Sajnos megrekedt a hetvenes években a balatoni vendéglátás, nagyon apró lépések láthatók csak a kedvező irányba, a nagy többség képtelen szemléletet váltani – foglalta össze véleményét Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonos-vezetője.
Csapody Balázs a Balaton Fejlesztési Tanács, a Balatoni Szövetség és a Balatoni Kör közös közleményére reagálva mondta el véleményét a sonline.hu hírportálnak.
A szakmai szervezetek közleménye szerint a tóparti vendéglátás, a gasztrokultúra színvonala folyamatosan javul és a Balaton ma már nem néhány hetes, hanem négyévszakos régió.
Továbbra is rossz a véleményem a nyári balatoni vendéglátásról
- mondta a lapnak Csapody Balázs.
Akik Európa üdülőhelyeire járnak, azok láthatják: elment mellettünk a világ. A hajam égnek áll a balatoni strandbüfék kínálatát látva: hurka, kolbász, palacsinta, lángos, pörkölt, gulyás, vagyis minden egy helyen, noha ekkora választékot csak olyan helyen szabadna kínálni, amelyik minden szempontból alkalmas, felkészült rá. Meggyőződésem, hogy nemcsak Európa más fürdőhelyein, hanem nálunk is lenne vevő egy teljesen más büfékínálatra, könnyű zöldség-és gyümölcssalátákra, helyi sajtspecialitásokra, mert sokan a nagy melegben nem jól beebédelni akarnak, hanem csak "csipegetni".
Csapody szerint a szemléletváltáshoz talán útra kellene kelni a büféseknek és a jó tapasztalatokat hasznosítani. Nem a külföldi példák másolására gondol, hiszen akad bőven a Balatonnál is helyi specialitás.
A balatoni régió legabszurdabb problémájának pedig továbbra is azt tartja, hogy nincs balatoni hal az éttermek kínálatában.
De van kacsamell graipfruitos meggyel kb. 3800.
A menü 9000.- Ft.
Ha Balaton, akkor: lángos, hekk, sült kolbi. Ez az alap.
Ok, hogy esténként jó beülni valamelyik csárdába, de a Kistücsök egy kicsit a ló túloldalán van már. Régen nagyon jó volt, de most egy vacsi ára plusz egy-két nap szállás.