Ha Magyarországnak az az álláspontja, hogy nem lehet a menekülteket visszatoloncolni, akkor ezt meg tudja és meg is fogja akadályozni – mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Az államtitkár szerint az unió indíthat ezért kötelezettségszegési eljárásokat, de Magyarország jogszerűen jár el, és egyes döntésekkel nem lehet felülírni az európai jogot.

"Tisztelettel, de határozottan kell fellépni a magyar érdekek védelmében, és ha úgy látszik, hogy ez kemény ütközés, akkor meg is kell ütközni e tekintetben" – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy az országnak hajlandónak kell lennie megállapodásokat is kötni, de az alapvető érdekeket nem lehet feladni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Van egy gyanúm, hogy van az a pénz, amiért mégis lehet... ;-)
wagabund
@verum: tartok tőle, hogy így lesz.. már mások is így gondolkodnak...

izgalmas lenne megtudni, a belgáktól visszatoloncoltakkal mi lett, és az az ezer keresztény iraki is hol lakik? nagy a csend...
Butautáló
Ez az utolsó gumicsont, amin még elrágódnak a hívek! Ha ez kifújt, jön a nagy...semmi! Néhány lófütyivel vegyesen! Egyenest a farba bele! A nyárra nagy bajban lesz a Fityesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.