Újra a válság előtti fizetéseket zsebelhetik be hamarosan a legnagyobb állami cégek vezetői – írja a Blikk.

Az elképzelésről Domokos László, az ÁSZ elnöke beszélt a napokban a Napi Gazdaságnak. A javaslatuk az, hogy a vezetők pénzét a versenyszféra bérezéséhez kellene közelíteni.

Megszűnne a 2 milliós bérplafon, s az alapösszeget gyarapítaná a menedzserszerződésekben megállapított prémiumkeret, amit most a kormány döntése miatt nem vehetnek fel.

A lap szerint így Dávid Ilona, a MÁV, Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt., Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) és Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezére 3,6 millió forintra is feltornázhatná a fizetését.

A miniszterelnökség válasza szerint a kormány a közeljövőben a témában meg kívánja hallgatni az Állami Számvevőszék vezetőjét. Az ezzel kapcsolatos álláspontunkat csak ezután fogják kialakítani.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
De a versenyszférában ha úgy teljesítenek mint a Máv pld. vagy Bkv, stb. úgy rúgják ki őket rövid időn belül semmi pénzzel mint a sicc.
Csak állami cégnél megy ilyen jól a semmit érő vezetőknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
"3,6 millió forintra is feltornázhatná a fizetését"
Az mit jelent, hogy FELTORNÁZHATNÁ? Nem szükséges valamilyen plusz teljesítmény ahhoz, hogy emelkedjen a fizetésük?
Sőt, tovább megyek, nem szükséges valamilyen teljesítmény, hogy egyáltalán kapjanak fizetést?
Ezek mind olyan pozíciók, amikre egyáltalán nincs szükség, ha annyi alattvalójuk, ilyenolyan helyetteseik vannak!
Ráadásul több pozícióban is bent ülnek, ami megint fölösleges!
Szerintem is!
m.macskosz
@Horizont: @glorianna: tegnap, 16:56
Egy állami cég vezetőjének "munkája" nem biztos, hogy ér annyit, mint egy takarítónőé.
A "meglehetélni, azthiszemnegyvenhétezerbőlzsigamarcellje miért is kap milliókat havonta???!!! Talán nélkülözhetetlen a munkája? a beosztása? a hivatala?
Fura, hogy orbánviktor az összes seggnyalóját elhelyezte finom kis állásokba, zömmel állami cégekhez, most meg sitty-sutty béremelést kapnak.
Mocskos, tetves dolog, hogy senkiháziak nulla munkával többet keresnek, mint egy takarítónő, aki a mocskot takarítja ezek után a ganék után! Arról már tényleg nem is beszélve, hogy egy orvos, egy tanár ennek a töredékét kapja.
A többé-kevésbé tisztességes megoldás az lenne, hogy a fidesz által zsíros állásba juttatottak mutassák meg, mire képesek: húzzanak el a versenyszférába! Azt hiszem, hamar kiderülne, kinek mennyit ér a munkája!!!
kisangyalom13
Minimálbér foglalkoztatásért kapják? Miért nem szolidáris a cégvezető a munkavállalókkal?
Fradigege
Még szerencse, hogy bevezették a max. br. 2 milliós plafont. Ahogy kihullottak az ellenségek, lehet újra tömni a protekciós haverokat. Baromi átlátszó ez a lenyúlás.
mariaberta
A lényeg az, hogy a nyugdíjasok is örülhetnek, jövőre 1.6% óriás mértékű
nyugdíj emelést kapnak.
Egy kis nyugdíjas vehet a Spárnál 1 kg, azaz egy kg lecsókolbászt. Jó vásárt fognak csinálni, mert az főzni sem kell. Az egész egy bélbe töltött kulimász. De jóóóó.
Toby
Ja, a Magyar Posta vezére aztán qrwára megérdemli, a mai napig nem sikerült tisztázni, hogy a postai díjszabás ( szállítási ! ) miért duplája a németnek !
Ebből aztán fussa-futogassa a többmillára !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.