Magyarországnak egyértelműen és hathatósan kell megüzennie Brüsszelnek, hogy nem kér a kötelező kvótákból; a pénteki párizsi terrortámadás után már nem elég az ügyben indított aláírásgyűjtés – mondta a Jobbik elnöke, aki szerint a kormányt népszavazással kell kötelezni a befogadási kvóta elutasítására.

Vona Gábor szerdán az Európai Bizottság budapesti képviselete előtt – a bevándorlás és a terrorizmus ellen – meghirdetett tüntetésen arról beszélt, péntek óta "elképesztő módon" fokozódik a terrorveszély, ezért lenne szükség ügydöntő népszavazás kiírására a kérdésben.

Úgy fogalmazott, a magyar népszavazás hatása futótűzként terjedhetne Európában. Szerinte Európa társadalma nem ért egyet sem Angela Merkel német kancellárral, sem pedig Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével a bevándorlás kezelésében. Hozzátette: "nem merik" megkérdezni az állampolgárokat arról, mit tegyenek.

A két vezető politikus neve hallatára a tömeg hangosan fütyült.

A bevándorlókra utalva a Jobbik elnöke úgy fogalmazott: azt üzenik a nagyvilágnak, ha 100 ezren jönnek a határainkhoz, akkor 100 ezren mennek oda megvédeni, ha egymillióan, akkor ők is annyian, ha pedig "még többen, akkor mind a 10 millióan odamegyünk, de Magyarország a magyaroké marad az utolsó leheletünkig".

A pártelnök az uniós kvóta ötletét egy rosszul sikerült házibulihoz hasonlította, ahol az oda meghívottakat a szomszédoknál akarják éjszakára elhelyezni.

Azt hangoztatta, el kell érni, hogy ne legyen kötelező kvóta és visszatoloncolás, ezért szerinte az ügyben akár pártok feletti összefogásra is szükség van.

Vona Gábor a Jobbikot Európa-pártinak nevezte, és azt is mondta, fontosnak tartják az európai értékeket, és erős Európát akarnak, de szerinte az unió nagyon rossz, "tele van hibával és kizsákmányolással".

A pártelnök szerint a bevándorlási folyamat nem ér véget, mert több millió ember vár arra Ázsiában, Észak-Afrikában és fekete Afrikában "hogy Európát lerohanja".

Az őt ért "házon belüli, és házon kívüli" kritikákra utalva arról is beszélt: minden vallást, amely Istent keresi és az embert Istenhez próbálja közelebb vinni, tisztel. Hozzátette: nem keveri össze az Iszlám Államot, a terrorizmust, a bevándorlást az iszlám vallással, de szerinte ki kell mondani, hogy minden vallás követőinek, minden kultúrkör képviselőinek a saját földjükön, a saját hazájukban "van létjogosultságuk élni, és nem a másén".

Azt is mondta, "ha Afrikából a Boko Haram elől keresztények milliói akarnak majd Európába jönni, akkor is tiltakozni fog, mert Európa és Magyarország nem képes tömegével olyan kulturális közegből érkező emberek millióit befogadni, akikkel nem tudjuk a normáinkat összeegyeztetni".

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, nem kérnek a "migránssimogatóból", a "kasztrált" európai politikából. Hozzátette: "leánygyermekeink épsége és adóforintjaink forognak veszélyben" amiatt, amit a brüsszeli boszorkánykonyhákon kiterveltek.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője azt hangsúlyozta, egyetlen migránst sem szabad beengedni Magyarországra, és nem azért, mert a Jobbik politikusai embertelenek, hanem mert látják a bevándorlás veszélyeit.

A közönség ezt a kijelentést nagy tapssal fogadta.

A szóvivő azt is kiemelte, hogy a terrorizmus áldozatai soha nem a felelőtlen politikusok, hanem ártatlan emberek.

A jobbikos és árpádsávos zászlók alatt álló tömeg a Lövőház utca Káplár és Pengő utca közötti szakaszának mintegy kétharmadát töltötte meg. A szervezők a színpadot az Európai Bizottság magyarországi képviseletéhez közel állították fel.

A rendezvény elején egyperces néma főhajtással emlékeztek a terrortámadások áldozataira.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Au EU-tagság nem csak arról szól, hogy csak merítsünk öntudatosan a közös fazékból, mondván, hogy az nekünk jár. Időnként a fazék alatti tűzre is kellene valamennyi kis fát rakni nekünk is! Nem csak a haszon, de a kötelezettség is együtt jár a tagsággal. Ha valaki viszont nem húzza a közös kocsit, azt előbb-utóbb ki fogják sorolni a fogatból!
pbalage
Népsavazási kérdés:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kvótarendszert a vasárnapi napokon elutasíthatlyuk-e E?"
Igen Nem
(a megfelelő rész lesavazandó)

Simán átmegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.