A Demokratikus Koalíció közérdekű adat-igénylést nyújt be az MTVA-szerződésekkel kapcsolatban – ezt közölte csütörtökön Vágó István, a párt elnökségi tagja.

"Érthető az Orbán-kormány elkeseredettsége, hogy nézők százezrei fordultak el a Magyar Televíziótól. Talán e számukra kellemetlen tény miatt kényszerítették a műsorszolgáltatókat, hogy az első helyekre osszák ki az úgynevezett közszolgálati csatornákat. A Demokratikus Koalíció ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, mert úgy gondoljuk, sérült a tisztességes piaci verseny elve. Ez a magatartás szembe megy a piaci normákkal is, a kormány visszaél az erőfölényével. Megnehezíti, hogy az emberek megtalálják azokat az amúgy kedvelt csatornákat, amelyek nem az MTVA fennhatósága alá tartoznak.

Ugyancsak az MTVA kapcsán a DK közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy nyilvános legyen, a Magyar Televízió milyen közbeszerzési pályázatokat ír ki, azokon kik és milyen feltételekkel indulnak. A több tízmilliárdos költségvetésű, az adófizetők által fenntartott intézmény átláthatósága érdekében a Demokratikus Koalíció azt is tudni szeretné, hogy milyen külsős cégek gyártanak műsort és mekkora jutalékért a Magyar Televíziónak.

Azokat egyébként, akik közérdekű adatigényléssel fordulnak az MTVA-hoz vagy egyéb, közpénzből fenntartott intézményhez, előre kiszámíthatatlan összegek megfizetésére kötelezik. Érthetetlen, hogy ezen intézmények miért nem teszik ki a honlapjukra ezeket az információkat közérdekű adatként. Vagy ami még rosszabb, nagyon is érthető."

- olvasható Vágó István közleményében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nagyon helyes, egy szabad percük ne legyen a mocskos gengsztereknek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Nagyon helyes, egy szabad percük ne legyen a mocskos gengsztereknek !
bakegya
Velem már az is jót tenne,ha kocsisévike fidess -párt szóvivőtől megszabadítana!!!-egyéb iránt tegnap is késő lett volna-mert ez már fejmosás,agymosás-míg nem pénzmosásig is el nem mennek-a vezír eligazításait viszont javaslom pénzért árulni és nem elkurni,mert akkor abba attól tartok beleőrül.
verum
Most egy picit csalódtam Vágó Istvánban.
Azért az emberek nem olyan hülyék, hogy egy távirányítón ne találják meg azokat a műsorokat, amiket nézni akarnak és ne tudják elkerülni azt, amit meg nem.
Ha négyjegyű szám lenne a kormány által nem szívlelt csatornák száma, akkor is tudnák nézni.
Ez picit a kormány színvonala, ahol azt hiszik, mindenki buta birka.
Csizmás Kond
..ha már elnökségi tag lett hát illik rúgkapálni...ennyi a Vágó szerepe...
Amúgy tisztességes piac nincs...még képzeletben sem.
human
@Csizmás Kond: És akkor törekedni sem kell a tiszta piaci versenyre? Gondolom a politikai korrupciót sem szorítanád vissza, mert minek. De akkor már minek a rendőrség. Bűnözés midig volt és lesz is, hagy csinálják. Nem kell törekedni a visszaszorítására.
eugen4402
@verum: Bocsáss meg, de ebben nem értek egyet Veled. Vagyunk néhányan, (szerintem kevesen) akiknek nem okoz gondot az átszámozás, de gyakran hallgatom az ATV fórumát, és elkeserítő következtetésekre jutottam. Többségben vannak az analfabéták. Bizonyítsam? Tisztelt honfitársaink zöme évek óta nem tudja megtanulni, hogy ha adásba kerül, akkor a tévé hangját le kell némítani. Ha pedig megszólal némelyik, az egy sorscsapással ér fel, és sajnos nem csak kormánypárti hozzászólókra érvényes. A fő bizonyítékot a közvélemény-kutatók szolgáltatják, és a 2010- és 2014-es választási eredmények. Hidd el, bonyolult szerkezet a távirányító...
Csizmás Kond
@human: A piac az piac, a korrupció az ismét más és a bűnözés is teljesen más.
...így összekutyulva nemcsak értelmetlen hanem megválaszolhatatlan is.
A piac az a pénzről szól. Ha te adsz el akkor is a legmagasabb áron szeretnéd megtenni és ha más ad el is ugyanaz a helyzet sőt. A piac soha nem a barátságról szolt és nem is fog soha arról szólni.
Amúgy a piac tisztaságát már az is kétségessé teszi ha olyan árút kínálnak ami helyben előállítható...
human
@Csizmás Kond: Akkor mit akartál azzal mondani, hogy nincs tisztességes piac. Ez milyen válasz arra, hogy Vágó tisztán szeretne látni a 80 milliárdos közpénzköltésben? Arra gondolsz, hogy biztos találna visszaélést?
verum
@eugen4402: - lehet, hogy rosszindulatú vagyok. Azonban meggyőződésem, hogy aki tényleg akar valamit, az tesz érte, bármilyen információs szinten is van.
Aki csak sorban tudja nyomogatni a távirányítót, annak teljesen mindegy, hogy mit néz.
eugen4402
@verum: Dehogy vagy rosszindulatú, lehet, hogy én vagyok túl borúlátó, de szerintem ijesztően sokan vannak, akik csak léptetni tudják a távirányítót. És még többen, akik messzire elkerülik a politikai adásokat, mert a megutáltatásban az Orbán-kormány tényleg jobban teljesített...
verum
@eugen4402: - akik messzire kerülik a politikát, meg fogják tanulni használni a távirányítót.
Én ezért inkább köszönetet mondok Orbánnak.
Egyébként én hiszek az emberi találékonyságban és észben. Ennek egy távirányító nem lehet akadálya! ;-)
magyarbakancs
Kösz tévé gengszter TV.
Amennyi lóvét ömlesztenek bele a színvonala a fekáliával egyenlő.
Igazi propaganda TV
eugen4402
@verum: Szívből kívánom, legyen igazad. Akkor viszont egykori (egyik) mesteremnek lesz igaza, aki szerint engem a túlzott pesszimizmusom visz a sírba. :-)))
Strong
Vágó Úrtól megszokott korrekt kommunikáció...egyetértek vele..
verum
@eugen4402: - sajnos nem vagy túlzottan pesszimista, mert nagy az elmaradottság. Azonban akkor mennek előbbre a dolgok, ha ez csökken. És ehhez egy mákszemnyit most hozzájárul talán Orbán. :-)))))
eszegfu
@verum: 8:07 Valóban nem olyan hülyék az emberek! De itt azt hiszem inkább az "elvek" miatt háborog Vágó is, azaz erőfölényből megtehetik, de ne sorolják már az első helyekre a közcsatornákat.
verum
@eszegfu: - én néztem az ATV adásában, tényleg úgy véli, hogy sokaknak nagy gondot jelent. Furán vizsgáztatta a riportert, hogy tudja-e mi van a 91-es csatornán és hogy ki fog odáig eljutni a nyomogatásban.
Meggyőződésem, hogy sokan fejből tudják a kedvenc csatornaszámukat.
eugen4402
Részemről csak annyi történt, hogy már Forma 1-es futamokat se nézem, és elárulom, nem Bernie Ecclestone miatt...
eszegfu
@verum: Én is, az unokám is tudja kedvenceink csatornaszámát, de anyukám végiglapozza a 98 csatornát, de rátalál. Érdekes, igy most nem tudnám megmondani a számokat, de ha bekapcsolom a TV-t, akkor szinte automatikusan tudom melyiket akarom nézni.
verum
@eszegfu: - naugye, hogy egyenként is odatalál, aki akar! :-) Nem lehet akadály, nem jön be Orbán terve.
Aki meg birka, az nézze csak különösebb fáradtság nélkül a hazugságokat.
vonotok
Csak, bátra, következetesen végig menni a megkezdett úton. Ki a franc kíváncsi a közmédiára. Jó, hogy meg nem szabják mikor mehetek a " királyi trónra "???
justhpeter
A csatornák átsorolása valóban egy felesleges marhasága volt annak aki kitalálta. Ez egy valamiért kitalált elő-seggnyalásnak indulhatott és közröhej lett a vége.
mariaberta
Egyetértek Vágóval, de hiába sorolták első helyekre, a fidesz kedveltjeit. szerencsére ma már a TV-k legtöbbje lehetőséget ad arra, hogy a csatornákat én állítsam be kedvem szerint. Ebben a sorolásban csak egy csatorna van az első néhány között, és ez az MTV III.
Csizmás Kond
@human: Csupán azt, hogy ha piacról beszél valaki akkor ne beszéljen tisztességről.
m.macskosz
@eugen4402: ma, 09:11
Kétségtelen, vannak nehezen elviselhető betelefonálók az ATV Fórum c. műsorában, de néhányukat megvédem, mert bizony a technika gyorsan fejlődik, az idősödéssel viszont többnyire együtt jár, hogy az újat már nehezebben fogadja be az agy.
DE!
Mit szólsz ahhoz, hogy fiatal emberek ezerrel rángatják az ablakot a légkondis buszokon?
Mit szólsz ahhoz, hogy ma négyszer csörgött a mobilom, de egyszer sem írta ki a számot?
(Nem fogadok olyan hívást, amelynek a tulajdonosa letiltatja a számát.)
m.macskosz
@eugen4402: "Vagyunk néhányan, (szerintem kevesen) akiknek nem okoz gondot az átszámozás,..."
Nevetni fogsz, 64 éves vagyok, -és egykor 'szőke' -nő, de kimondottan élveztem, hogy magam vettem a tévéimet és magam állítottam be a csatornákat.
eugen4402
@m.macskosz: Bizony, az én agyam se pörög már olyan fordulatszámon mint akár tíz ével ezelőtt... Délelőtti beírásomban nem az idősek ellen dohogtam, hanem - életkortól függetlenül - az egyre riasztóbb méreteket öltő ostobaság, és az üres fejű hőzöngők hangoskodása miatt lázadoztam. Ha úgy gondolod, magamat közéjük sorolom. :-)
eugen4402
@eugen4402: ... és íme a bizonyíték: évvel helyett évelt írtam.
Knapp75
@Csizmás Kond: A munkaerőpiacon te is átvered a főnöködet, igaz? Mert ugye nem létezik tisztesség... ;)

@verum: Igen, a többség odatalál majd a kedvenc csatornájára ezután is, de sokan a "holtidőben" csak léptetik a csatornákat és ott ragadnak majd le, ami elsőre megragadja őket.
Ha mondjuk az elején kezdik és az M4 Sporton megy valami érdekes, akkor nem biztos, hogy eljut az RTL Klubig vagy az ATV-ig a "nézelődő". (de még s Sport1-ig sem)
Szóval ha mindegyik csatorna pont ugyanannyira érdekel, akkor azért előnyben van az, amelyre előbb kapcsolsz.
Eh, valójában én is gyarló vagyok, ha már a Viasat Historyn találok érdekes műsort, nem megyek tovább a Spektrumra.
De meg is fordíthatom: hányan jutnának el a köztévé csatornáihoz, ha az utolsó programhelyeken lennének?
(Valójában az lenne az igazságos, ha havonta újrasorsolnák a csatornabeosztást. :) )

A Fidesz egyébként sosem a tudatoson szelektáló emberek támogatására alapozott, ha így nézzük, akkor a köztévék képünkbe tolása logikus lépés.
m.macskosz
@eugen4402: Meg sem fordult a fejemben! Nem éreztem , hogy bántó szándékkal írtad, amit írtál. Igazad van, sokan, -- a hangjukból ítélve--, nem öregek, csupán végtelenül önzőek, és csak magukról, a maguk gondjáról, ügyes-bajos ügyeiről képesek beszélni. De, itt is sokfélék vagyunk...:)
Csizmás Kond
@Knapp75: A munkaerőpiac az ahol munkahelyet kínálnak...az én munkahelyem már foglalt, tehát amíg azt én elfoglalom addig ki van vonva a piacból...
...a főnökömet pedig nem verem jobban át mint ő engem..sőt ö inkább...és ez nem tisztességes.
m.macskosz
@eugen4402: :) Tudod, a fiam huszonéves volt, mégis állandóan a nagymamáját kérdezte, nem tudja-e, hogy mit hová is rakott...az anyukám meg tudta. :)
kkalman
A DK és Vágó István teszi a dolgát. Ellenzéki pártként megpróbál ellent mondani a fideszes agymenéseknek. A probléma ezzel, hogy csak megpróbál.
eugen4402
@m.macskosz: Egy kicsit korán kezdte a fiad...:-)
Képzelheted, nekem se volt könnyű hozzászoknom, hogy elindultam a konyhába, és mire kiértem, teljesen elfelejtettem, miért is mentem ki. Olyankor visszamegyek a szobába, és "újraindítom" az agyamat, akkor rendszerint eszembe jut, miért is mentem ki... Azt mondják, jóval 70 felett ezen már nem kell megütközni.
m.macskosz
@eugen4402: Jóval 70 felett vagy? Szívből gratulálok, van még itt hasonlóan kiváló szellemi képességekkel bíró komment társ. A fiam miatt nem aggódom, ő csak kicsit szétszórt volt. Amióta azonban a saját életét éli, és nincs, aki helyette tudja, mit hová tesz le, már rendszerető lett, sőt! :)
Knapp75
@Csizmás Kond: Nem egészen. Te folyamatosan eladod a munkaerődet a munkaerőpiacon. Az más kérdés, hogy mindig ugyanott.
És ezek szerint folyamatosan tisztességtelen vagy, mert ugye a piacon csak úgy lehet érvényesülni! :)
Azért megnézném, ahogy ma zöldségesnél is azt lesed, miként vernek át a krumplival...
Rossz lehet azért így élni.
eugen4402
@m.macskosz: Köszönöm a gratulációdat, bár tudjuk, hogy a magas kor nem érdem, hanem állapot. Jókat kuncogok a fiad kényszer-szülte rendszeretetén, és a mondatodban ott rejlik az efféle átváltozások motivációja is: ha nincs, aki elvégezze helyettem, kénytelen vagyok magam megcsinálni, vagy a cuccok helyét megjegyezni.(Saját lábon állás előnyei).
Csizmás Kond
@Knapp75: Ez egy marhaság, egy kezdőnek beadott csali.Ma léteznek különböző munkaszerződések vagyis a munkaerő időleges lekötését szolgáló megállapodások, így az előre megbeszélt feladatot kell folyamatosan végezd időre mennyiségre és minőségre és nem folytonosan áruld a tehetségedet.
A piacon mindig megválogatom amit veszek legyen a krumpli vagy meggy, a péknél pedig a már bevált terméket veszem tehát amíg egyiknél ellenőrizni kell az árút mert az termelt és a minősége változó addig a másiknál nem mert az gyártott.
...és nem rossz így élni ...annak rossz aki folyton bizonyítania kell mert nem bíznak benne, akinek még a megkezdett nap sem biztos stb...
herczeg0210
@kkalman:"A lehetőségek hatalma a tetteket fogva tartja" Váci Mihály
karma1
@verum: Azert nem egeszen van igy, mert az atrendezesse, kiesik miatta par jo csatorna a kedvezo aru csomagbol, es az olcso csomagba MUSZAJ megvenni az M1-et, ha tetszik, ha nem... (Itteni ismeroseim mondjak ezt, de nagy reszuket nem erinti, mert megvannak az egi csatornak is nekik, tehat lathatnak mas hireket is, foleg BBC-t, CNN-t AlJazeera-t, stb-t)
verum
@karma1: - igen, ebben van igazság. Én csak azt vitatom, hogy akinek módjában áll, az megtalálja a kedvenc csatornáját, bármilyen sorszámot is kap.
karma1
@Knapp75: Hagyd mar a fenebe, ugysem gyozod meg... A munkaeropiac arrol szol ma Ma.o.-n, hogyha a munkaltato nincs megelegedve a munkaddal, mehetsz, ott a kovetkezo 40 , jo kvalitasu jelentkezo. Manapsag mar ki lehet torolni a popot egy munkaszerzodessel, HA egyaltalan kotnek veled,...A kollektiv szerzodeseknek meg me'g kevesebb az erteke... Egy ismerosom kivalo tehetsegu fiat felvette egy informatikai ceg, kotottek vele egy hiper-szuper szerzodest, a srac jatszva megoldott egy nagyon nehez projektet, es mikor befejezte, megkoszontek a szerepleset, es kirugtak. Semmi extrat nem fizettek neki. Kesobb kiderult, hogy ez a ceg MINDENKIVEL ezt csinalja. Nesze neked munkaszerzodes. A munkaeropiac is piszkos, de epp ezert tenni kene ezellen.
karma1
@verum: Igen, igy van, bar nalunk en nem leptetek, csak a ferjem, pedig O okos is, es tudja is, mit akar nezni (O is tudja a kedvencei szamat), de latni akarja, mi van a tobbi csatornan...:o)) Bar szerintem egy ferfi kezebe sem szabadna tavkapcsolot adni...:o)))
verum
@karma1: - 11.25-re -- azért ezzel vitáznék. Egy szerződés akkor nem ér sokat, ha nem szereznek érvényt neki. Egy meglévő szerződést felbontani, vagy be nem tartani nem lehet következmény nélkül. Csak nem szabadna hagyni. Perelni, fellebbezni és érvényt szerezni a jogoknak. Az nem sült galamb, azt ki kell harcolni. Csak azért ilyen nehéz, mert nagyon kevesen szánják rá magukat.Inkább legyintenek, hogy ilyen az élet és szép csöndben elkullognak. Nagy hiba !!!
verum
@karma1: - 11:29-re -- szerintem a TV nézés szokásai nem egyformák. Én is szoktam sorba keresgélni valamit, ha nincs éppen konkrétum, amit néznék. Még az M1-re is rákapcsolok néhány másodpercre, hogy megvan-e még. ;-)
m.macskosz
@karma1:"Bar szerintem egy ferfi kezebe sem szabadna tavkapcsolot adni...:o)))"
Szabad. ..csak ki kell venni belőle az elemeket. :)
Knapp75
@karma1: Nem akarom meggyőzni, csak olyan vicceseket ír, mikor belehergeli magát! :)
Minél kevésbé ért valamihez, annál magabiztosabb.

Viszont sajnos ő képtelen tanulni, pedig egy vitának pont az lenne az egyik legfontosabb jellemzője, hogy megismerd és végiggondold a vitapartner érveit.
A stadionépítésekről egyszer türelmesen leírtam, miért nem igazak az indokai. Fél év múlva mégis ugyanazokkal az érvekkel jött. (pl. a külföldi játékosoknak kell a jacuzzi, különben nem jönnek magyar csapatokhoz játszani és ezért kell közpénzből stadionokat építeni, meg kell a nagy stadion, hogy lehessen fogadni a meccsekre...)

Persze a "vitánk" vége az volt, hogy én - vele ellentétben - hülye vagyok ahhoz, hogy megértsem az összefüggéseket. :)
karma1
@verum: Igazad van, ha velem tortent volna, akkor en sem hagynam annyiban,... De egy 24 eves fiu, aki inkabb a munkajanak el, es a per koltsegei is esetleg ot terhelnek (legalabbis eleinte), - ebbe nem megy bele. Azt hiszem, eppen ezert merik a munkaltatok megtenni azt, amit megtesznek lepten-nyomon...
karma1
@m.macskosz: Hogy en erre meg nem gondoltam!!?? Igy lesz, megigerem, mert nem eleg, hogy a ferjem kezeben van a tavkapcsolo, de amire O kapcsol, azon sajnos el is alszik, igy duplan szenvedek, mert ahogy kilopom a kezebol es mashova allitom, abban a pillanatban felebred, es kikeri maganak, hogy elallitottam a csatornat... Koszi az otletet!!!...:o)))
papa.49
@karma1: 11:39. re Erre találtuk ki a különszobában tévézést, mindenki azt néz amit akar, és addig amíg akarja, a baj csak ott van ha korábban szeretnék lefeküdni mint a nejem kedvenc műsora véget ér marad a kanapé, azon meg a magasságom miatt nem tudok igazán jót aludni...
DogAdventures
Mivel a televíziót, a mozit, a sajtót, az újságírást úgy tekintem, mint a tömegek elzüllesztésének és elhülyítésének hatalmas eszközeit ezért nem hat meg a dolog.A tévé kiirtja a házi zenét, rontja a szemet, szétzilálja a családok életét,( Sajnálom, srácok. Apu szeret titeket, de apu a tévét is szereti, és a tévé volt itt előbb.)és egyáltalán, a teljes elhülyüléshez vezet.Ha a média kevés kézben összpontosul, sokkal több mindent el tud rejteni a nyilvánosság elől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.