Újra a válság előtti fizetéseket zsebelhetik be hamarosan a legnagyobb állami cégek vezetői – írja a Blikk.

Az elképzelésről Domokos László, az ÁSZ elnöke beszélt a napokban a Napi Gazdaságnak. A javaslatuk az, hogy a vezetők pénzét a versenyszféra bérezéséhez kellene közelíteni.

Megszűnne a 2 milliós bérplafon, s az alapösszeget gyarapítaná a menedzserszerződésekben megállapított prémiumkeret, amit most a kormány döntése miatt nem vehetnek fel.

A lap szerint így Dávid Ilona, a MÁV, Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt., Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) és Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezére 3,6 millió forintra is feltornázhatná a fizetését.

A miniszterelnökség válasza szerint a kormány a közeljövőben a témában meg kívánja hallgatni az Állami Számvevőszék vezetőjét. Az ezzel kapcsolatos álláspontunkat csak ezután fogják kialakítani.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
De a versenyszférában ha úgy teljesítenek mint a Máv pld. vagy Bkv, stb. úgy rúgják ki őket rövid időn belül semmi pénzzel mint a sicc.
Csak állami cégnél megy ilyen jól a semmit érő vezetőknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
De a versenyszférában ha úgy teljesítenek mint a Máv pld. vagy Bkv, stb. úgy rúgják ki őket rövid időn belül semmi pénzzel mint a sicc.
Csak állami cégnél megy ilyen jól a semmit érő vezetőknek.
Levendula
Gratulálok! A kormányzópárt még tovább vágja maga alatt a fát...
gyilok58
Mert megérdemlik ,Magyarország jól teljesít .A pórnép meg nem érdekli őket, csak választáskor .
Cicamama55
47.000 Forintból is meg lehet élni, akkor ez nem túlzás egy "icipicit"? Az a bizonyos olló már nem szétnyílt, hanem eltört!!!
Csizmás Kond
Elfogadható ha behozzák a törvénybe hogy a cégnél a legnagyobb kereset nem szabad több legyen a legkisebb kereset három-négyszeresénél.
eszegfu
Igaza van a kormánynak, amikor azzal indokolta a vasárnapi boltbezárást, hogy ma már ott tartunk, hogy heti 6 napi munkából meg lehet élni, nincs szükség a 7. napra! Csak elfelejtették hozzátenni a "pórnép" kivételével.
wagabund
naugye ugye...
most kell félretenni a nehezebb időkre..kétmillióból nem lehet...ez a picinyke, szabadszemmel már éppenhogy látható emelés mellett már nem csak a szűkös mindennapokra fussa, hanem az öregkori jólét biztosítására is...

kellenek a példamutató emberek...hadd lássa a buta pleb's, hogy' kell okosan bánni a nehéz munkával megszerzett kevéske pénzecskével...

spórólásra fel emberek!

(ez utolsót nem bírtam már röhögés nélkül..bocsánat)
justhpeter
Egyetértek vele. Európai menedzsereknek európai menedzserfizetések, amennyiben az európai menedzserek teljesítményét tudják hozni.
Ki fogja az európai teljesítményt hitelesíteni ?
eszegfu
@Csizmás Kond: Igazad van! Pl. a nyugdij mellett is lehet munkát végezni, max. a mindenkori minibálbér 18x-át keresheti 1 év alatt, ez kb. 1.700 eFt. Annak ellenére, hogy furcsa lenne a törvénybe beleirni, hogy nekik a HAVI bérük a min.bér 20x-sa, ez adná ki kb. a 2 MFt-ot.
Csizmás Kond
@eszegfu: Az érdekessége az az egésznek, hogy ilyen javaslatokat valamiért az ellenzék sem tesz le, és a jóváhagyáskor mindig megszavazzák azt ami a pénzről szól.
eszegfu
@Csizmás Kond: Ezt én konkrétan nem tudom, mármint, hogy javasol hasonlókat az ellenzék vagy sem. Az változatlanul számomra is érdekes: ha Neked eszedbe jutott, akkor miért nem akár 1 parlamenti képviselőnek sem a 170 valahányból!
Hellcat
Most már nem bassza a csőrüket a 2 milliós felső határ? Hogyisvan ez fidesznyikek?
zöldszem
@Csizmás Kond: ma, 09:33
Képmutatók mind , a-z-ig, ha a saját fizetésük, javadalmuk a tét, összezárnak, és egységes a véleményük. Az csak kifelé mutatják, hogy gyűlölik egymást. Azt viszont sikerült elérniük, hogy az országot ketté osztották. Sikerült neki az is, hogy vannak családok ahol politikai nézet miatt, testvérek(is) képesek voltak össze veszni. Emberek fórumokon, kivetkeznek emberi mivoltukból képesek addig elmenni, hogy egymás halálát kívánják.
Dr. Felipe
Hát a két millás pofátlansági plafon hova tűnt elvtársak? A két millió feletti kereseteket 98% os adóval sújtjuk, ez volt a választási ígéret elvtársak.
Akkor most megint átkúrták a választókat elvtársak. A saját választóikat is elvtársak, bár nekik mindegy.
Már nagyon érik ez a "kötélbarátság " elvtársak.
Desischado
A vezéreknek milliók, a sima dolgozóknak meg kb mindennel együtt 90-1000! A jó curva édesanyjukat! Zöldszemnek igaza van, ha a saját pénzükről van szó, összezárnak. De a nép a hülye, mert tűri!
eszegfu
@Desischado: 12:19 Pontosan ugy, ahogy egy "mühiba" esetén az orvosok.
szandokan
@eszegfu: Ha sok pénzről van szó, akkor az ellenzék is csendben van.
szandokan
@zöldszem: Milyen igazad van! Már én is eljutottam erre a szintre, és ez néha elborzaszt, de valahogy nem szeretem, ha lenáciznak.
Hari
Mint tudjuk Puskás Öcsi mondotta volt:kis foci, kis pénz, nagy foci nagy pénz. Namost a jelenlegi nagyvezérek nem kispályások, nagy focit produkálnak, tehát jogos a nagy pénz ! Erről jut eszembe egy antikvilágbeli főnököm szavai egy kétbalkezes kollegához: maga akkor hozná a legnagyobb hasznot, ha otthon maradna, és másodikán házhoz küldjük a fizetését ! Nem lehetne ezt a gyakorlatot feleleveníteni? És lehet, hogy mindenki jól járna ?
Hari
Mint tudjuk Puskás Öcsi mondotta volt:kis foci, kis pénz, nagy foci nagy pénz. Namost a jelenlegi nagyvezérek nem kispályások, nagy focit produkálnak, tehát jogos a nagy pénz ! Erről jut eszembe egy antikvilágbeli főnököm szavai egy kétbalkezes kollegához: maga akkor hozná a legnagyobb hasznot, ha otthon maradna, és másodikán házhoz küldjük a fizetését ! Nem lehetne ezt a gyakorlatot feleleveníteni? És lehet, hogy mindenki jól járna ?
zöldszem
@szandokan: ma, 12:38
Én pl, a H24-en azért hagytam abba a kommentelést, mert olyan szinten alázták egymást a hozzászólók, hogy a hányinger kerülgetett. Olvasgatva a hozzászólásokat szinte elszörnyedtem, mind ez, hogy egy politikai párt, vagy politikus mellett szónokoljon. Persze lehet, hogy mindez csak azért, mert én soha egyetlen párt tagja, vagy szimpatizánsa nem voltam. Nem is értem meg azt, hogy szinte imádnak egy-egy politikust. Gyermekeit, férjét társát, unokáját igen, de egy idegen embert! Brrr És mind ezt olyan szinten, hogy nem látja a hibákat! Isteníti pártját. Csak egy példa.
Az MSzP, lopott csalt, hazudott, ha ugyan ezt a Fidesz teszi az nem baj. "Tessééééék"???
szandokan
@zöldszem: Aki bizonyítottan lopott, az tolvaj, teljesen mindegy, melyik párt tagja. A bevándorlási kérdést meg nem véletlenül feszegetem, hogy nagyon helyes amit Orbán csinál, a volt határőr ismerőseim erről sokkal többet tudnak, mint egy halandó, aki itt osztja az észt, hogy már megint Orbán a hunyó.
Csizmás Kond
@zöldszem: kivetkőzni nem szabad...de levetkőzni szükséges...)
Csizmás Kond
@eszegfu: konkrétan én sem és nem is akarom...még a végén megváltozna véleményem...:)
eszegfu
@Csizmás Kond: 14:51 Na azért ne kapkodd el a véleményed megváltozását! :)))
Csizmás Kond
@eszegfu: Remélem nem fogom de ilyen melegben bármi előfordulhat...:)
vizinyuszi
Ezeket a figurákat nem az eszük miatt fizetik és csökkentés helyett még emelnek nekik.
Az átlag dolgozó (aki tényleg dolgozik) egyik hónapról tengődik a másikra, ezek semmirevalók azt sem tudják miért fizetik őket.
Magyarország, én így szeretlek!
glorianna
Hm... kb. húszszorosa egy középkorú matektanár fizetésének. Biztosan megéri? (Nem nekik, hanem a társadalomnak... ui. a botcsinálta vezető és a matektanár egyaránt közpénzből kapja a fizetését.)
nemkati
Havi 3,6 milliót kapni, az rendben van, egyszeri 2 millió feletti végkielégítést, az pofátlan.
nemjoezigy
Ez a mocskos álkeresztény banda teljesen szétszakítja az országot nagyon szegényekre és nagyon gazdagokra, mindeközben arról pofáznak, hogy mennyire a nép érdekében cselekednek!:
www.portfolio.hu/gazdasag/csaba_laszlo_veget_kellene_vetni_a_rongyrazasnak.216784.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel_hirfutar
hetöndöe
@nyanya001: A nyugdíjukról is gondoskodtak ezek a retkek,ugyanis eltörölték a nyugdíjplafont.
lajospapa
Na végre! Elkezdték mára rendezést Hogy én mikor kerülök sorra...?
nemjoezigy
@nemjoezigy: A hülye EU vezetői/döntéshozói, vagy az EU hülye vezetői/döntéshozói miért engedik ezt az ország kirablást!
Ja mert ők ugyanezt csinálják a többi kiszolgáltatott (átlag) emberrel!
Elvégre ezeknek az EU-s vezetőknek úgy kellene működniük, mint az óvónéniknek az óvodások között. Mindenről tudniuk kellene, ami igazságtalan, -márpedig az, hogy a NÉP egyre nagyobb részét, egyre szegényebbé teszik, miközben a propaganda az ország fejlődéséről és a NÉP jólétéről beszél.
Sajnos ezek az EU-s vezetők az orbáni hazugságoknak és nem a valóságnak hisznek!
Feraj49
Mert olyan nagyon jól "dolgoznak" ! A sok ember zsebeit már teljesen kiforgatták,most már az ingatlanjaik következnek.Végén pedig eladják valami "külföldi befektetőnek ".Lesz miből kifizetni a havi bért. Pedig nekünk is CSAK EGY ÉLETÜNK van.
Desischado
Miért ne tennék? Hiszen birka módra tűrjük, hogy kiraboljanak a végsőkig minket! De mikor jön már meg az eszünk, és zavarjuk el ezt a hazug, harácsoló bandát a pokolba?!
eszegfu
@lajospapa: 21.49 Neked is meg nekem is "lerendezik a fogainkat"... és ha már nincs, nem tudunk enni, akkor meg minek a pénz, minek a nyugdij emelés?!
nemjoezigy
"3,6 millió forintra is feltornázhatná a fizetését"
Az mit jelent, hogy FELTORNÁZHATNÁ? Nem szükséges valamilyen plusz teljesítmény ahhoz, hogy emelkedjen a fizetésük?
Sőt, tovább megyek, nem szükséges valamilyen teljesítmény, hogy egyáltalán kapjanak fizetést?
Ezek mind olyan pozíciók, amikre egyáltalán nincs szükség, ha annyi alattvalójuk, ilyenolyan helyetteseik vannak!
Ráadásul több pozícióban is bent ülnek, ami megint fölösleges!
Szerintem is!
m.macskosz
@Horizont: @glorianna: tegnap, 16:56
Egy állami cég vezetőjének "munkája" nem biztos, hogy ér annyit, mint egy takarítónőé.
A "meglehetélni, azthiszemnegyvenhétezerbőlzsigamarcellje miért is kap milliókat havonta???!!! Talán nélkülözhetetlen a munkája? a beosztása? a hivatala?
Fura, hogy orbánviktor az összes seggnyalóját elhelyezte finom kis állásokba, zömmel állami cégekhez, most meg sitty-sutty béremelést kapnak.
Mocskos, tetves dolog, hogy senkiháziak nulla munkával többet keresnek, mint egy takarítónő, aki a mocskot takarítja ezek után a ganék után! Arról már tényleg nem is beszélve, hogy egy orvos, egy tanár ennek a töredékét kapja.
A többé-kevésbé tisztességes megoldás az lenne, hogy a fidesz által zsíros állásba juttatottak mutassák meg, mire képesek: húzzanak el a versenyszférába! Azt hiszem, hamar kiderülne, kinek mennyit ér a munkája!!!
kisangyalom13
Minimálbér foglalkoztatásért kapják? Miért nem szolidáris a cégvezető a munkavállalókkal?
Fradigege
Még szerencse, hogy bevezették a max. br. 2 milliós plafont. Ahogy kihullottak az ellenségek, lehet újra tömni a protekciós haverokat. Baromi átlátszó ez a lenyúlás.
mariaberta
A lényeg az, hogy a nyugdíjasok is örülhetnek, jövőre 1.6% óriás mértékű
nyugdíj emelést kapnak.
Egy kis nyugdíjas vehet a Spárnál 1 kg, azaz egy kg lecsókolbászt. Jó vásárt fognak csinálni, mert az főzni sem kell. Az egész egy bélbe töltött kulimász. De jóóóó.
Toby
Ja, a Magyar Posta vezére aztán qrwára megérdemli, a mai napig nem sikerült tisztázni, hogy a postai díjszabás ( szállítási ! ) miért duplája a németnek !
Ebből aztán fussa-futogassa a többmillára !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.