A Demokratikus Koalíció programjavaslatot készít 2016. februárjára, majd egyfajta nemzeti konzultációt hirdet, hogy a választók megvitassák az elképzeléseket - mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök szombaton Budapesten, a Demokratikus Koalíció országos választókerületi elnöki értekezletének elején megtartott politikai vitaindító előadásában.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@enslaved: Hehe, olvastad a cikket?

"...voltaképpen vitát provokálnak a választókkal arról, hogy milyen legyen az ország "Orbán rezsimje" után."

"Utálom a kifejezést, de mégis ebben a helyzetben használom: nemzeti konzultáció lesz. Nem hazug módon, nem sugallva a válaszokat, hanem arra kérve a választókat, hogy merjenek megszólalni."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
enslaved
Hehe, már Gyurcsány is átveszi Orbán ötletét...:-)
F_Viktor
@enslaved: Hehe, olvastad a cikket?

"...voltaképpen vitát provokálnak a választókkal arról, hogy milyen legyen az ország "Orbán rezsimje" után."

"Utálom a kifejezést, de mégis ebben a helyzetben használom: nemzeti konzultáció lesz. Nem hazug módon, nem sugallva a válaszokat, hanem arra kérve a választókat, hogy merjenek megszólalni."
izo
@F_Viktor: Nem vitára , hanem összefogásra van szükség, de a böszme csak vitatkozni tud!
enslaved
@F_Viktor: Gyurcsány már élni sem fog, amikor a Fidesz leköszön...
eszegfu
@enslaved: 14:02 Hát inkább ezt vegye át, mint a Fidesz által meghirdetett "zártkörü" lakossági fórum ötletét... egyébként a "nemzeti konzultáció" mint szóösszetétel nincs levédve a jogvédő hivatalban... Itthon is bátran használom, amikor a 4 unokám civakodik... kénytelen vagyok én is meghirdetni a konzultációt!:)
enslaved
@eszegfu: Ez ismerős. Holnap lesz a szülinap, hatalmas vendégsereg, csomó gyerek, jajjjjjjjjj:-))
eszegfu
@enslaved: Tudod ilyenkor engedd be a "vendégsereget" és u.azzal a huzattal Te meg menjél ki! Hagyd őket magukra!:)) Lesz gondotok, mert most még ki sem "terelheted" őket a kertbe, vagy az udvarra...hacsak nem lesz hó... Jó mulatást Nektek!
enslaved
@eszegfu: Köszi, az meglesz. Mondjuk ilyenkor valóban jobb lenne, ha kint jó idő lenne, így marad a gépezés, legózás, mi egyéb. Majdcsak eltelik:-))
F_Viktor
@izo: Írod:
"Nem vitára , hanem összefogásra van szükség, de a böszme csak vitatkozni tud!"

A magyar soha nem tudott összefogni a történelem során, beszélhetnénk a tatárról, Mohácsról, a két világháborúról...
Gyurcsány kezdeményezését jónak tartom, mert:
1) 2014. áprilisa előtt is többször elmondtam, Orbánt csak saját fegyverével lehet legyőzni,
2) Orbán 900 ezer aláírása (11,25 százalék) nem jogosíthatja fel, hogy egy országot, 8 millió embert képviseljen.
F_Viktor
@enslaved: Írod:
"Gyurcsány már élni sem fog, amikor a Fidesz leköszön..."

Amennyiben a magyaroknak megfelelnek a középkori állapotok, a középkori életszínvonal, akkor igazad van.
Kádár 32 éves diktatúrájához is kellett egy politikailag erős keleti tömb háttérnek, ami biztosította hatalmát. Orbánnál ezt nem látom.
izo
@F_Viktor: Miért kel legyőzni, kinek, a böszmének,És az jó lenne? A többség köszöni nem kér "az el lehet menni" és a "23 milló román elveszi a munkahelyedet" " a menekülteket be kell fogadni" stb. idiótából
amaramaistanna
Most meg a Fidesztől merít. Nem kell egy újabb "neres" Még a végén ő is levelezni akar? Ide egy új ember kell!A Facebokoon vetették fel Majtényi Lászlót, szerintem is alkalmas lenne.
enslaved
@F_Viktor: Középkor, lovagokkal, páncélokkal? Hát, nem is tudom:-) A gyerekek biztosan élveznék.
adrenalink
@enslaved: 14:34-re "Gyurcsány már élni sem fog, amikor a fidesz leköszön" egyik f@szi sem a kedvencem, de a fityiszt csak Orbán élteti. Nem vagyok orvos, de ahogy elnézem kettejüket, Gyurcsány egészségileg sokkal jobb állapotban van:-)
enslaved
@adrenalink: Nem tudom, Gyurcsány agyilag problémás, Orbán meg talán kicsit pókhasú...Majd látjuk:-)
adrenalink
@enslaved: Szerintem agyilag mindkettő problémás!
F_Viktor
@izo: Írod:
"Miért kel legyőzni, kinek, a böszmének,És az jó lenne?"

Miért? Csak...
Kinek? Bárkinek, mert a politikai palettán Orbánnál és maffia bandájánál csak jobbiko árthat többet az országnak, tehát rajtuk kívül bárkivel csak nyer a magyar.

@enslaved: Írod:
"Középkor, lovagokkal, páncélokkal?"

Nem! Középkor az életszínvonalban, vagy pl. az egészségügyi ellátásban, ami már a XX. század közepéhez tendál...
Eriksson
@F_Viktor: Írod:
", tehát rajtuk kívül bárkivel csak nyer a magyar."
Teljesen mindegy, hogy megy vagy marad a fidesz, mert a többi majompárt se különb. Nézz csak körül, mindegyik azon agyal, hogy ki legyen a főnök, a főnökhelyettes, azt lesi mit csinál a másik, stb. Van egy is, amely a problémákkal foglalkozna? Nincs, csak duma szinten. Hol itt a konstruktív ellenzék, mely alkalmas lenne az ország vezetésére?
izo
@F_Viktor: A csak az nem válasz és nem megoldás!
F_Viktor
@Eriksson: Te azt mondod, hogy az ellenzék "azon agyal, hogy...".
Én erre azt mondom, hogy ez a demokrácia, ami nem hasonlítható össze az egyszemélyi diktatúrával.
Orbán már semmiben nem különbözik az egykori Kárpátok géniuszától, Ceausescutól.
Míg román elődje az államadósság törlesztése nevében zsákmányolta ki népét, addig Orbán ezt a költségvetési deficit 3 százalék alatt tartásáért teszi, míg ők maguk és seggevégeik úri módon éltek/élnek.

Orbánnak nem kívánom Ceausescu sorsát, kívánom neki és oligarcháinak, hogy 120 évig, ép szellemi tudatban éljenek, ismerjék meg, hogy a történelem hogyan vélekedik majd róluk, érezzék a magyarok megvetését, érezzék a Zemberek szembe köpéseit.

Írod:
"Van egy is, amely a problémákkal foglalkozna? Nincs, csak duma szinten."

Orbán bandája ellenzékben csak a kormány fúrásával, megbuktatásával foglalkozott, 5 és fél év hatalom után sem tud mást tenni, problémát még nem oldott meg, csak saját hatalmuk bebetonozásával, közpénzek lenyúlásával és haveri körben szétosztásával foglalkoztak.
Most jutottak el oda, hogy a magyar földet kiárusítsák, mert már a közpénzek ellopása is kevés nekik.
F_Viktor
@Eriksson: Kiegészíteném:
""Van egy is, amely a problémákkal foglalkozna?"

Nézzük meg mit mondott Botka, az MSZP kongresszusán:
"...a szocialista pártnak a fizetésemelésre, a földügyekre, azi igazságos szociális- és nyugdíjpolitikára, valamint egy valódi fenntartható rezsicsökkentésre kell koncentrálnia..."
propeller.hu/itthon/3174490-tessek-szarazon-tartani-puskaport-uzente-botka

Tehát:
- fizetésemelésre,
- földügyekre,
- igazságos szociális politikára,
- igazságos nyugdíjpolitikára,
- valódi rezsicsökkentésre
kell a szociknak koncentrálniuk.
Ezek elég nyilvánvaló dolgok.
F_Viktor
@izo: Írod:
"A csak az nem válasz és nem megoldás!"

Aki nem tudja miért kell a fityeszt elzavarni a búsba, miért és miben árt a magyar népnek, az csináljon magának kistestvért!
Eriksson
@F_Viktor: A válaszod első fele nem tartozik a tárgyhoz.

Légyszi, áruld el nekem, volt-e olyan kormány a rendszerváltozás óta, amelyik nem azt tette volna, amit most a fidesz. Ha olyan jó lett volna a Gyurcsány korszak, a népek nem akarták volna a pokolba kívánni és pánikszerűen Orbánt választani. Holott Orbán se volt jó, ezt bebizonyította 1998 és 2002 között. De mégis inkább ő kellett, mint a szocik és Gyurcsány. Akkor most hogy van ez? Ennyire rövidül az ész választásról - választásra?
Eriksson
@F_Viktor: Na látod, erről beszéltem. Ez a dumaszint. Milyen jól tudja Botka is, meg a többi is, hogy mi kéne. S amikor ők voltak hatalmon ilyen probléma nem volt ugye? Gyurcsány lerendezte, hogy nincsen ingyen ebéd. Meg el lehet menni a vállalkozóknak. Meg a tüntetők majd megunják oszt hazamennek. meg hasonló aranymondások. Nem ismerős? Vagy csak felejtős?
kkalman
@enslaved: ma, 16:09 A lovadat meg Lexusnak hívnák. :-DDD
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Légyszi, áruld el nekem, volt-e olyan kormány a rendszerváltozás óta, amelyik nem azt tette volna, amit most a fidesz."

Igen, volt olyan kormány amely rendelkezett 2/3-os többséggel, mégsem betonozta be magát a politikába, nem írta át az Alkotmányt, nem darálta be a demokráciát, nem lopta szét az országot, nem osztotta el a haveroknak a közvagyont, sőt, még egy gazdasági reform révén olyan szabad teret biztosított az őt követő fityesz kormánynak, amellyel Orbán 2-3 évig dübörgő gazdaságról tudott mesélni híveinek.
Ez a Horn kormány volt!

Írod:
"Ha olyan jó lett volna a Gyurcsány korszak, a népek nem akarták volna a pokolba kívánni és pánikszerűen Orbánt választani."

Azóta régen kiderült, Gyurcsány megbuktatása Orbán hazugságaira, azaz a karaktergyilkosságokra épült, valamint nem tett jót nekik a pénzügyi-, majd gazdasági világválság sem.

Írod:
"Milyen jól tudja Botka is, meg a többi is, hogy mi kéne."

Pl. a tanárok tudnának mesélni, hogy mi is az igazán zsebben érezhető béremelés, de a devizahitelesek is elmondják, hogy a biztos anyagi háttér miatt vették fel a hiteleket.
Most megkérdezheted pl. a közalkalmazottakat, köztisztviselőket, mikor kaptak legutóbb béremelést? Megsúgom, még a Gyurcsánytól.
De az inflációról is érdekes képet kaphatsz, mert egészen mást mutat a zseb, a pénztárca, mint a KSH adatai.
F_Viktor
@Eriksson: Lemaradt:
Írod Gyurcsányról:
"Meg el lehet menni a vállalkozóknak"

Nos, ez hogyan is történt, mert a jobberek szeretnek egyetlen mondatot kiemelni Gyurcsánytól.
Először is, ez a mondata az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén hangzott el.
Tudom, az OÉT mára ismeretlen lett, ugyanis Orbán nem kérdezi meg véleményüket!

Nos, akkor mit is mondott Gyurcsány, mikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát:

"Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal.
Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell!
Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell!
De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk.
Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

Érted az idézetet? ITT LEHET BENNÜNKET HAGYNI...
Itt hagyni, az nem jelenti azt, hogy Gyurcsány elküldte a vállalkozókat!
Én is 2012-ben vittem el Lengyelországba családi cégemet, nem a Gyurcsány küldött el!
Eriksson
@F_Viktor: Mióta van számítógéped? Mert úgy tűnik, hogy az adatokat rendre onnan szeded. Ami előtte volt arról csak halvány fogalmad van, az sem valós.
A Horn kormányról annyit, hogy alattuk tovább folyt a lakossági elvonás, csak akkor még volt tartaléka a népnek. Amíg nem jött Bokros úr. Utána már lehet, hogy volt a kormánynak költeni valója, de a népnek erősen ritkult a szociális hálója. Potyogtak ki ám a dolgok sorban egymás után, legelőször az egészségügy.
És nem érdekelnek a KSH adatai, mert azok mindig a megrendelő szándékait mutatják.
Eriksson
@F_Viktor: Pontos voltál, jó idézetet találtál. De nem gondolod, hogy most ugyanezt Orbán is elmondhatná szó szerint, mert a problémák ugyanazok?
kkalman
Ha holnap lennének a választások, kedves propelleres társam, mond, Te kit választanál? Tudsz rá felelni? Mert én nem. A bal oldal kiherélte magát, a jobb oldal most csinálja ugyanazt.
A bal oldalon egyedül Gyurcsány az, aki több, kevesebb sikerrel igyekszik a választók bizalmát elnyerni. A többiek hol vannak?
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Ami előtte volt arról csak halvány fogalmad van, az sem valós."

Mint például?

Írod:
"A Horn kormányról annyit, hogy alattuk tovább folyt a lakossági elvonás, csak akkor még volt tartaléka a népnek."

Az Antalli örökség következménye volt a Bokros-csomag, a forint leértékelése.
Viszont már 1997-ben érezhető volt gazdasági hatása, pl. ekkor is lett Magyarország OECD tag.
DE! Eltértél a tárgytól, kérdésed az "volt-e olyan kormány a rendszerváltozás óta, amelyik nem azt tette volna, amit most a fidesz"?
Erre válaszoltam, igen, a Horn-kormány 2/-os többséggel rendelkezett, mégsem követte el azokat az országromboló bűnöket, mint Orbán!

Írod:
"...nem gondolod, hogy most ugyanezt Orbán is elmondhatná szó szerint, mert a problémák ugyanazok?"

NEM! Mivel a diktátor nem áll szóba holmi OÉT képviselőivel, így nincs kinek elmondania!

Viszont, ti Magyarország tönkretevői szerettek Gyurcsánnyal kapcsolatban IS hazudozni, ezért mondandóiból egyetlen, félre érthető mondatokat emeltek ki. Ez bizony hazugság, amivel másokat próbáltok félrevezetni!
enslaved
@F_Viktor: Nincs igazad, hacsak a pedagógusokat nem tekinted közalkalmazottaknak. Náluk igen jelentős béremelés történt, erről nem is fogok vitatkozni veled. Botka pedig ígér, mert a választások az ígéretekre épülnek. Azért ezt már csak tudnod kellene.
enslaved
@Mirabilis: Azért nem, mert ma egyedül Orbán olyan karizmatikus személy, aki tömegeket tud maga mellé állítani pillanatok alatt. Gyurcsány ehhez még mindig óvodás.
Eriksson
@F_Viktor: Olyan vagy, mint a szemellenzős nyomtató ló. Előtted egy szűk mozgásirány, s csak azt követed rendületlenül logika, gondolkodás és tapasztalat nélkül.
Ettől függetlenül elhiszem neked, hogy igaznak véled amit a fejedbe vertek, de hidd el, a tanítóid hamis ideológiát lebegtetnek előtted. Úgy is mondhatnám, hogy hazug ideológiára építed a szemléletedet, melyből egy baloldali agit-prop tankönyv bemagoltsága süt, s nem a tapasztalás biztonsága.
Eriksson
@F_Viktor: Írod:

"Viszont, ti Magyarország tönkretevői szerettek Gyurcsánnyal kapcsolatban IS hazudozni, ezért mondandóiból egyetlen, félre érthető mondatokat emeltek ki. Ez bizony hazugság, amivel másokat próbáltok félrevezetni! "
Nem gondolod, hogy ez a megjegyzésed átment személyeskedésbe? Hogy az nem csak sértegető demagóg duma, de buta vitaképtelenségedet is bizonyítod vele? Mit gondolsz te? Volt élet Gyurcsány előtt, vagy nem volt? Amiket kommentnek csúfolt irományaidban összehordasz, megfelelő címszó alatt mind mind megtalálható a google nevű ismeretterjesztő oldalon. Szóról szóra.
Ostoba elvakult nethuszár.
adrenalink
@enslaved: 01:30-ra Azért azt nem mondanám, hogy Gyurcsány nem karizmatikus/nagyon nem vagyok Gyurcsány párti/! Megnéztem volna, hogy a 2008-as válságban mennyire tudott volna tömegeket maga mögé állítani Orbán. Mert valljuk be őszintén, hogy az emberek döntő többségét nem a politikai hite vezérli, vagy a politikus okossága, sármossága /kivéve kiaf@szomtomikát a fityisz őskorában/ motiválja, hanem a saját zsebe. A tanári béremeléssel, a nők 40 év m.viszony utáni nyögdíj lehetőségével, rezsicsökkentési szemfényvesztéssel még mindig el tudott vinni 2 millió embert az urnákhoz. De 5-6 millió szavazónak már akkor sem jött be a karizizéje...
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Olyan vagy, mint a szemellenzős nyomtató ló."

Ismerős, mikor a jobber kifogy az érvekből, mikor kapitulál...
Példát most sem írtál, ez pedig így csak lózung, egy karakterekre fizetett bértollnoktól!

Írod:
"Nem gondolod, hogy ez a megjegyzésed átment személyeskedésbe?"

Biztosan. Mivel megvetem a hazugokat, így természetes, hogy személyeskedő mondatok is be-becsúsznak.

Írod:
"Volt élet Gyurcsány előtt, vagy nem volt?"

Leírtam, hogy volt élet, Orbán-korszakhoz képest nem is volt az rossz élet egy átlag magyar család számára. Még úgy is, hogy az első Gyurcsány kormány "semmit nem csinált", ahogyan az az öszödi beszédben elhangzott.

Írod:
"Amiket kommentnek csúfolt irományaidban összehordasz, megfelelő címszó alatt mind mind megtalálható a google nevű ismeretterjesztő oldalon. Szóról szóra."

Elárulok valamit. Nem keresgélek, egy saját adatbázisból másolom be a konkrét adatokat, így kerülöm el, hogy a hozzád hasonló hazugok bele tudjanak kötni :-)
Láthatólag a módszer megállja a helyét, gyorsan nagyon sok adatot meg tudok találni, utána a majmoknak pedig csak lózungokra, mantrákra futja :-)
Eriksson
@F_Viktor: Felébredtél Viktorka? Látom rosszul aludtál, mert erősen ásítozol még mindig.
F_Viktor
@enslaved: Írod:
"Nincs igazad, hacsak a pedagógusokat nem tekinted közalkalmazottaknak. Náluk igen jelentős béremelés történt..."

Hol van ez a "jelentős béremelés" a szocik 50 százalékához képest?

"Szeptembertől újabb, 3,5 százalékos pedagógus-béremelés várható, majd hasonló emelésre kerül sor 2016-ban és 2017-ben is – legalábbis ezt ígérte a múlt héten Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. A korábban ígért mértékű béremelés ezzel együtt is elmarad, miközben a munkaterhelés egyértelműen nőtt."
Háborgó pedagógusok: lesz-e sztrájk?:
www.atv.hu/belfold/20150403-haborgo-pedagogusok-lesz-e-sztrajk-a-kozoktatasban

Írod:
"Botka pedig ígér, mert a választások az ígéretekre épülnek."

Igazad van, a választások ígérgetnek a pártok, viszont az épelméjű szavazónak tudnia kell, hogy mely ígéretek megvalósíthatók, s melyek nem!
Miket ígért a fityesz 2010-ben?
- Kisebb létszámú állami apparátus,
- visszaállítanák a képviselők fizetését a 2002-es bér szintjére,
- államadósság 50 százalékon való megállítása,
- az IMF-hitel újratárgyalása,
- radikális adócsökkentés,
- 1 millió új munkahely,
- fogyasztás 30 százalékos növekedése,
- több iskolát, az oktatás színvonalának emelkedését ígérte,
- nyugdíjak megvédése, 13. nyugdíj újbóli bevezetése,
- felelősségre vonás, elszámoltatás,
- politikában józan ész politikája,
- stb...stb...

Itt elolvashatod ha már elfelejtetted, vagy akkor sem olvastad el a fityesz ígéreteit:
static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
@Eriksson: Esetleg valamit tudnál arról is írni amiket kérdeztem? Tudod, konkrétumokat, hazudozások nélkül, s nem árt olyanokat felhozni, amit nem lehet csípőből cáfolni, nem mossák fel veled a padlót...
enslaved
@F_Viktor: Hogy hol van a jelentős béremelésük? A bankszámlájukon. A szocik valóban adtak 50 % - os béremelést, hogy megnyerjék a választást, csak éppen a fedezet hiányzott hozzá. Utána emeltek valamikor is? Nem. Azóta egy átlag bér legalább 80 ezerrel emelkedett a családi adókedvezménnyel együtt. Sajnálom, ezzel bármennyire is vitába szállnál, jöhetsz mindenféle grafikonnal, közeli tapasztalat.
F_Viktor
@enslaved: Orbántól mennyi béremelést kaptál 5,5 év alatt (s mennyit ígért?)? Pl. friss diplomásként? Családi kedvezmény nélkül?
enslaved
@F_Viktor: Nem én kaptam a béremelést, a családban valaki más. Nekem szerencsére nincs rá szükségem, habár az egy kulcs elég sok pluszt eredményezett, ezt nem tagadom. Egy friss diplomás pedig először tegyen le valamit az asztalra, majd utána lehet követelőzni is. A családi adókedvezmény lényege pedig benne van a nevében.
enslaved
@Mirabilis: Nem kell bedőlni senkinek ahhoz, hogy átlássa, miről is szól ez az egész Gyurcsányi hisztéria. Én nem megyek el innen, mert nincs miért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.