A Jobbik a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy ne legyenek büntethetők azok, akiknek a magánterületére betörők megsérülnek egy ott található eszköz miatt.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a jogos védelem szabályait a sajtóban fagyállós borosgazda néven emlegetett férfi ügye miatt kezdeményezik.

A jobbikos politikus szerint azért van szükség jogszabály-módosításra, mert a jogos védelem fogalma jelenleg a személyes védelemre, illetve a kimondott védelmi eszközökre vonatkozik. Példaként említette, hogy szerinte most az is megüthetné a bokáját, aki otthonában higítót tart egy alkoholos üvegben és az abból fogysztó tolvajnak baja keletkezne.

A Jobbik szerint azonban a betörőknek kellene nagyobb kockázatot vállalniuk, ezért törvényben mondaná ki, hogy a jogos védelem alapján ne legyen büntethető az, akinek lakásában, vagy más bekerített területén található eszköz olyan sérülést okoz a támadónak, ami a jogtalan támadás nélkül nem következett volna be

– fejtette ki Staudt Gábor, aki reméli, hogy a vácszentlászlói féri ítélete másodfokon változik majd.

A Budapest Környéki Törvényszék november 11-én hét év börtönbüntetést szabott ki első fokon arra a vácszentlászlói férfira, aki 2013-ban úgy próbálta megakadályozni meggyborának ellopását, hogy fagyállót öntött bele, ezzel egy fiatalember halálát okozva. Az ítélettel szemben a vádlott mellet az ügyészség is könnyítést kért.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Épp ideje! Ne feleljen már senki a betörő,rabló,gyilkos haláláért a saját házában!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Épp ideje! Ne feleljen már senki a betörő,rabló,gyilkos haláláért a saját házában!
micfild
@1magyar: Ezzel muszáj egyetérteni. Mi az, hogy a gazda a hibás, ha a betörőnek baja esik?
bencemacska
Most teljes erővel támogatom a Jobbikot!
Ez is OV bűne! Ő kényszerített erre a lépésre!
kopeba
Szabadságot a gazdának !!! Halál a tolvajokra !!!
Bercifiu
Korábban arról papoltak, hogy az új Btk. szerint mindenki megvédheti vagyonát, büntetlenül.
Gyöngyvér erről biztos nem hallott, vagy csak egy fityi nyalonc.
Peller Anikó
Helyes, csak annyit kell eldönteni, hogy meghívta-e a gazda a kedves vendégeit és megkínálta-e őket a ciános itókával hogy szándékosan haljanak meg miután azok nem akarták sem bántalmazni, sem pedig a javait kölcsönvenni. :)
Yoda69
Azert az megis nonszensz hogy a betoro a lakasomba elcsuszik egy banahejon, kitori anyakat es engem csuknak le. Az USA-ban az onvedelem alkotmanyos jog. Akar le is lohetem a tamadot azotthonomban.
Alkotmany jogaszok ebreszto.
gulyasgyula
@kopeba: Csak egy kérdésem lenne a bírónak ..Milyen törvény tiltja Magyarországon hogy A SAJÁT BEZÁRT PINCÉMBE A SAJÁT BOROMBA BÁRMILYEN MÉRGET TEGYEK ??? SZERINTEM SEMILYEN ...HA VALAKI TUD ILYEN TÖRVÉNYRŐL SZÓLJON ...
Toby
Mocskos, szégyentelen és aránytalan ítélet köpött ki magából a bíró p***a !
pbalage
@Toby: annak is örüljünk, hogy a helyszínen nem lőtte azonnal fejbe, mert az ipse nem volt fideszes.
Aki Én
Hát ez tényleg nagyon beteg. Ha a gazda rányit a betörőre, és az rémületében megöli a gazdát, nem kapott volna ennyit a betörő.
nezelodo
Na ugye! Csak nehogy a betörő, eme bíró döntése alapján posztumusz, a Közbiztonságért Érdemérmet kapjon.
gulyasgyula
@Aki Én: Valahogy nagyobb hangot kellene adni az elégedetlenségünknek ,mert holnap velünk is előfordulhat egy ilyen mocskos biró áldozata leszünk valamiért ..
kkalman
Nincs a kedvenceim listáján a Jobbik, de most kivételesen egyet kell értsek velük. Köszönöm a csúti tahónak!
kakóscsiga
Nem igazán jó ötlet. Előfordulhat hogy a tolvaj ad a mérgezett borból másoknak, akik nem tudják hogy az bűncselekményből származik és így olyanok is meghalnak akik vétlenek, nem követtek el bűncselekményt. Vagy például a gazda farkascsapdát helyez el az ingatlanán a tolvajok ellen, aztán egyszer kigyullad a háza, füstmérgezést kap odabent és a mentésére érkező tűzoltók, mentők lépnek bele a csapdába. Persze, tudom, vérbosszú pár liter borért rulez de azért gondolkodni se ártana néha, ami persze vérgőzös aggyal nem nagyon megy.
kajla
@kakóscsiga: , akkor talán a tolvaj a felelős. Ha lop tölem egy kést azzal ölni is lehet, azért is én felelek?!
quo vadis
@kakóscsiga: "a tolvaj ad a mérgezett borból másoknak, akik nem tudják hogy az bűncselekményből származik" - ez ugyan már, legyen a tolvaj felelőssége. Itt sok hozzászólás nem pár liter borról szól, hanem arról, hogy nálunk ma büntetlenül lehet lopni. A bíróságok inkább a károsultat büntetik, mint a tolvajt. Ha betörőt fogok a lakásomban, kihívom a rendőröket és addig nem engedem el, engem büntetnek személyi szabadság megsértése miatt, nem a betörőt. Na ez a röhej! A napokban olvastam, hogy egy garázda megtámadott egy idős asszonyt, a férj a feleség segítségére sietett, erre a férjet rabosították. Szóval nálunk ez úgy működik, hogy lehet, lopni, csalni, garázdálkodni, mert a törvény úgyis a csibészt védi, a károsult meg mehet a sóhivatalba. Igaz a mondás "fejétől büdös a hal". "Tisztelt" képviselőink a törvényeket saját magukból kiindulva hozzák ezért természetes, hogy a tolvajnak nagyobb a becsülete.
gulyasgyula
@kakóscsiga: Ez igaz ..Meg az is ha nagyanyámnak pöcse lett volna Ő lett volna a nagyapám ..Ha hozzád törnének be többször is a hatóság meg tehetetlen akkor is ennyire mérlegelős lennél ??? Pl. kicsi autó kereskedés néhány autó tolvajok el akarják lopni az egyiket a tulaj megfogja ..A tolvajokat előbb kiengedték mint a tulajt ..Magán ház idős női tulaj , a kamrába fagyasztó a tolvaj pakol ,,idős aszony egy bottal össze verte , mentő , rendőrség : még az idős aszonyt vonták felelősségre ...Még mindig vérgőzös az agy ???
kukac50
Azt a nénit mennyíre büntetik aki rá ordított a betőrőre az meg infarktusbak meghalt más házában?
Ha valaki lopni indul akkor a becsülete és az élete a saját kezébe van,ha pórul jár minek ment oda? Saját életét kockáztatja minden betörő,legyen az Ő felelőssége.
A Vagyonát meg kerítésen belül mindenki úgy védi ahogy tudja.
Fényképezze le és tegye fel a netre,úgy mindenki látja ,hogy az nem becsületes és tudják róla,hogy lopni jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.