Míg az Európai Unió csak beszél a migrációs válság megoldásáról, Magyarország a gyakorlatban is lépett, és konkrét intézkedéseket hozott határai védelmére – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a V4-ek és a Nyugat-Balkán országai külügyi vezetőinek prágai tanácskozása utáni sajtótájékoztatón Prágában.

A magyar intézkedések helyességét az is bizonyítja, hogy most más európai államok is lényegében ugyanolyan megoldásokkal próbálkoznak, mint amilyeneket a magyar kormány valósított meg – fejtette ki a miniszter.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Lehet, hogy tényleg helyes, amit a magyar kormány tett a migrációs válság megoldására, ezért "utánozzák" más országok... de az is egy lehetőség: "utánozás=majomszokás", ami általában ész nélküli másolása a dolgoknak.
Csizmás Kond
@eszegfu: Már az elejétől csak hivatalos iratokkal szabadott volna beengedni bárkit...ma nem kellene senkinek sem dicsekedjen se mutogasson.
eszegfu
@Csizmás Kond: A hivatalos iratok tekintetében egyetértek Veled, ha nincsenek hivatalos iratai, akkor viszont -- a nehézségek ellenére -- regisztrálni kellett volna őket!
eszegfu
@Csizmás Kond: 17:53 Értékelem a humorodat! De Te is tudod: ma nem "alapozhatunk" arra a bizonyos "ha"-ra... vagyis ha a születési irataival jöttek volna. Ez a "hajó elment"! Azt gondolom: már csak az idő döntheti el, igaza volt a magyar kormánynak és az őket "utánzó" országoknak, vagy sem. Nem tudom, hogy az első, vagy hányadik migrációs "hullámon" vagyunk tul... de közel sem hiszem, hogy a végén járunk a megoldásnak...és bátran kijelenthetnénk: mi csináltuk jól. :(((
Csizmás Kond
@eszegfu: Szerintem ma az egész világon úgy van, hogy a születési papírjai szerint adnak mindenkinek további igazoló iratokat...szóval ha az nincs akkor a gólya hozta...
Amúgy bárki próbálja ki, hogy hová mehet csak úgy be...és követelőzve...hamar megtelik a segge ólommal.
eszegfu
@Csizmás Kond: Akár igazad is lehet, nem kételkedek... különösen az "segge ólommal" érv miatt. Ugy gondolom, hogy ez még sajnos nem hoz közelebb minket, magyarokat ahhoz, hogy bátran kijelenthetnék: mi csináltuk helyesen.:((
Csizmás Kond
@eszegfu: ...pedig csak az nevezheti magát szabad nemzetnek aki a törvényes keretek között szabadon határozhat...
eszegfu
@Csizmás Kond: Na azért -- szerintem -- ennyire nem mennék messzire! Nyilván ezt Te is tudod: abban a pillanatban, hogy valamilyen szervezethez csatlakozunk, ott bizony nemcsak jogaink, hanem kötelességeink is vannak, amelyek akár "felül is irhatják" a "szabad nemzeti" határozatainkat. Azt hiszem nemcsak én, hanem a Fidesz is tapsolt, amikor az EU-hoz, vagy akár a NATO-hoz csatlakoztunk! Abban szinte tényleg "szabadon határozhat" kormányunk, hogy megfingat -- már bocsánat! -- minket mondjuk az állami földek eladásával, vagy az adótörvénnyel! Csak a családhoz tudom hasonlitani: ha van egy család, akkor mindegy, hogy 1-1 ember "kilóg" a véleményével, a család többsége dönt... pontosan u.ugy mint az EU-a "család" 28 országából akár 8 nem ért egyet, a többség döntése mindenki számára kötelező!
Csizmás Kond
@eszegfu: Hát persze de hol írja a kötelezettségek között, hogy eltérjünk a törvénytől ?...mert épp azért rinyál a boszorka hogy nagyon is betartjuk azokat.
eszegfu
@Csizmás Kond: Ez igaz, hogy nem irja: "eltérjünk a törvényeinktől"... de talán egy valamilyen szövetkezés nem a mi törvénytelenségünket kivánja, hanem inkább a "közös megoldás" felé kényszerithetne minden tagot. Azt gondolom: a kettőnk véleménye igencsak eltér... én ezennel elfogadom a Tiédet...Kösz. a beszélgetést! Majd folytatjuk legközelebb, ha lesz hozzá kedved! Szép estét, jó éjt!
nezelodo
Na ez egy pip-pak, tömör, nagyon szerény, a diplomácia csúcsait ostromló nyilatkozat.
papa.49
@nezelodo: Nem tudja hogy az öndicséret büdös???
eszegfu
@papa.49: 19:43 Pont akkor hiányzott az iskolából!:))
papa.49
@eszegfu: Mikor járt ez egyáltalán suliba, mert lényeges hiányok vannak a képzésében)))))))
eszegfu
@papa.49: Nulladik tanitási órában... gondolom, mert a koszon kivül azért ragadt rá valami!:))
világlátó
Már megszoktuk, hogy a fidesz kormány nagyon ügyes a saját tettei , tervei, leadminisztrálásában, de ez már sok. Vajon miért szajkózza folyamatosan a szájtépő hogy mi úgy jártunk el, ahogy az írva vagyon, amikor volt rá példa, amikor mi is csak szállítottunk.
Azonkívül az embercsempészet legnagyobb tragédiája is nálunk történt, még akkor is, ha a hullaszállítót Ausztriában fedezték fel. Ez az egyik ami érthetetlen. A Vajon miértre a másik lehetséges változat szerint ez befelé szól, erőnek erejével igazolva minden megtett lépésüket az ország megvédése érdekében.
Akár így, akár úgy már csak bosszantó ez a kakaskukorékolás és amúgy senki nem szereti, ha állandóan az arcába vágják egy korábbi helyzetre gondolt, tévedését. Azt hiszem csak sok pénzért lesz hajlandó Európa érintett országaiból bárki is az európai fórumokon megdicsérni Magyarországot. Pénzért mindent, látjuk ezt az USA kongresszusában előtalált szenátor esetében. aki lobbizik a rebublikánusok győzelméért és azon belül a magyar kormány érdekeiért - valószinüleg közpénzünkön. / Amúgy miféle ember lehet az? /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.