A vonatkozó uniós szabályozás szerint a menedékkérő csak úti okmány és érvényes vízum birtokában utazhat tovább Magyarországról Németország területére – közölte a Belügyminisztérium (BM) vasárnap az MTI-vel.

A fővárosi Keleti pályaudvarnál a hétvégén több alkalommal gyűltek össze migránsok tömegei, s egyebek között azt skandálták, Németország az úti céljuk. Az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója vasárnap arról számolt be: az általa megkérdezett demonstrálók azt kifogásolták, hogy érvényes vonatjegyük van Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább.

A BM a közleményében azt írta: a menekültügyi eljárás idejére kiadott tartózkodásra jogosító engedély nem jogosít Magyarország területéről történő továbbutazásra az Európai Unió más tagállamába, az kizárólag Magyarország területére érvényes. Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy az eljárás idejére kiadott tartózkodásra jogosító engedéllyel a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) is csak akkor tudja a menedékkérőt ellátni, ha a számára kijelölt befogadó állomáson, vagy a hivatalban a menedékkérő kérelmét a hatóság regisztrálta.

A BÁH folyamatos munkarendben, így hétvégeken is dolgozik – emelte ki a BM, hozzátéve: a regisztrációs eljárásban nincs fennakadás.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Ezek a marhák belecsúsztak a 22-es csapdájába ! Ide özönlenek a menekültek, mindeféle hivatalos okirat hiányában is, de innét nem mehetnek tovább, mert nincs hivatalos okirat !
Aztán óbégatnak és nyöszörögnek, hogy egyre több a menekült Koszisztánban !
foton
Miért nem hagyják el úgy az országot, ahogy bejöttek? Senki nem tartaná vissza őket..
verum
@foton: - meneteljen végig a tömeg az országon?
foton
@verum: Országon belül senki nem korlátozza a mozgásukat, mehetnek a Hegyeshalomig vonattal, busszal. Onnan meg irány a zöldhatár.
verum
@foton: - éppenhogy nem szállhatnak vonatra. Aki meg fuvarozza őket, az embercsempészetnek számít.
verum
@foton: - és ha nyilvántartásba vannak véve, sehova máshova nem szól az engedélyük, mint a gyűjtő táborba. Ha máshova viszik őket, az már bűncselekmény.
foton
@verum: Nemzetközi vonatra nem szállhatnak.
verum
@foton: - más vonatra meg csak akkor, ha oda utaznak, ahova a jegyük szól.
foton
@verum: Nem jeggyel utaznak a táborba, hanem valami papírt kapnak a regisztrációról. Ez jogosítja fel őket az ingyenes utazásra a táborig. Ha jegyet tudnak venni bárhova(Németországba is), viszont nem hagyhatják el az országot, hisz okmányaik nincsenek. A táborból is bármikor leléphetnek, hiszen nyitottak és országon belül nincs korlátozva a mozgásuk.
verum
@foton: a kalauz meg nem engedi fel olyan vonatra, ami nem a táborig szól.
Felfogtad?
Busz, autó nem viheti anélkül, hogy embercsempészést ne követne el.
Grafix69
@Toby: Na pont ezeket gondolom én is , jó hogy nem akarják beoltani őket a magyar beteg meg vigyen be lázcsillapítót a kórházba mert ott nincs.Én az egész bagázst feltenném vonatokra aztán irány ahol nagyon kellenek. Még így is kevesebbe kerülnének mint ezzel az ostoba szarakodással. Okmányok kellenek nekik meg vízum ,hát kiutazáshoz nem vízum kell hanem jegy , a beutazáskor meg eldöntik a németek adnak e nekik vízumot .
foton
@verum: Felfogtam köszi, csak nincs igazad! Ha jegye van azt csinál amit akar. NINCS KORLÁTOZVA ORSZÁGON BELÜL! Ha jegye van metrózik, trolizik, buszozik, vonatozik.
kkalman
Szarakodnak a papírokkal. Görögországban, esetleg Bulgáriában lépnek először az EU területére. Ott miért nem látják el őket a szükséges okmányokkal? Mert nem akarnak egy őskáoszt, mint amilyen nálunk kialakult a bürokrácia miatt. Mindez csak azért, hogy Orbán legalább a saját szemében fontosnak látszódjon, és igazolni tudja a létjogosultságát a miniszterelnöki székben.
justhpeter
@kkalman: És az ellátásukra kapott uniós pénz sem mellékes, talán abból is leesik valamennyi.
kkalman
@justhpeter: Valószínű, hogy több, mint gondolnánk. Ha igaz a menekültek panasza, hogy napjában egyszer kapnak csak enni... Ki lehet számolni.
mate03
@kkalman:! Görög ország EU-tag! Ott kellene őket regisztrálni,nem?A mostani kekeckedés nálunk,csak olaj a tűzre!Viktor minden áron harcolni akar,hát most itt van! Lehet harcolni a menekültekkel,nem számít,miben fáj ez nekünk ,csak ő kitudja élni,a csatározási mániáját! Remélem ebbe végkép belebukik!
eszegfu
@mate03: Abban igazad van, hogy mondjuk Sziriából tengeren Görögországon, mig szárazföldön Törökországon (nem EU-s) keresztül szintén görögökön keresztül jöhetnek, itt pedig az EU-s szabályok szerint regisztrálni kellene őket... nem tudom hogyan tudnak "kibujni" ez alól a kötelezettség alól?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.