Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere néhány napja Párizsban mesélt arról: Magyarország titokban befogadott ezer keresztény menekült családot még valamikor tavaly, tavaly előtt. Állítása körül azóta egyre nagyobb a homály, finoman szólva is valami nem stimmel a történetben.

"Magyarország 2013–2014-ben ezer keleti keresztény családot befogadott Irakból és Egyiptomból a nyilvánosság kizárásával, biztonságos módon és a magyar állampolgárság megadásával, azzal a lehetőséggel, hogy bármikor visszatérhetnek az eredeti lakhelyükre"

- ezzel próbálta fényezni Magyarországot Balog az embertelen képet festő hazai menekülthelyzet közepette, egy, a Közel-Keleten üldözött kisebbségek megsegítése érdekében rendezett konferencián Párizsban, noha itthon már a miniszteriuma is mélyen hallgat az állítólagos jótéteményről.

A 444.hu járt utána az elhangzottaknak. Megkérdezték az EMMI-t, ahol teljesen elzárkóztak a részletek elől, mondván, ez a családok érdeke. A lap azonban csupán a körülményeket szerette volna megtudni, vagy, hogy miért éppen Egyiptomból és Irakból érkeztek családok, mikor Szíriában és Nigériában is üldözik a keresztényeket. Nem derült ki.

Szijjártó Péter a Népszabadságnak annyit árult el, hogy kopt keresztény menekültekről van szó. A lap megkereste a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház egykori elöljáróját és templomba járó híveit is. Tőlök megtudták, hogy az egyetlen hazai kopt templomot összesen száz-száztíz család látogatja, és nem hallottak róla, hogy az elmúlt években ezresével érkeztek volna kopt keresztények az országba.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Füllentett? Ez kérem kő kemény hazugság...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Szóval ismét 80 évre titkosítva van minden, ami ehhez a kérdéshez tarozik ?
Így a legkönnyebb hosszú távon hazudni !
Lepényleső
Hasonló esetben (benzin ár emelése kapcsán),ezt ellenzékben még ovi hazugságnak definiálta. Ez ebben az esetben nem áll fenn?
solidedge
A nagy Fideszes hasbaakasztós duma. Aki még ezt mindig eszi, annak részvétem.
papa.49
@aremy: Kikapcsolva,és feketére festve)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.