Senki nem tud semmit a miniszterelnök által elújságolt nagy terrorista-fogásról. Vagy a közmédia vezette meg, vagy a nagy harci hévben sikerült új jelentést alkotnia a terrorista szóra.

Orbán Viktor reggel arról beszélt, hogy elfogtak egy terroristát. Mármint a magyar hatóságok, Röszkénél, kedden, amikor egyes vélemények szerint a menekültek áttörték a határkerítést, mások szerint a rendőrök taktikai okból szándékosan húzták magukra a menekültek tömegét.

Azt, hogy "azonosított terroristát fogott el a rendőrség", még aznap kezdte harsogni a köztévé, bár az információt tudósítójuknak sem erősítette meg senki. Így az sem derült ki, hogy kit "azonosítottak" és mi alapján, vagy, hogy egyáltalán honnan szedte a riporter mindezt. Az M1 műsorában aztán később már utaltak rá, hogy az elfogott férfi "cselekedete a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát." Egészen pontosan aki arra vetemedik, hogy

állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, a lakosságot megfélemlítse, más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,

az terrorcselekményt követ el. Vagyis könnyen lehet, hogy a férfi "csupán" rátámadt a határkerítésre vagy egy rendőrre, ezt pedig az M1 máris terrorizmusként interpretálta.

Pénteki szokásos rádióinterjújában a miniszterelnök is előállt a nagy fogással. A hatóságok már fogtak terroristát – mondta, és hozzátette: "tudjuk, kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást szerb területről", részletek azonban itt sem derültek ki, a közrádió mikrofonállványa pedig nem kérdezősködött a "terroristáról". Aki ha valóban létezne, a fotóját már minden bizonnyal napok óta trófeaként hordozná körbe a kormánymédia.

Az Index érdeklődött a terrorista után, igaz, a rendőrségtől a TEK-ig ők sem tudtak meg sehonnan semmit. Arról sincs hír, hogy gyorsított eljárásban tárgyalt volna ilyen ügyet valamelyik magyar bíróság, ítéletről pedig végképp nem hallani – írják.

Orbán "jólértesültségének" az is ellentmond, hogy a rendőrség nemhogy terroristáról nem beszél, hanem jelenleg is név- és bármiféle közelebbi információ nélkül keresi a keddi hangadókat.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Mégis mit várunk, várnak tőle?
Igaz szó nemigen hagyja el a száját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@mate03: Kedves Barátom! Ne izguljál... tutti negativ lesz!!! Egyszerüen nem is lehet más, ez nem is lehet kérdés!!!
bretagne
Mint a Balog úr. Arról sem tudott senki, hogy kereszténycsaládokat fogadtak be. Naná, hogy blöffölnek!
Boszi27
@eszegfu: @KERKA: @F_Viktor: A közmondást,- mely szerint madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni,. ki lehet egészíteni: fb, idővonaláról is meg lehet ismerni. Tudtátok hogy van László Petra mellett fb. oldal? 500 fölötti kedvelővel. Ők támogatják azt, hogy egy gyerekével menekülő apát fel kell rúgni. Elképesztő...Az egyik megosztó idővonalán található még ez is : "A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha."
•..• •❥¸.• * •..• •❥¸.• * •..• •❥¸.• * •..• •❥
- Szent Pál szeretethimnusza-
eszegfu
@Boszi27: 7:31 Lehet, hogy van a lelkében szeretet... talán az "igazi magyar honfitársak" iránt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.