Nem lehet megúszni a nyugdíjkorhatár emelését – ezt mondta a Napi Gazdaságnak a statisztikai hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója.

Spéder Zsolt az RTL Klubnak elmondta, erre azért lesz szükség, mert 2060-ra már kevesebb, mint 8 millió magyar lesz, és a 65 év felettiek két és félszer többen lesznek, mint a 14 éven aluliak.

A kormány szerint elég, hogy 2022-ig 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt, további emelést nem terveznek. A szocialisták azt mondják, több munkahely kellene, csak így lehet megakadályozni a nyugdíjak csökkenését.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Dehogy kell nyugdíjkorhatárt emelni, elég lesz ha Orbán a nyuggereket okolja a magas adókért, a megfizethetetlen árú Paks II. elektromos áramért...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@1magyar: Igy igaz. Csak annyit tennék hozzá, hogy anyukám 55 éves korában ment rendes, "normális" nyugdijba az akkori törvények szerint és mondhatom kisebb-nagyobb "hibuciktól" eltekintve még 91 évesen is vidáman él.
1magyar
@eszegfu: Lehet, hogy ez a bajuk a mostani vezetőknek, hogy 40 évig ne kelljen nyugdíjat fizetni.
De az anyukád és a többi ilyen szépkorú annak is köszönheti a hosszú életét, hogy egészségesebb környezetben nőtt fel és a természetes szelektálódás miatt maradtak életben.
Ilyen iszonyú környezetszennyezés és stresszes életben nincs esélyünk eddig élni.
eszegfu
@1magyar: Valóban...emlékszem gyerekkoromban az egész utcában 2 db autó parkolt, vagy arra, hogy mosószappanos vizben főztük ki a ruhákat, nem voltak ezek a "csoda" mosószerek, melyek a vizeket igy, vagy ugy bizonyára tönkreteszik, vagy visszaváltható üveges tej és joghurt volt, ami ugye ma már müa., és hogy örültünk, amikor találtunk 1-1 visszaváltható üveget, amiért pénzt kaphattunk, ma meg a legtöbb üveg nem betétdijas és én külön gyüjtöm a szelektiv hulladékba...valahogy szegénységünk ellenére is mintha egy kicsit "pazarlóbbak" lennénk.
wagabund
@eszegfu: ez igen... tiszteletem anyukádnak...vigyázz rá, főleg, hogy vidám maradjon...a vidámság a hosszú élet titka.
Nil
Ezt a baromságot! Ez nem old meg semmit- ezt a régi közgazdászok tudták.
Munkaidő csökkentése, heti munkaidő 4 nap- hat órában, és mindezért normális fizetés- minimum 100-120 ezer forint a kézbe - ez a jó út.
Helyette van ami van - ez a rossz út.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.