Az utóbbi három évben mind a földgáznál, mind a villanyáramnál 10-10 milliárd forinttal csökkentek a lakossági rezsitartozások, ami az összes tartozás csaknem egyharmadát jelenti mindkét esetben, ez pedig a rezsicsökkentésnek köszönhető – mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Scherer Zsolt kiemelte: a rezsicsökkentés csak az idén – az előrejelzések szerint – 268 milliárd forintot hagy a lakosság zsebében.

A főosztályvezető szerint azonban a kormánynak a gázárak területén a jelenlegi helyzetet, európai árszínvonalat nézve már nincs lehetősége a további rezsicsökkentésre.

Scherer Zsolt szólt arról is, hogy a hivatal és osztrák társintézménye megbízásából készült egy felmérés az európai uniós fővárosok földgáz- és villamosenergia-árairól. Az eredmények alapján októberben Budapest a második legolcsóbb uniós főváros volt a lakossági földgázárak szempontjából. Kiemelte, hogy vásárlóerő-paritáson számolva is a legolcsóbbak között van a magyarországi gázár, és a villany ára is a középmezőnyben van.

Hozzátette: a felmérést 2013 óta végzik el, és a rezsicsökkentést megelőzően a második legrosszabb helyezést érte el Budapest az energiaárak tekintetében, vagyis azóta jelentős előrelépés történt.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
A rezsiTARTOZÁS csökkenéséhez a sikeres behajtásnak van köze, nem a rezsicsökkentésnek! Valaki fogalomzavarban szenved! A rezsicsökkentés célja a kevesebb FIZETENDŐ rezsi és nem a KI NEM FIZETETT tartozások csökkentése! A kimosott Fityuxos agy nem megy bele ilyen apróságokba...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@JAJMÁR: Az igazság az hogy ennek a kombinak elektronikus vezérlése van, anélkül hogy bántanám a gázszerelőket ehhez elektroműszerész kell...Az én kazánom is arról a tőről való, és nekem is volt már vele bajom, csak nekem szakmám, mikor a szerelő javasolta az elektronika cserét, ( 80 ezer) mondtam neki jó majd szólok, megcsináltam magam, ennek úgy 8 éve, ma is az működik...
JAJMÁR
@Mézike: Sokkal megbízhatóbb. Visszatértem hozzá :)
Mézike
@JAJMÁR: Mi is gázoztunk egy darabig. De vagy leégett a kezem a mosogatóban, vagy összefagytunk a zuhanykabinban , mire jött a meleg víz.:-)
JAJMÁR
@papa.49: Ügyes vagy. Kösz az ötletet, megnézetem egy olyan szakemberrel is :)
papa.49
@JAJMÁR: Ha javasolhatom neked a ,,Hobbi elektronika,, rovatott keresd itt a netten, ott találsz olyan szakit aki megfogja csinálni.
JAJMÁR
@papa.49: Köszönöm, szívesen veszem :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.