Zsiday Viktor gazdasági szakértő szerint a magyar növekedést alapvetően az EU-pénzek tartják fenn, anélkül nagyjából stagnálás vagy gyenge javulás lenne csak várható, ugyanis strukturális problémáink vannak – írta blogján.

Ezek nagy része sajnos azóta sem került érdemben kezelésre (korrupció, bürokrácia, nagy elosztórendszerek, jogbizonytalanság, túlzottra nőtt állam, stb.)

- folytatta a szakember, majd kitért arra is:

Itt állunk tehát, a magyar történelem egyik legnagyobb pénzesőjében, évente megkapjuk ajándékba a magyar GDP 4-5%-át, és ebből sikerül kiszenvedni egy bő 3%-os növekedést. Nem egy világbajnok teljesítmény. Ilyen helyzetben villámgyorsan kellene konvergálnunk Európa felé, éves 6-8% növekedéssel, mert ha erre most nem vagyunk képesek, akkor hogy leszünk akkor, amikor elapad a manna? Nyilván sehogy. (...) Magyarország a német kapcsolatokon keresztül egyszerre kitett a kínai fellendülésnek és az autóiparnak, mindkettő erősen köhécsel, és ha ezt összeadjuk az EU-s kifizetések csökkenésével, nem lehetetlen hogy a növekedés szemmel alig látható, nulla közeli lesz jövőre.

A teljes írás itt olvasható.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Az unortodox matek szerint a "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív". (Dancsó József, fideszes képviselő fogalmazta meg pár éve ilyen frappánsan)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Már most is trükközik é.s palsztíkázzák az adatokat
dömdödöm
Nincs értelme adatokkal foglalkozni mikor magyarország 60 -70 évre van lemaradva nyugateurópától .Relatív és szánalmas adat a +6 és a 0 is :-(((((((((((((((((((((((((
namihami
Nyugi, a fiúknak akkor is fog jutni.
A többi meg úgyse számít.
paolo006
Lesz még az mínusz is. Ha ezen a tisztességes, becsületes hozzáértő szarmányon múlik.
Knapp75
Az unortodox matek szerint a "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív". (Dancsó József, fideszes képviselő fogalmazta meg pár éve ilyen frappánsan)
simmering73
Évek óta nulla a növekedés. A többi csak rizsa a szabadságharcosoknak.
justhpeter
Engem nem érdekel melyik közgazdász milyen számot dob be a köztudatba. Mindenki azt vegye figyelembe, mi van a kormányhatározatban, hiszen úgyis az fog minden iratba bekerülni.
soljanka
Ez unortodox növekedés. Megmondta a Viktor meg a Kuszaszemű, hogy ők így csinálják.
Vagyis mi így növekedünk.
cs.n.
@soljanka: Ez olyan, mint mikor valaki eltaknyol a bringával, aztán megszólal:
-Most mit néztek? Én így szoktam leszállni.
adrenalink
Nem fog! Hős Orbánunk ismét csatába száll, most a makacs számok ellen, és olyan növekedést produkál Rogán propaganda szárnysegéd segedelmével, hogy még maga is elcsudálkozik.:(
kamazuka
Akár a 4-4,5%-ot is elérheti .No persze ehhez kell valami egészen újszerű is.
Meglátjuk.
tothjani
Ez butaság miért zuhanna?
Majd Putyin elvtárshoz járunk koldulni ha már az Unió nem tud több pénzt adni!
Hiszen a gazdaság attól pörög hogy a városunkban is felújítás alatt álló Kormány épületekre 15-20 milliárdos Uniós forrást koldultunk.
Tényleg mi lesz ha már minden hivatal csillog-villog, akkor az országra is költenek vagy csak lenyúlják simán a pénzt??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.