Több ponton is ellentétes az uniós joggal a magyarországi cafeteria-szabályozás – foglalt állást csütörtökön a luxembourgi Európai Bíróság főtanácsnoka. A főtanácsnoki indítvány még nem ítélet, és nem is kötelezi a bírákat döntésük későbbi meghozatalakor. 

Yves Bot úgy látja, hogy a vállalkozások letelepedési szabadságát jogellenesen korlátozza az a magyar jogszabály, amelynek értelmében a külföldi vállalkozások fióktelepei nem bocsáthatnak ki SZÉP-kártyát. A francia jogász szerint az is sérti az uniós jogot, hogy csak részvénytársaságok vagy kft.-k végezhetnek ilyen tevékenységet, mert a tagállamok nem írhatják elő, hogy a szolgáltató milyen formában működjön.

Bot úgy véli, hogy az is ellentétes az uniós szabályokkal, hogy SZÉP-kártyát csak azok bocsáthatnak ki, akiknek minden nagyvárosban van ügyfélszolgálati irodájuk. A főtanácsnok állásfoglalása szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnak az Erzsébet-utalvány kibocsátására vonatkozó monopóliuma ellentétben áll a letelepedés és szolgáltatásnyújtás alapszabadságával. A főtanácsnok hangsúlyozza, hogy az ilyen korlátozások bizonyos esetekben, közérdekű kényszerítő okokból igazolhatók lehetnek ugyan, de az e célból a magyar kormány által felhozott érveket nem tartja meggyőzőnek.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Megint egy maflás, ezeknek minden megmozdulásuk sallert ér, ritka impotens bandérium)))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@justhpeter: Ha a többi előzőt nem számoljuk, mert azokkal már a fene se tudja hány sallert, maflást, tockost osztott ki neki az Unió))))))))
justhpeter
@papa.49: Ha mindent számolni akarnánk matematikust kellene felvennünk.
papa.49
@justhpeter: Egy biztos a keze, meg a nagyon büdös lába nem lenne elég))))))))
wagabund
Még mielőtt beléphettünk volna a zunijóba azzal riogattak minket, hogy nem lehet ám görbe uborkát termelni, és a piacon válogatás közben nem szabad ám csak úgy szabadkézzel hozzányúlni az áhított termékhez...na itt álltunk meglőve...

aztán egy tudósító ellátogatott egy brüsszeli piacra...és megrázó alapossággal tudósított az ottani állapotokról...amiből kiderült, hogy az ottani nagyságák is a bizonytalan tisztaságú kezecskéjökkel markolásszák a gyümölcsöt-zöldséget, és bizony az uborka is görbe némelyik helyen...

már akkor kezdetem gyanítani hogy minket ott nemcsak le, de totál hülyének is néznek..
...és ez a mai napig tart..
papa.49
@wagabund: Ebben nagyon igazad van, mink is úgy jártunk mint az egyszeri újgazdag, mikor be akart lépni a tiszti klubba, mondták neki rendben, de ki kell állni az összes próbát, a pacák ráállt és megkérdezte mi az, meg kell inni 10 liter bort, utána kiválót kell lőni, aztán szerelmes verset előadni...A pacák a bor után már talpra se tudott állni, de azért elmotyogta ki tudta ezt már teljesíteni, erre a válasz, az égvilágon senki))))) Hát ebben így állunk, persze azért lenne amit tudnánk teljesíteni, azt meg nem akarjuk valamiért)))))))
Na de akkor hogyan lett ,,klubtag,, a többi???))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.