A vonatkozó uniós szabályozás szerint a menedékkérő csak úti okmány és érvényes vízum birtokában utazhat tovább Magyarországról Németország területére – közölte a Belügyminisztérium (BM) vasárnap az MTI-vel.

A fővárosi Keleti pályaudvarnál a hétvégén több alkalommal gyűltek össze migránsok tömegei, s egyebek között azt skandálták, Németország az úti céljuk. Az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója vasárnap arról számolt be: az általa megkérdezett demonstrálók azt kifogásolták, hogy érvényes vonatjegyük van Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább.

A BM a közleményében azt írta: a menekültügyi eljárás idejére kiadott tartózkodásra jogosító engedély nem jogosít Magyarország területéről történő továbbutazásra az Európai Unió más tagállamába, az kizárólag Magyarország területére érvényes. Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy az eljárás idejére kiadott tartózkodásra jogosító engedéllyel a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) is csak akkor tudja a menedékkérőt ellátni, ha a számára kijelölt befogadó állomáson, vagy a hivatalban a menedékkérő kérelmét a hatóság regisztrálta.

A BÁH folyamatos munkarendben, így hétvégeken is dolgozik – emelte ki a BM, hozzátéve: a regisztrációs eljárásban nincs fennakadás.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
foton
@verum: Felfogtam köszi, csak nincs igazad! Ha jegye van azt csinál amit akar. NINCS KORLÁTOZVA ORSZÁGON BELÜL! Ha jegye van metrózik, trolizik, buszozik, vonatozik.
kkalman
Szarakodnak a papírokkal. Görögországban, esetleg Bulgáriában lépnek először az EU területére. Ott miért nem látják el őket a szükséges okmányokkal? Mert nem akarnak egy őskáoszt, mint amilyen nálunk kialakult a bürokrácia miatt. Mindez csak azért, hogy Orbán legalább a saját szemében fontosnak látszódjon, és igazolni tudja a létjogosultságát a miniszterelnöki székben.
justhpeter
@kkalman: És az ellátásukra kapott uniós pénz sem mellékes, talán abból is leesik valamennyi.
kkalman
@justhpeter: Valószínű, hogy több, mint gondolnánk. Ha igaz a menekültek panasza, hogy napjában egyszer kapnak csak enni... Ki lehet számolni.
mate03
@kkalman:! Görög ország EU-tag! Ott kellene őket regisztrálni,nem?A mostani kekeckedés nálunk,csak olaj a tűzre!Viktor minden áron harcolni akar,hát most itt van! Lehet harcolni a menekültekkel,nem számít,miben fáj ez nekünk ,csak ő kitudja élni,a csatározási mániáját! Remélem ebbe végkép belebukik!
eszegfu
@mate03: Abban igazad van, hogy mondjuk Sziriából tengeren Görögországon, mig szárazföldön Törökországon (nem EU-s) keresztül szintén görögökön keresztül jöhetnek, itt pedig az EU-s szabályok szerint regisztrálni kellene őket... nem tudom hogyan tudnak "kibujni" ez alól a kötelezettség alól?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.