A Jobbik arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy mondjanak tényeket és álljanak elő bizonyítékokkal arról, kik lopják szét a közvagyont – mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.

Apáti István Lázár János előző napi, a mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülésén elmondott szavaira reagált. A miniszter az állami tulajdonban lévő termőföldek magántulajdonba adásával összefüggésben sajtóbeszámolók szerint között azt mondta: "Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét".

A jobbikos politikus "elég sajátos gengszterlogikának" nevezte, hogy úgy akadályozzák meg a lopást, hogy – mint mondta – rablást hajtanak végre. Emellett ellentmondásosnak tartotta, hogy amíg a közművagyon államosításakor a kormányzat azt a logikát követi, hogy az állam a jó gazda, addig 380 ezer hektárnyi föld "elkótyavetyélésénél" már úgy gondolják, hogy ugyanez az állam nem megfelelő tulajdonos.

Apáti István közölte, a miniszter mondataiból az is következik, hogy a felelősségre vonást most már nem kerülhetik el az érintettek és ideje lenne, hogy Orbán Viktor és Lázár János konkrét számokkal, nevekkel, tényekkel álljon elő.

Követelte, hogy állítsák le a termőföldek magántulajdonba adását, a "földmutyi 2.0-ás verzióját".

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
De mi az a Jobbik, Orbán láncos kutyája aki megugatja néha a gazdáját, akkor kap két pofont oszt' jó napot!
Egyébként a választ mindenki ismeri, Gyurcsány a hibás!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Azért végiggondolva az abszurd, hogy most azért akarják ellopni a földeket, hogy többet ne lehessen visszaélni a földosztással. Gyakorlatilag Lázár azt mondja, hogy a föld legyen a fideszeseké és pont.
Szeparepa-
Vicces amikor a tolvajok egymásra mutogatnak...
mate03
@Csizmás Kond: Én is! De az egész föld mutyira,személyekre lebontva!
Lepényleső
Gondolom a kérdés költői,hisz aki itt él,mindenki tudja a választ,s mégis rosszat választ!
magyarbakancs
"Orbánt és Lázárt arról kérdezték, hogy kik lopják szét az országot."
Kilopná szét hát ők nem?
Hellcat
Ha egy ilyen mondat a szocik idején került volna előg égett volna Budapest...ja bocs égett is...Most nem szúrja a szemét a fanoknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.