Az emelés ellenére sem sikerül megőrizni a nyugdíjak reálértékét, sokan szégyenteljesnek érzik az 1,6 százalékos nyugdíjemelést. A nyugdíjasok somogyi szövetsége levelet fogalmaz Orbán Viktor miniszterelnöknek, azt javasolva: ne százalékosan, hanem az országos átlagnyugdíjnak megfelelő összeggel, azaz mindenkinek egységesen 1878 forinttal emeljék meg a nyugdíjakat – írja a sonline.hu.– Semmivel sem lesz jobb a nyugdíjasok helyzete jövőre, hiába emelkednek 1,6 százalékkal a nyugdíjak – hangsúlyozta Stikel János, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének elnöke. – Azt szeretnénk, ha végre meghallgatnák javaslatainkat, s elfogadnák. Stikel János azt mondta: az országosan 117 400 forint az átlagnyugdíj, a somogyi 107 400 forint. Amíg az országos nyugdíjak esetében a jövő évi emelés után havi 1878 forinttal nő a juttatás, addig megyénkben 1718 forintos emelkedés lesz havonta. Hiába hallani gyakran a kormányzat részéről, hogy a nyugdíjak megőrzik reálértéküket, de a...

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A nyugdíjak úgy őrzik meg az értéküket, ahogy a kormány megőrizte
a lenyúlt manyup 3 ezer milliárdját !
De most még maradékot is megakarja " őrizni " a Kusza Szem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
A nyugdíjak úgy őrzik meg az értéküket, ahogy a kormány megőrizte
a lenyúlt manyup 3 ezer milliárdját !
De most még maradékot is megakarja " őrizni " a Kusza Szem.
Toby
" A magyar reformok működnek "(hogyazzanyátokfeküdtvolnaagyonkétnaposkorotokbanbenneteketszarházipistzkosmovskoskorruptrohadtbűnözők ! )
Oszt' jó napot !
nyanya001
@justhpeter: Az most a "népjóléten " munkálkodik ...
Feraj49
Kedves somogyi nyugdíjasok szövetsége ! Azt még megérteném,hogy a VALÓS inflációnak megfelelő 1,6%-nál magasabb %-ot kérnétek,mint a minisztériumokban az 5.5%-9%-ig. De akár a 10%-os emelésre is tellene. Ezzel szemben az az 1878Ft-os emelés nem sokat segítene senkin. Inkább kapnátok 13 havi nyugdíjat az már kicsit segítene,akár a téli tűzifa vásárláshoz stb.
Aki Én
Na majd kapnak a kicsit sem nyugdíjas cöftől. Hazaáruló nyugdíjasok, semmi sem elég ezeknek. Egyébként nem pont a nyugisok a szekta túlnyomó többsége?
vadnarancs
@Aki Én: Pont ezt akartam mondani. Mit háborognak? Javarészt ők zúdították ezeket az elmebetegeket az ország nyakára. Akkor meg csitt és tessék a későbbiekben okosabbnak lenni!
Feraj49
@vadnarancs: no azért nem minden nyugdíjas hülye ! A szomszédomban lakó 81 éves néni teljesen tisztába van mindennel.Ő biztosan nem csókolna kezet senkinek !Sokat mesél a fiatalkoráról,az akkori politikáról.Bár idős koromban Én is ilyen tájékozott lennék és tisztán látnék minden furfangon át.
vadnarancs
@Feraj49: Persze, hogy nem mindegyik az. Az ország többsége hálistennek még nem hülye. Az agymosoda, a propaganda erősödésével sajnos attól tartok, hogy elérik a céljukat. Ne legyen igazam!
kkalman
Kedves somogyi nyugdíjasok! Értem, hogy kevés az 1,6 %-os emelés, de nem értem az egységes 1878 Ft-t. Ez ugyanúgy nem elég semmire, mint az 1,6 %. Ennél már jobb lenne, ha inkább az forszíroznák, hogy a százalékot emelje a kormány. Akár differenciáltan is lehetne, hogy a magas nyugdíjat kapók kisebb mértékű emelést kapnának, mint a kis nyugdíjjal rendelkezők.
hemami
@kkalman: A Fidesz ezt már egyszer eljátszotta, még az első uralkodásuk idején. El is vesztette a következő választást, mert ezt sokan nem bocsátottuk meg nekik.Előtte egyszer életemben egyszer és utóljára szavaztam rájuk. Nagyon igazságtalannak tartottam és most is úgy gondolom, hogy a nagyon kis nyugdíjakat nem mások róvására kellett és kellene kompenzálni. Magam részéről azért volt az átlagnál egy kicsivel több a nyugdíjam, mert közel tíz évet az egészségügyben állandó éjszakázással töltöttem el és a műszakpótlék dobta meg egy kicsivel. Azért a pénzért én nagyon megdolgoztam, sőt megszenvedtem annyira, hogy ráment az egészségem. Nagyon méltánytalan volt, hogy 10 %-ot elvettek tőlem, hogy másnak odaadják.Holott akkor már törvény volt a nyugdíjakról, dehát a Fidesznek az soha nem okozott gondot, hogy a törvényt megváltoztassák, akár visszamenőleges hatállyal is, ha az érdekük úgy kívánta. Azóta már annyira elértéktelenedett a nyugdíjam, hogy csak néhány forinttal lépi túl az átlagot, hiába mondták és mondják, hogy a nyugdíjak megőrzik a reálértéküket.Ilyen 1,6 %-os emeléssel ez nem csoda.Nagy szemétség lenne, ha még ebből is elvennének, hogy másnak adják oda. Nem vitatom, hogy vannak nagyon kicsi nyugdíjak is, de azokat nem mások rovására kellene rendezni.Valami oka biztos van annak, ha valakinek túl kicsi a nyugdíja, vagy a ledolgozott évek száma kevesebb, vagy nagyon kicsi volt a fizetésük, amikor még dolgoztak.Éjszakai pótlék nélkül az enyém se lett volna sokkal több.Nagyon remélem, hogy a kormány még egyszer nem lépi meg , amit már egyszer megtett.Azóta nem szavaztam rájuk , ezt soha nem tudtam megbocsátani .
papa.49
A fütyisz működésének lényege a társadalmi csoportok, a csoportokon belüli rétegek egymás elleni kijátszása, ezzel élnek már több mint 10 éve)))))A cél az emberek között szóval, pénzel, különbséget létrehozni, mert akkor nem lesz egység, és ők nyugodtan halászhatnak tovább a zavarosban))))))))
emerencia
@hemami: 59 éves nő létemre még igencsak esélyem van arra, hogy nem érem meg a nyugdíjkorhatáromat vagy a munkában szerzett egészségkárosodással kínlódva kell majd kijönnöm a nyomornyugdíjamból. Szemétség volt tőletek elvenni azt a pénzt de gondoljatok azokra is, akik anno keservesen megküzdöttek az önhibájukon kívüli munkanélküliséggel és büntetőéveket kaptak a nyakukba még az ötvenes éveikben is, hogy még véletlenül sem tudjanak felkészülni az öregkori megpróbáltatásokra. Nagyon sok mai dolgozótól veszik el a pótlékokat, tartják őket nyomorbéren, sanyargatják vagy rúgják ki az állásukból sokszor még idősen is. Tudom, fájó kimondani de az az élettől egy adomány, hogy végigdolgozhattad az aktív korodat és még anyagilag is ellentételezték erőfeszítéseidet. Igen, egymás ellen uszítanak bennünket, ezért esik rosszul, hogy azt mondod, másnak adják oda a tőled elvett pénzt. Tévedsz, mások is kínlódnak, a lenyúlt pénzen pedig az elit gazdagodik! Tőlük követeld a jogosan járó összeget, ne a másik, még szerencsétlenebbtől. Ez egy viszonylag gazdag ország, ahol sem öregnek, sem fiatalnak nem volna szabad az élethez való alapvető dolgok hiányától szenvednie.

Én csak azt kérem, hogy akinek szerencséje volt és még idejében nyugdíjba mehetett, legalább ne tartson arról kiselőadást, hogy milyen jó nekünk. (Többször tapasztaltam.) Ezzel nem rád gondolok csak azokra az idősb nyugdíjasokra akik nap mint nap az élet természetes velejárójának tartják, hogy az utánuk jövő generációban egyre többen vannak akikkel még jobban kitoltak.
wagabund
ahogy elnézem, a kormánynak elegendő a sárga irigység működése...amíg az emberek egy része sikeresen gyűlöli a nagyobb nyugdíjból élőket, addig nincs mitől tartania..
a butaság, az ebből eredő írigység, és az ezzel kézenfogva járó gyűlölködés a hatalom legkedvesebb támasza...mert amíg az ácsingózó gyűlölködők a saját öregjeiket sem tisztelik, addig a társadalommal azt csinál a politika, amit akar.

...én még emléxem azokra a médiafogásokra, amikor a rendszerváltás utáni években az öreg szavazók az új politikus titánokat olyan édes aranyoskámnak tartották.. a tv csak ilyen mosolygós néniket mutatott...rohantak is a jövő reménységeire szavazni... ...azóta lerohadt a mosoly az arcokról, a jókedv is, de az útszéli stílusú irigység rendesen szárbaszökkent, láthatóan gyönyörűen virágzik .

...eközben halkan kialakul egy igengazdag úri réteg, messze alatta pedig az egymás torkát mustrálgató szolgahad...

lehet rohatt nyuggerezni...mert az olyan jó...(orgazmus helyett)
eszegfu
@emerencia: 6:50 Sajnos abszolut igazság nem létezik sem egy adórendszerben, de a nyugdijrendszerben sem... mindig lesz, aki jobban jár, és mindig lesz, aki rosszabbul. Neked is igazad van, de @hemami: -nak, sőt @wagabundnak is! Pontosan erre az ellentétre épitenek a nyugdijasok és az aktiv emberek között... közben a lényeg elveszik és ezért kellene mindenkinek haragudni, de nagyon!!! És itt jön az, hogy a munkáltató által fizetett 27 %-os szoc.hozzájárulás adóból NE finanszirozzák pl. az uj minisztérium müködését + a különféle tanácsadásokat, vagy ne hosszabbitsák meg a felcsuti kisvasutot és még sorolhatnám mit ne! Ebből jusson a nyugdijakra, a rokkantakra, sőt még a közmunkásokra is, vagyis a valódi "szociális" kiadásokra!
Freewolf
A közigazgatásban 2008 óta nem emeltek, míg a nyugdíjasok minden évben kompenzálva lettek. Küldjék vissza Orbánnak, köszönettel veszi!
eszegfu
@Freewolf: 9:11 A közigazgatásban a bértáblát kellene módositani, hiszen az ebben felsorolt feltételek egyezősége alapján kapják a m.vállalók a bért és nem a vezetőktől függ. De abban igazad van ehhez nem nyultak 2008. óta. A kompenzálás ugye valaminek a kiegyenlitését jelent, ez esetben az inflációra gondolhattál, mint kompenzálandó dolog a nyugdijasoknál. Az infláció a ruházatnál csökkent 0,8, a lakberendezésnél nőtt 1,1, oktatásnál 0,7, szabadidő kulturánál is 1,1 %-kal nőtt...ez azért belátható: ezek azok a tételek, amelyekre ha költ is a nyugdijas, akkor is csak több év elteltével. Az egészségügy 2,2, mig az élelmiszerek 4,3 %-kal nőttek, vagyis ezek azok a tételek, melyekre nap, mint nap szükségük van a nyugdijasoknak is, igy az 1,6 %-os nyugdij emelés nem hiszem, hogy "kompenzálás" lenne!! (Ezek csak az idei számok, de szerintem az arányok u.ezek, nem változhattak sokat.)
nyanya001
@wagabund: Az igen gazdaggal egyet értek,de ezek csak urizálnak
mert úrnak születni kell.
Freewolf
@eszegfu: Ez a KSH asztala, nem szólnék bele, mi mennyivel lett több!
eszegfu
@Freewolf: 11:00 Értem én, amit mondasz... de akkor, ha nem "szólsz" bele a KSH inflációjának mutatóiba, akkor még is honnan veszed, hogy a "nyugdijasok minden évben kompenzálva lettek"?! Mire alapozod?! Azért, mert azt mondja valaki?!
nyanya001
@eszegfu: Központilag ezt kell neki mondani.
Ezért fizetik.
eugen4402
A pénzünk értékállóságáról csak annyit kérdeznék:
- Mennyibe került 1 euró 2010-ben? (Bajnai távozásakor)
- Mennyibe kerül 1 euró most, 2015-ben? (öt és fél évi unortodoxia után...)
eszegfu
@nyanya001: 11:12 Én is olvasok hasonló dolgokról, amit irsz, de --- és nem akarok senkit sem megsérteni! -- én egyszerüen nem akarom elhinni, hogy van ilyen!
wagabund
@nyanya001: 10.17 igen, pont ezen dolgoznak...egyébként az a hatszáz arisztokrata cslád, akik annak születtek, na azok nem izgulnak, hogy beférkőzik valaki közéjük...mert ők ismerik egymást, még akkor is ha argentínában, dél-afrikában, az usában, netán itt élnek...
viszont a szolga réteg...na, ebből próbál néhány jobb sorsra érdemes elmenekülni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.