Nem lehet megúszni a nyugdíjkorhatár emelését – ezt mondta a Napi Gazdaságnak a statisztikai hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója.

Spéder Zsolt az RTL Klubnak elmondta, erre azért lesz szükség, mert 2060-ra már kevesebb, mint 8 millió magyar lesz, és a 65 év felettiek két és félszer többen lesznek, mint a 14 éven aluliak.

A kormány szerint elég, hogy 2022-ig 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt, további emelést nem terveznek. A szocialisták azt mondják, több munkahely kellene, csak így lehet megakadályozni a nyugdíjak csökkenését.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Dehogy kell nyugdíjkorhatárt emelni, elég lesz ha Orbán a nyuggereket okolja a magas adókért, a megfizethetetlen árú Paks II. elektromos áramért...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Dehogy kell nyugdíjkorhatárt emelni, elég lesz ha Orbán a nyuggereket okolja a magas adókért, a megfizethetetlen árú Paks II. elektromos áramért...
lópicigáspár
Nem is értem ennek a kormánynak a humánus hozzáállását! Miért nem lövik azonnal a nyugdíjasok a Dunába oszt jónapot! :-(
pbalage
@F_Viktor: egyébként pont azoktól lopták el a nyugdíjvagyont, akik beleesnek a korhatáremelés kategóriába. Még a nyakukba lesz varrva egy paks 2 "rezsicsökkentés" is.
akik élni akarnak, azok meg vagy buzik, vagy gyurcsánybajnai.
A lényeg a lényeg, hogy a fideszes köcsögék jobban teljesíthessenek időskorukban.
zöldszem
Ezek után igazán törvénybe iktathatnák, hogy a munkahely tekintsen mindenkit saját halottjának. Végül is utolsó leheletünkig dolgozni, adózni. Amúgy meg mi a xarnak mennénk orvoshoz? ilyen eü ellátás mellett inkább dolgozni kell.
Jankó123
Biztos feltalálnak egy úgynevezett "végső megoldást" a probléma kezelésére, ha lecseng a bevándorlóellenes kampány. Azután a nyugdíjas lesz a fő ellensége a "tisztafajú árja mogyoróknak".
kamazuka
Munkahelyeket lehet könnyen létrehozni,csaka fizetéseket nem kelene a kormányoknak ciklusról ciklusra megnyírbálni.Ez a bruttó történet egy dologra nagyon jó.Meglopni a dolgozót!
Fradigege
Hova emelik a nyugdíjkorhatárt? 70 éves tűzoltó, 73 éves mozdonyvezető. Vagy irodában ellébecol? Különbenis, elég sokan meg sem élik a 70 éves kort.
kkalman
Csak semmi elégedetlenkedés! Vegyetek példát nyugdíjas korú honatyáinkról, akik a szerény kis nyugdíjuk mellett kénytelenek az ország felvirágoztatásán fáradozni, hogy nekik jobb legyen. Mindezért annyira kevés fizetést kapnak, hogy a nyugdíjukról nem tudnak lemondani, így is nélkülözniük kell. Mindenki mars dolgozni, a nyugdíj meg eszetekbe se jusson! Talán nyomorgó parlamenti képviselők akartok lenni nyugdíj mellett?
Jankó123
A mostani 50 éves korosztálynak megadatott, hogy ameddig csak élnek, mindig 15 év lesz vissza nekik a nyugdíjig!
:-)))
Macskaszem
A kúrmány már rég túl van ezen a problémán. Ha nem lesz pénz nyugdíjakra, nem fizetnek nyugdíjat, ha lepusztul az egészségügy, nem lesz gyógyítás, a járulékokat ugyanis adóként szedik be, azért pedig nem jár semmi. A tákolmányból törölték a társadalombiztosítást, panaszra csak a jóistenhez lehet menni. Ez az apróság nem igazán tudatosult az emberekben, ezt nem hirdették óriásplakátokon. A második perctől van a lényeg:
www.youtube.com/watch?v=pGy8dUIpp3w
emerencia
Az én "nevelésem" ötvenegy éves koromban kezdődött. Fiatal vezetők, a magasabb főnökség egyetértésével elvégezhetetlen mennyiségű munkát bíztak rám, melyet fiatal kollégáim segítségével sem tudtam befejezni. Az ezért kapott írásbeli figyelmeztetést a mai napig ott tárolják a személyi anyagomban. (kb.8 éve.) Mivel nem találnak ellenem valóságos felmondási okot, a fiatalabb kollégák közül sokan elmentek, hogy ne jussanak a sorsomra. Ennek köszönhetően titkos fizetésemelést kaptam nettó 2000 forint/hó értékben. Mert az én munkáltatóm nagyon jóságos az idősb dolgozóival!
1magyar
Kívánom a törvényhozóknak, hogy 65 éves tűzoltó oltsa a lángokat a házuknál éjjel álmukban.
wagabund
@emerencia: 06.53 ...nem vagy egyedül, ismrős a tünet..
"szerencsémre" az én beosztásomra csak a nyugdíjam előtt egy évvel kezdett ácsingózni egy fiatal csókos..próbálkozott mindennel... nehéz úgy jól dolgozni, hogy várnak a helyemre, szolgálati kocsimra, fizetésemre...
olyan aranyos volt, amikor belenézett a céges kocsimba, majd a folyosón megkérdezte, voltam rendszeresen szervízben? ugye nagyon vigyázok rá?
az, hogy én hogy vagyok, eszébe sem jutott...

hallom a hírt, hogy összetörte a kocsit is, magát is, majd gyúgyulása után kirúgták. eddig tartott a pünközsdi királyság.

de hogy a témáról is pár szót..magamból kiindulva: érdekes lesz látni munkába siető hatvanöt éves nőket-férfiakat ...illetve nem érdekes, inkább megrázó..
1magyar
@wagabund: 50 felett csak közmunkára battyognak az öregek. Legfeljebb. Mert azt mindenki tudja, hogy 30-40 év folyamatos munka után (nem parlamenti ücsörgésről beszélek) eléggé elhasználódnak az emberek, de még agyilag sincsenek a topon.
Ez arra megy ki, hogy minél előbb elvegyék a házát,kocsiját, hajléktalanná tegyék és rövid időn belül haljon meg, hogy aztán ha marad hozzátartozója elkaparja.
wagabund
@1magyar: kemény szavak, de tényszerűek...
eszegfu
@1magyar: Sajnos nem is lehet másra gondolni... Nem lehetett véletlen annak idején a rendőrök, tüzoltók korengedményes nyugdija. Láttam egy tüzoltó "versenyt", ahol teljes felszerelésben futva kellett feljutni ha jól emlékszem a 8. emeletre... de ha csak a mostani vihar okozta károknál nézem a munkájukat: háztetőket kellett bontaniuk, fákat a villanyvezetékről "levágni"... nem hiszem, hogy erre képes még egy 50 év körüli ember.
(Az én fiam még "csak" 46 éves, rendszeresen sportol...mégis, pár perc hajolgatás után bizony fája térde, a dereka.)
1magyar
@eszegfu: Nem is normális ez amikor az öregeket, mert már 50 felett annak számítunk, akarják dolgoztatni és a 20 évesek meg a drogokhoz nyúlnak mert nincs munkájuk, életcéljuk stb.
A közmunka is csak az öregek megalázása. Mérnök ember 60-as kapargatja a faleveleket.
Nem derogál senkinek ez a munka, otthon is megcsinálja, csak jelképe ennek a rendszernek.
eszegfu
@1magyar: Igy igaz. Csak annyit tennék hozzá, hogy anyukám 55 éves korában ment rendes, "normális" nyugdijba az akkori törvények szerint és mondhatom kisebb-nagyobb "hibuciktól" eltekintve még 91 évesen is vidáman él.
1magyar
@eszegfu: Lehet, hogy ez a bajuk a mostani vezetőknek, hogy 40 évig ne kelljen nyugdíjat fizetni.
De az anyukád és a többi ilyen szépkorú annak is köszönheti a hosszú életét, hogy egészségesebb környezetben nőtt fel és a természetes szelektálódás miatt maradtak életben.
Ilyen iszonyú környezetszennyezés és stresszes életben nincs esélyünk eddig élni.
eszegfu
@1magyar: Valóban...emlékszem gyerekkoromban az egész utcában 2 db autó parkolt, vagy arra, hogy mosószappanos vizben főztük ki a ruhákat, nem voltak ezek a "csoda" mosószerek, melyek a vizeket igy, vagy ugy bizonyára tönkreteszik, vagy visszaváltható üveges tej és joghurt volt, ami ugye ma már müa., és hogy örültünk, amikor találtunk 1-1 visszaváltható üveget, amiért pénzt kaphattunk, ma meg a legtöbb üveg nem betétdijas és én külön gyüjtöm a szelektiv hulladékba...valahogy szegénységünk ellenére is mintha egy kicsit "pazarlóbbak" lennénk.
wagabund
@eszegfu: ez igen... tiszteletem anyukádnak...vigyázz rá, főleg, hogy vidám maradjon...a vidámság a hosszú élet titka.
Nil
Ezt a baromságot! Ez nem old meg semmit- ezt a régi közgazdászok tudták.
Munkaidő csökkentése, heti munkaidő 4 nap- hat órában, és mindezért normális fizetés- minimum 100-120 ezer forint a kézbe - ez a jó út.
Helyette van ami van - ez a rossz út.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.