A Fidesz újdonsült frakcióvezetője ismét megszólalt menekültügyben, ezúttal az InfoRádióban folytatta a kormány migránsellenes kampányát.

Kósa beszámolt arról: még a héten elkészülhet a határzár a magyar-horvát szakaszon is. 

Értelemszerűen nem lesznek zárva a határok, csak a zöldhatárt fogjuk védeni, mert az egy schengeni külső határ, s ott egy műszaki határzárat létesítünk. Tehát a zöldhatáron való átkelés ott is tilos lesz, de a nyitott átkelőkön természetesen még azok is átjöhetnek, akik egyébként bejelentik a hatóságoknál a menedékkérelmüket

- mondta.

A Fidesz politikusa arra is kitért, "drámaian" alacsony a menekültek között a szíriai:

A migránsok döntő többsége család nélkül jön. Hát milyen menekült az, aki a családját otthagyja a háborúban és csak maga jön? Ez milyen hozzáállás? Mit lehet akkor ezekről az emberekről gondolni? Innen látszik, hogy az egész egy hatalmas átverés. Aki ezt az egész áradatot szír menekülthullámnak tudja be, az nem tudja, mit beszél. Ezek az emberek alapvetően nem szír háborús menekültek.

Kósa úgy látja, a  "helyzet kulcsa nem nálunk van, hanem a németeknél, hiszen az a célország". 

Egészen addig, amíg az Európai Unió német támogatással igazából nem elriasztja, hanem invitálja azokat az embereket, akik illegális bevándorlással akarnak foglalkozni, akkor ez a tömeg nem elfogyni, hanem növekedni fog

- hangsúlyozta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."migránsok döntő többsége család nélkül jön. Hát milyen menekült az, aki a családját otthagyja a háborúban"...

ez ugyan a szövegkörnyezetből lett kivéve, de van benne valami..
ugyanis, ha tényleg menekül valaki, akkor nem dobál kővel, nem tüntet, nem dobálja el a papírjait, regisztrálja magát, ezután a lehető leghamarabb igyekszik beilleszkedni, munkát vállalni, spórolni, majd magaután hozni a családját, vagy küldeni a segítséget...

tisztában vagyok azzal is, hogy a fűtött szobám kényelmes fotejléből könnyű kritizálni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
És milyen politikus az amelyik tönkreteszi és szétlopja a saját országát?
krumpli
Hát ezért kár volt idepötyögnöd, mondjuk nekem is válaszolni.. :)
demokrata60
Kósa Úr! Maga egy nagy nulla, ha ilyenek mond. Sőt! Nem is ember!
nyanya001
Ezt a legtöbb 56'-os menekülttől is megkérdezhetnéd - akik még élnek -
akik meg nem, azok itthoni rokonaitól !
wagabund
..."migránsok döntő többsége család nélkül jön. Hát milyen menekült az, aki a családját otthagyja a háborúban"...

ez ugyan a szövegkörnyezetből lett kivéve, de van benne valami..
ugyanis, ha tényleg menekül valaki, akkor nem dobál kővel, nem tüntet, nem dobálja el a papírjait, regisztrálja magát, ezután a lehető leghamarabb igyekszik beilleszkedni, munkát vállalni, spórolni, majd magaután hozni a családját, vagy küldeni a segítséget...

tisztában vagyok azzal is, hogy a fűtött szobám kényelmes fotejléből könnyű kritizálni...
DND
@nyanya001: voltak 56-os menekultek akik 1-2 evig voltak osztrak taborokban, mig dontottek a sorsukrol. nem dobaltak kovekkel, nem mentek neki a rendoroknek.
annak idejen a magyar nep meg ertelmes volt, szivesen fogadtak oket.
JAJMÁR
Hm, most azon gondolkodom, hogy a Kósa meghívta a menekültek családtagjait, hogy ők is jöjjenek? Tényleg, micsoda dolog, hogy csak a gyereket, vagy a fiatalokat küldik el új életet kezdeni? Miért nem jön az egész pereputty?
(Csak lassan, óvatosan a szavakkal... hú, most micsoda is ez ember? Szóvivő, vagy ilyesmi, de mindegy.)
nyanya001
@DND: Miután több rokonom is él ( nem 56 okán ) Ausztriába,
ők mesélték el, mert 5-ban nagyon sok köztörvényes bűnöző kiszabadult,ezek
nem kellettek sehova, bizony randalíroztak , a többivel egyetértek, mint ahogy az is
igaz, hogy mostani menekültek többsége tisztességes ember, akiket
megvezetett az amerikai és az orosz vezetés !
JAJMÁR
@DND: 18:10 Hogy érted? Igen, egyszer írtam, hogy ismerlek... de nem a nevedet, nem tudom ki vagy, csak azt, hogy milyen logika mentén gondolkodsz. A hozzászólásaidból :)
kamazuka
Lajos,Lajos.
1 ember megveti a lábát,és családegyesítés címén beutaztatja a családját.Persze lehet olyan akinek minden családtagja odaveszhetett egy harci cselekmény következtében,a szinglikről nem is beszélve.
Próbáltál már udvarolni golyózápor közben,meg fegyverropogás alatt?
Persze a pár választás nehéz ügy egy olyan társadalomban hol a nő vallási megitélése egyenlő egy állattal.
Igazi is!
Arról nem szól a FIDESZ,hogy ezt az értékrendet anno elfogadta,mint vallási közösséget,és tán még állami támogatást is nyújt felé?
justhpeter
Ahányszor megszólal azt erősíti bennem, hogy ha ő a frakcióvezető, milyenek lehetnek a frakciótagok.

Nem hiszem el, hogy nem szándékosan tesznek debil egyedeket olyan posztra, ahol szóval kell tartani az embereket.
quo vadis
@nyanya001: kevés olyan 56-os menekültről tudok, aki egymaga kivándorolt, feleséget, gyereket pedig magára hagyta.
Nagyon nem szeretem sem Kósát, sem a fideszt, de ebben az egy esetben sajnos, egyre inkább egyetértek velük.
Megértem, hogy menekülnek egy háborús országból, és nagyon sajnálom azokat akiknek hátra kellett hagyni az eddigi életüket. De az nem fogadom el, hogy eljutnak egy másik országba nem fogadják el az ottani előírásokat (nem hajlandóak regisztrálni - ami nem csak nálunk kötelező) de KÖVETELNEK! (na nem munkát - mily érdekes) Nem felel meg az ellátás, nem elég kényelmesek az ágyak, a kaja csak a nőknek és a kutyáknak való, az internet felháborítóan lassú, kevés cigarettát, zsebpénzt kapnak.
Na szóval, úgy néz ki, hogy ők várják el, hogy az adott ország alkalmazkodjon hozzájuk. Így nem csoda, hogy nem csak nálunk, hanem már az eddig nagyon lojális németeknél is kezdenek besokallni tőlük - és már bocsánat, de érthető is.
DND
erdekes haboru lehet azert sziriaban...
augusztus 15.-ig vegigjatszottak a szir kupat
meg a premier league-et
világlátó
Több olyan ismerősöm van, aki itthagyta a családját , elment a rokonság pénzéből külföldre, ott már biztosított volt a fedél a feje fölé, az élelmezése, munkába állt már a második napon és két hét múlva már jött az első pénzösszeg a családnak. Már valamennyien kint vannak, ma már nem elesettek, kiszolgáltatottak. Legutóbb amikor itt jártak mindannyian , azaz a két szülő és a három fiatal szépen öltözöttek, csinosak és illatosak voltak, bankkártyájuk, okostelefonjuk van, rengeteg ajándékot pakoltak ki az autójukból a rokonoknak. Ez így megy. Reménykedjünk, hogy az Európába bevándoroltak is találnak munkát, vásárlókká válnak, előbb-mint utóbb kihozzák a családjukat is, akik nem segélyeken fognak valami sátortáborban sínylődni. Mi ennek a feltétele? A beilleszkedés az élet lehető legtöbb területén. Hogy a hitét, a vallási elkötelezettségét nem egy keresztény templomban fogja gyakorolni, hanem egy kicsi vagy nagyobb mecsetben, az nem lesz zavaró, mindaddig, amíg nem lesz radikális szembeszegülő abban az országban, ahol menedéket talált.A fokozódó hisztéria csak növeli az amúgy is nagy feszültséget.
Talán azt is üzenni lehetne az útnak indulóknak, hogy most tartsanak valami szünetet a beözönlés ütemében, amíg a már itt lévőkkel valami normális, humánus megoldások kialakulnak.Addig maradjanak a biztonságos szomszéd országok menekült táboraiban.
Ha ezt nem hajlandók elfogadni, kényszerű megoldásokra késztetik a most befogadó országokat .Egyidejüleg minden tagállam külön is, együtt is követelje az illetékes nagyhatalmaktól a most háborús országokban zajló események lezárását, erőltessék ki a békét, ezzel a menekültáradat megállítását.Még mindig kevés, azaz nem mérhető a tájékoztatás, az információáramlás a bevándorlók körében. Erőltetni kell a magatartási szabályok, az európai szokások és életvitel bemutatását, az európai családok életéről készült tájékoztatókat, a már régebb óta Németországban élő külföldiek életvitelét bemutató tájékoztató videókat, folyóiratokat, magazinokat.
sokoró
Én is meglepődtem, mikor megláttam a "menekülteket"! Az ember menekültek alatt általában nőket, gyerekeket öregeket, betegeket képzel. Legalább is többségben! Elsősorban nekik kellene menekülniük!
Erre megkaptuk ezt a férfi hadat!
Miért csak a húszonéves férfiak menekülnek? Mi van a gyerekükkel, a szüleikkel a feleségükkel? Őket a sorsukra hagyták...?
Milyen menekült az, aki lát egy kerítést -ami nem véletlenül van ott- elvágja, mert úgy gondolja, hogy neki ahhoz is "joga" van...?
Milyen menekült az, aki lát egy kaput -amit rendőrök védenek- és elkezdi ostromolni, mert úgy gondolja hogy neki ahhoz is "joga" van...?
Milyen menekült az aki válogat az országok között...?

És lehetne folytatni a sort! (teljesen egyetértek Kósával, függetlenül attól, hogy fideszes, vagy sem...)
sokoró
Nagyon nem szeretem, amikor az 56-os magyar menekülteket ezekhez hasonlítják!
Nem egy kategória!
cikicakk55
sokoro: Teljesen igazad van. Nekem is élnek külföldön rokonaim. Ausztriában, Németországban, Amerikában és Ausztráliában. Mindenki 56 körül menekült el az országból. Rengeteget meséltek a menekülésükről. Mikor átértek Ausztriába ahol már nem kellett félniük,megnyugodtak. Hónapokig laktak szinte embertelen körülmények közt Ausztriában,de legalább nem kellett félniük a feljelentésektől, a lövöldözésektől. Nyugodtan kivárták még megkapták a befogadó ország üzenetét. Szó nélkül abba az országba mentek,amit kijelöltek nekik. Több évbe került mire anyagi biztonságot teremtettek maguknak,de azt mondták megérte. A táborban töltött időt inkább az éhség és a fagyoskodás jellemezte,de szerintük a félelemhez képest az már szinte semmi volt. Tudták,hogy csak idő kérdése és a múltnál csak szebb jövő várhat rájuk. Kicsit hosszú volt az írásom,de ezzel azt szerettem volna érzékeltetni,hogy aki tényleg félelemből menekül, az a békét megbecsüli,még akkor is ha éhes és fázik.
libellle
@wagabund: Nem regisztrál. Megkérdezted orbánt, hogy most a nagyfal felépités után is miert titkosan vonatoztantaj regisztrácio nélkül 5-7 migránst. Nem kérdezted, nem is tudsz erröl. Tja az internet világában nem kell a magyar polgárnak tájékozni. Elég ha megmondja a szeretett vezetö, hogy mit kell gondolni.
libellle
@wagabund: sorry, nem helyes az irásom de aforditom csal sokszor. Szerettem volna irni, hogy 5-7 ezer migránst.
libellle
@DND: Tényleg érdekes. Ellenben még érdekesebbnek tartom, hogy mennyi ember a legegyszerübb informáciokkal sem rendelkeznek.
daito
@DND: @libellle: A szír labdarúgó bajnokságot Damaszkuszban tartják, meg Latakiában; biztonsági okokból; meg azért is, mert a 18 elsőosztályú csapat fele damaszkuszi és latakiai.
Nincs ebben extra, a szomszédos Ukrajna Shakhtar Donyecke Lvov/Lviv-ben játszik az ukrán események óta.
daito
@sokoró: teljesen irreleváns, hogy amikor látsz egy csapat embert - hogy abban mennyi a férfi, mennyi a nő. Nem látod az egészet, látod egy részét. Álltam köztük, voltak vagy kétezren (ezt mondták a rendőrök), hát pont nem számoltam, hogy mennyi nő, mennyi gyerek van.
Ők úgy működnek, hogy az ismeretlennek a férfi vág neki; mert patriarchális a társadalom. A férfi dolgozik (alapvetően), ő intézi a dolgokat. Valószínűleg olcsóbb is az, ha a férfi egyedül próbál eljutni valahová és nem a 3 gyerekkel meg az asszonnyal együtt. Amikor már odaért, akkor majd leorganizálja, hogy a család utolérje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.