Az Együtt – a Korszakváltók Pártja felszólítja Rogán Antalt, a miniszterelnök politikai kabinetfőnökét, hogy vizsgáltassa ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter állami termőföldekről tett kijelentéseit, valamint azt is, hogy milyen korrupciós ügyek fordultak elő az erdőgazdaságoknál – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

Szigetvári Viktor emlékeztetett arra, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) mind a 22 állami tulajdonban lévő erdőgazdaságra kiterjesztette azt a vizsgálatot, amelyet hat állami erdőgazdasági cégnél kezdett el. Arra is utalt, hogy az Index szerdán "Szétlopták az állami erdészeteket a Kehi szerint" címmel azt közölte, hogy 22 erdészet 94 milliárd forint nettó árbevétel mellett alig 2,8 milliárdos hasznot tudott kitermelni. Szigetvári Viktor azt mondta, ezeknél a vállalatoknál "rengeteg, rengeteg visszaélés látszik".

A politikus felszólította Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le az állami földügyekről tett kijelentései miatt.

Lázár János kedden, a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülésén beszélt az állami tulajdonban lévő termőföldek magántulajdonba adásáról. A sajtóbeszámolók szerint többek között azt mondta: "Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét".

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Pont rogant kerik fel hogy vizsgalja ki a korrupciot? Akkor leginkabb onmagan kellene kezdenie.
Felesleges erolkodes. Itt csak egy kormany es rendszervaltas tudja felszamolni a mindent atszovo korrupciot. De ehhez az kell hogy vegre felebredjenek azok akik nem tudjak kire szavaznanak. A bizonytalanok szama meg mindig kozel 40% korul mozog.
nyanya001
Rogánnal a korrupciós ügyeket ???
Te jó szagú ég !
Kecsére a káposztát ?
JAJMÁR
A kivizsgálás oké, de mit is? Lázár kijelentéseit?Az erdőgazdaság ügyeit kellene kivizsgálni, úgy gondolom. A Lázár sem "sárosabb" mint a Rogán egyébként.
(Az van, hogy nagyon ügyes a Lázár, ő legalább dolgozik, - ijesztő, de elismerem - néha még szimpi is.)
bencemacska
@JAJMÁR: Hátha okvetlen választani kellene a kettő között, akkor inkább Lázár, mint Rogán.
Neki legalább a megjelenése emberszabású!
agnes200
Egy földet nem lehet szétlopni. Gyárat, egyebet inkább. A föld az föld marad. Ezért is baromság a kijelentés. Az más, hogy nem elég nagy hasznot értek el a gazdálkodásával.

De oké, maradjunk abban, hogy szétlopják, nem vitatkozom. Akkor viszont kérdezem, miért vannak még állami tulajdonú vállalatok? Miért vesz az MNB kereskedelmi bankokat, GIRO Zrt-t? Miért van állami posta? Miért akar az állam nemzeti közműszolgáltatókat? Nem kéne azokat is mind elajándékozni? Bocsánat, úgy értem, független fideszes szakember által objektívnek megálmodott piaci-haveri ár alapján. :) Olyan, mintha ellentmondás volna a két tendencia között... A fideszesek nyilván nem látnak ebben ellentmondást.

Azt hiszem, be kéne lépnem a fideszbe egy kis időre. Bár meglehet, hamar gyanút fognának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.