Tizenöt, de akár húsz százalékkal is nőhetett a 2013-ra 3 millió alá csökkent sertésszám – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium kormánybiztosa. A biztos úgy véli: az egyedi kocanyilvántartás és az áfa-csökkentések miatt csak azoknak lesz érdemes gazdálkodni, akik átláthatóan termelnek.

A bevezetett intézkedések hatására mintegy 15-20 százalékkal nőtt a 2013-ra 3 millió alá csökkent sertésszám – mondta a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt programokért felelős kormánybiztosa hétfőn az MTI-nek a Bács-Kiskun megyei Fülöpjakabon.

Horváth István közölte, pontos adatokat azután tud mondani, miután 2016-ban felmenő rendszerben a tenyészkocáknál bevezetik az egyedi nyilvántartást. Ettől kezdve a kocák tenyésztési adatai követhetőkké válnak, ezzel tovább csökken majd a sertéságazatban a feketegazdaság aránya, amely a becslések szerint 2013-ban 40 százalék körül volt – mondta a kormánybiztos azon az eseményen, amelyen a Bonafarm-csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt.-nek átadták a Kiváló minőségű sertéshús védjegyet. Megfogalmazása szerint a sertéságazatban támogatásokhoz csak az juthat, aki az egyedi nyilvántartás rendszerében is benne van.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Én is ismerek jó néhányat név szerint a Kossuth térről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@enslaved: Egyszerű a dolog tisztán kell tartani az állatokat, és a környezetüket is, nekem mielőtt építkezni kezdtünk 3 anyakocám volt, meg a kismalacaik, meg hízók, mégse panaszkodtak a szomszédok hogy büdös van, pedig tőlem nagyon messze állt a disznó tenyésztés, hizlalás, meg az egész vele kapcsolatos munkák, de így bírtam összerakni a pénzt hogy építkezni kezdhessünk...
justhpeter
Nem véletlen, hogy ha a legnagyobb disznóólra gondolunk, mindenki a parlamentre gondol.
enslaved
@papa.49: Köszönöm a választ. Gondolkoztam már rajta, hogy ez így mégse normális, és az önkormányzatnál kellene valamit lépnem, mert mindenki csak szidja őket a bűzért, de senki nem tesz semmit. Én már meguntam, főleg az a legkeményebb, ha eső jön, na akkor elszabadul a pokol:-)
Macskaszem
Sok a disznó, így igaz, és minél többet zabálnak, annál éhesebbek lesznek. Ideje lenne a disznóvágásnak.
kamazuka
Igazi ,remek töltelékárút 2-3x ellett,kocából kell készíteni.
Vágást követően 24 órára fatknőben kell pihentetni,hogy a vizet úgymond kidobja magából.
Ma a sok vákuum csomagolt hulladékot éppen a vákum segítségével adják el vizesen,mert így többet nyom a mérlegen.A könnyfekasztó gyorsérlelés és hitvány fűszerezésről nem szólanék.
papa.49
@kamazuka: Annak már ,,érett a húsa,, azért, nem olyan mint a táppal 6-8 hónap alatt ,,felfújt,, hízóé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.