Több mint száz tonna igazolatlan eredetű görögdinnyét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy fővárosi raktárban – közölte az adóhatóság szombaton az MTI-vel. 

A közlemény szerint a tompai határátkelőnél ellenőriztek egy Görögországból érkezett gyümölcsszállítmányt, amelynek címzettje egy németországi, átvevője pedig egy magyarországi vállalkozás volt. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a magyar és a német cég ügyvezetője ugyanaz, valamint a magyar vállalkozásnak több millió forint adótartozása van.

Mindezek alapján az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adta lehetőségnek megfelelően a szállítmány már hatósági zárral indult tovább lerakási helyére, a budapesti nagybani piacra. Az ott tartott vizsgálatok során a cég két raktárhelyiségében több mint száz tonna görögdinnyét találtak. A gyümölcsök tulajdonjogát a magyar cég ügyvezetője nem tudta igazolni, ezért a NAV munkatársai lefoglalták a dinnyét.

A közlemény szerint mivel a lefoglalt áru gyorsan romló volt, a végrehajtók a helyszínen elárverezték a görögdinnyét.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Micsoda szörnyű bűncselekményekre derül fény tündérországban! Már a dinnyék is illegálisan jönnek át a határon.Igaz, van már itten dinnyeügyi kormánybiztos + egy valagra való semmittevő beosztott mellé. NEM LESZÜNK DINNYE GYARMAT!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Ez a becsület nélküli nav elárverezte a migráns dinnyéket.
sentinel216
@m.macskosz: Kicsit bonyolult, de elmagyarázom. Teri néni a 75 éves önkéntes határőr benézte a határon átguruló dinnyéket. Nem tudta, zöldség, vagy gyümölcs. Jelentése alapján a NAV a Bosnyákon utolérte őket. Lefolytattak egy idegenrendészeti eljárást, majd az éppen ott tartózkodó CBA teherkocsijára pakolták a menekült dinnyéket. Az átlagos 149=150 forintos árban le papírozták, de a CBA reklámáron, 99=100 forintért árulta. A kilónkénti 50 FT különbözet, valahogy valaki zsebébe ment.
nezelodo
Basszus, csak nem megint ezek a fidesznyikek szegtek törvényt, ahogy tavaly is, és ahogy tőlük meg a tiszta kezüktől megszoktuk!
Desischado
@zöldszem: Ismerve ezt a céget, hihetőnek tartom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.