A szakemberek szerint meg kell tanulni az újbóli együttélést a medvékkel, ugyanis egyre több nagyragadozó érkezik hazánkba – írta a hirado.hu.

Egyre több a medve Észak-Magyarországon, az utóbbi időben már ismét fel-felbukkannak. A szlovák oldaltól a magyar oldalon levő zárt részig a terep gyakorlatilag bejárható számukra. Ezt akár egy-két óra alatt is meg tudják tenni. Az elmúlt időszakban például a Heves megyei Istenmezeje közeli erdőben is számos, medvére utaló nyomot találtak

- hangzott el a Kék Bolygó című műsorban.

A fokozottan védett faj egyedei leginkább Szlovákiából érkeztek eddig, de az utóbbi időben jött már medve Erdélyből is.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Inkább a medvék mint a bevándorlók!!!A medvék kevesebb kárt okoznak és tudnak viselkedni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Inkább a medvék mint a bevándorlók!!!A medvék kevesebb kárt okoznak és tudnak viselkedni!!!
kismanó
Dehogy !!! Békementelni jöttek és szavazni :-DDDD
Jankó123
Ha idetéved egy barnamedve, egyből becsusszan a barnamaci?
:-)
Január
Azért valami csak jó nálunk, ha idejönnek a medvék...
Rózsika Hatházi
Majd szólnak a Szatyornak és kilövi őket, mint a farkast is. Nálunk az ilyesmi nem számít. Ha jól emlékszem, pár éve is volt egy migráns macink, azt is lelőtték. Vagy a nagy nemzethy fővadász, a semmilyenzsótt is biztos kapható lesz rá. Az se baj, ha védett, majd jól ráfogjuk, hogy elette előlünk a málnát. :)))
eugen4402
Aztán ha nem tudnak beilleszkedni az itteni környezetbe, mert más kultúrához szoktak, akkor kiutasítják őket. Ha az se használ, akkor a pécsi Állatkert igazgatóját át kell helyezni Nógrádba, ő két nap alatt megoldja...
csa-csa
@dr. prédikátor: amíg békén hagyják!
csa-csa
@eugen4402: csak addig szórakoztok ezen, még egyszer sors ne adja meg nem támad benneteket vagy a gyereketeket egy farkas, vagy maci! azonnal puskáért fogtok kiáltani!
eugen4402
@csa-csa: Csak halkan súgom: velem ez nem fordulhat elő, mert nem megyek olyan helyekre, ahol ilyen veszély fenyeget. Meg már régen megtanultam, hogy a medve nem játék...:-)
csa-csa
@eugen4402: mindenki igyekszik hasonló veszélyes helyeket elkerülni. én is csak halkan súgom bármikor bárhonnan elszabadulhat egy-egy vadállat még a fővárosban is.
eugen4402
@csa-csa: Igazából akad néhány embertársunk, aki nagyobb veszélyt jelent ránk, mint az a szerencsétlen vadállat, amelyik elkószál a természetben.
KERKA
Volt már maci látogatónk. Őkelmét vizsgázott vadászok kilőtték. Majd jön egy medveember aki megmagyarázza, hogy jogos a kilövés. Különben is mit kóbászol erre, amikor már leérett a málna.
dr. prédikátor
@csa-csa: Sokkal veszélyesebb állatok kolbászolnak a fővárosban egy medvénél vagy farkasnál!!!Sőt nagyobb kárt okoznak mint egy medve vagy farkas!!!
1magyar
Ma a piacon 3 férfi bevándorlóval találkoztam. Vannak azért akik itt ragadtak valami miatt.
lampa laz
Ezeknek a migránsoknak befogadó állomásként a parlamentet jelölném ki.
nemkati
Na még egy ok, hogy tényleg meg kell építeni a drótkerítést a román határon is. Sőt, a szlovák határon is. Hogy az ukránok felé és az osztrákok felé milyen indokkal kell kerítést építeni, arra is lesz szerintem nemsokára indok. Alig várom már, hogy teljesen be legyünk kerítve.
rugacs
Emberek, nem kell félni, van egy szatyrunk, aki imád szabadon kószáló vadállatokra lövöldözni.
Én inkább szegény medvékért aggódom!!!
kismanó
Tuti már készül a puskával lázár semjén duó :-D
KERKA
@rugacs: mert milyen jól mutatna a medvebőre a szobája falán:))
csa-csa
@dr. prédikátor: ez is igaz, de jobb félni mint megijedni!
rugacs
@KERKA: Farkas trófeája már van, magasabb kategóriába lépne... Én beérném egy szatyor trófeával is...és az állatok boldogan élhetnének, míg meg nem halnak...szabadon, természetes közegükben végelgyengülésben...és nem golyó által...
KERKA
@rugacs: de az jutott eszembe. ha mindenhol megépítik a migráncs kerítéseket, a kóborló vadállatok sem tudnak szabadon mászkerálni. Útlevelük meg nincsen...
Csak emlékezz majd a szavamra, ha a Duna árterét Gemenctől -Mohácsig ismét elönti az árvíz, a rengeteg szarvas, őz vaddisznó, apró erdei állatok, ----hova fognak menekülni?? Az alföldre nem, mert nincs rejtőzködési lehetőségük. A határ meg lezárva, nincs számukra kiút.
glorianna
@KERKA: A földikutya sem számított, a kerítés fontosabb :(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.