Tovább pörög a batyusbál alapon szervezett magyar honvédő és kerítésépítő projekt: tegnap írtuk meg, hogy civilek fogtak össze a határon szolgáló rendőrök, katonák ellátásért, ma pedig már ez a fotó kering a Facebookon.

A kép tanúsága szerint valahol Szegeden egy presszóban ingyen kávézhatnak, teázhaznak a magyar rendőrök és katonák.

Ingyen van a kávé a rendőröknek egy szegedi presszóban

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Kitartás! Dunyhás testvér!
Szeretne egy erős feketét ingyé?
Inkább egy gyengéd szőkét, ha lehetne kérni, mert ettől a sok feketétől nem jön álom a szememre!
:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@eszegfu: Mély letargiába azért nem kell esni. Jónéhány évig koptattam az ülést én is a seregben, nincsenek rosszul ellátva.
Azét nem reflektáltam eddig, mert elit alakulatnál voltam, ahol járt a kaja. Ha nem ettem az étteremben és ezt be is jelentettem, akkor kifizették.
Ha hadműveletre mentünk, elláttak 'hideg' élelemmel, mely 'páncélost' jelentett :). Mérhetetlen mennyiségű kész kaja állományom lett. Olyan konzerv is volt, mint a kisdobozos májkrém, csak mogyorókrémmel töltve.

Jelenleg szerintem, a vezetőváltás és a hírtelen odavezénylés miatt, nagy még az elmaradás -e téren, de mivel úgy tűnik huzamosabb ideig maradnak, szerintem odaköltöztetnek egy mozgó konyhát is, így megoldják a yard és a sereg igényeit egyben. Jelenleg konzerv-dömping megy.
Hozzáteszem, hogy ha ez így lesz, akkor az étkezési hozzájárulás, cafetéria nem jár majd Nekik, eredeti telephelyükön.
Én is kiváncsi voltam, ezért néztem meg a HSZT-t, mi alapján még az sem tiszta, hogy milyen minőségben vannak a határon. Áthelyezéssel, átrendeléssel, más szervhez vezényléssel. Természetesen nem mindegy, mivel anyagi vonzata is van ( pl. napidíj ), illetve időkorlát is van, az ottlétre, ezen eltérő esetekben.
Főlökött
Így legyen igazam :)

"A honvédség emellett a rendőrség igénye esetén élelmezést biztosít a tömeges bevándorlással összefüggő feladatok végrehajtásában résztvevő belügyi szervezeteknek és közfoglalkoztatottaknak."

Pintér - Simicskó megállapodás.
propeller.hu/itthon/3153633-pinterek-kihirdettek-valsaghelyzetben-rendor-utasit-katona
eszegfu
@Főlökött: 11:29 Talán nem az a legjobb szó, hogy "letargiába" estem, inkább mérgelődök!
Igenis bosszant, hogy amikor valamilyen "gáz" van, akkor a civilek gyüjtsenek!
Lehet, hogy rosszul látom: az hogy mennyi rendőrt, katonát vezényelnek a határra, azt nem 1 per alatt döntik el. A döntés előtt nyilván "megvitatják" akár a létszámot, akár a szakmai felkészültség szerinti összetételt, stb... ezzel párhuzamosan a szállásukra, ellátásukra is döntést kellene hozni. Nekem változatlanul ugy tünik, meggondolatlan, szervezettlen a dolog! Nem értek hozzá ugyan, de ha "vezetőváltás" van, attól az ottani hétköznapi dolgok u.ugy mennek előtte is és utána is, mert nem az uj vezető dolga gondoskodni az állományról, hanem az erre beosztottak feladata. Egyébként kösz. az információkat!
Freewolf
Vannak még hazájukat szeretők, akik áldozatot is képesek hozni! Minden tiszteletem a tulajé!
Főlökött
@eszegfu: Hanta szerint 'Alaptörvény módosítás' szükséges, úgy nyilatkozott.
Szerintem semmi féle - fajta mozgósítást addig nem rendelt el.

Én megnéztem az Alaptörvény-t és nem értettem, min is kellene módosítani, mert egyértelmű. Szerintem ezért is és a határon való passzivitás vezetett a leváltásához, pontosabban megkérték a lemondásra.
Az új seprű pedig, belevágott a 'lecsóba' rendesen, ezért is van fejetlenség, mely idővel megoldódik.
silber13
@Freewolf: A presszó tulajdonosára tecc gondolni? Igaz...igaz...Van abban a kávéfőzésben valami önfeláldozás, egyfajta mártíromság.. Azo, aki nem kevesen visznek valami ételt a kint szolgáló srácoknak, na azok igen! Őket csak dicsérni lehet, hogy az illetékesek helyett, akik össze-vissza dumálnak, önkéntesen illetékesekké válnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.