek, mert ahogy kilopom a kezebol es mashova allitom, abban a pillanatban felebred, es kikeri maganak, hogy elallitottam a csatornat... Koszi az otletet!!!...:o)))
papa.49
@karma1: 11:39. re Erre találtuk ki a különszobában tévézést, mindenki azt néz amit akar, és addig amíg akarja, a baj csak ott van ha korábban szeretnék lefeküdni mint a nejem kedvenc műsora véget ér marad a kanapé, azon meg a magasságom miatt nem tudok igazán jót aludni...
DogAdventures
Mivel a televíziót, a mozit, a sajtót, az újságírást úgy tekintem, mint a tömegek elzüllesztésének és elhülyítésének hatalmas eszközeit ezért nem hat meg a dolog.A tévé kiirtja a házi zenét, rontja a szemet, szétzilálja a családok életét,( Sajnálom, srácok. Apu szeret titeket, de apu a tévét is szereti, és a tévé volt itt előbb.)és egyáltalán, a teljes elhülyüléshez vezet.Ha a média kevés kézben összpontosul, sokkal több mindent el tud rejteni a nyilvánosság elől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.