Nagyon úgy tűnik, hogy sosem derül ki, honnan származik Simon Gábor eltitkolt vagyona, mivel a képviselőt a svájci hatóságok bevédték. Vagy mégsem? Délutáni cikkében árnyalta és fontos információkkal egészítette ki az Origo a Magyar Idők által megírt sztorit

Feloldották a költségvetési csalással gyanúsított volt szocialista politikus bécsi számlájának zárolását, így tulajdonképpen simán költheti a rajta található pénzt, már ha szabadlábra kerül (illetve megszüntetik a lakhelyelhagyási tilalmat), ami az online lap szerint hamar bekövetkezhet. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) a múlt héten elvben már meg is megszüntette, csak az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. Ekkor oldotta fel a bíróság a bécsi Volksbanknál vezetett számla zárolását is.

Az ügyészség a hétfői iratismertetésen állítólag elismerte, hogy megtérült a kár azzal, hogy Simon Gábor befizetett 128 millió forint vélt adóhátralékot. (Ha a terhelt az adóhátralékot a vádemelés előtt befizeti, akkor a költségvetési csalás esetén kiszabható büntetés korlátlanul enyhíthető, ezért sokan arra számítanak, hogy Simonnak csak nagyon rövid időre, vagy egyáltalán nem kell börtönbe vonulnia).

A vádhatóság várhatóan különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, illetve nyolc rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja majd Simont (utóbbi a valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatokat jelenti). Vádpont lehet még a felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás (ami pedig az állítólag Simon Gábor nevére kiállított bissau-guineai útlevelet takarja, amelyet az ügyészség a mai napig nem mutatott be a védelemnek).

Az Origo úgy tudja, hogy alapvetően igaz az, amit a keddi Magyar Idők írt a svájci bankszámlával kapcsolatban, tehát Simon tényleg nem járult hozzá az adatcseréhez, ám egy novemberi jogszabályváltozás révén már hozzájárulás nélkül is lehetséges az adatcsere, s állítólag ezt Simon védője hétfőn kifejezetten indítványozta is. Ám az Origo szerint így sem biztos, hogy a pénz eredetére valóban fény derül az információcsere által, mert

a nyolcéves elévülési időn kívül eső összegekről lehet szó.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Simonnál nagy hűhó semmiért. @wagabund: Ha az ügyészség nem tudja bizonyítani a bűncselekmény létét, miért is ne költhetné. Az meg csak utólag lett bűncselekmény, ha valaki nem valós adatokat írt be a vagyonnyilatkozatába. De az is csak Simonnál, mert a fideszes nagyuraink hányszor is módosították büntetlenül a vagyonnyilatkozatokat.? S azóta sem számoltak el azzal, hogy honnan az a tömérdek vagyon, amit összeszedtek. Lázár János, Szijjártó, az Orbán családról nem is beszélve. Persze, ez nem az egyenlő bánásmód társadalma.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Feloldották a zárolást, Simon Gábor költheti a bécsi pénzt"...

ugye ez nem igaz? naaa...mondja mááár valaki, hogy csak viccelnek...
Toby
Nem megnyugtató, mert nem tudjuk, hogy valóban sáros volt-e a millók megszerzésében, de az ügy jelen állása egy jó nagy, szép sopasch a kondának !

Anno budai - talajmenti - gyula, 1442 "sáros " ügyről szipogott, mintha nem is indult volna ennyi eljárás, de az is lehet, hogy összekeverte a tatárjárás évével !
vukkocska
Simonnál nagy hűhó semmiért. @wagabund: Ha az ügyészség nem tudja bizonyítani a bűncselekmény létét, miért is ne költhetné. Az meg csak utólag lett bűncselekmény, ha valaki nem valós adatokat írt be a vagyonnyilatkozatába. De az is csak Simonnál, mert a fideszes nagyuraink hányszor is módosították büntetlenül a vagyonnyilatkozatokat.? S azóta sem számoltak el azzal, hogy honnan az a tömérdek vagyon, amit összeszedtek. Lázár János, Szijjártó, az Orbán családról nem is beszélve. Persze, ez nem az egyenlő bánásmód társadalma.
papa.49
Ismét csak közmondással lehet jellemezni a helyzetet ,,nagyot merített az ügyészség, és semmit nem fogott,, no most azért a költségeket csak annak a nyakába varrnám aki elindította ezt a 2.5 éves baromságot, mert szép a ,,demokrácia,, de az is vállalja a tettei következményeit aki indított)))))))
eugen4402
@papa.49: Van egy olyan gyanúm, hogy ha kezdeményezőt a Simon-pénz ötszörösére büntetnék, akkor is a Fidesz járt jól. Választás előtt az ellenzéki párt elnökhelyettesét padlóra küldték, és ezzel évekre kiütötték a baloldalt...
Szerintem Simon nem volt eléggé körültekintő, hogy belesétált ebbe az átlátszó csapdába. A brókercégek, a Bíró-féle kézizálog százszor, ezerszer nagyobb összegekkel nem számolt el, csakhogy ők nem pártelnökök.
papa.49
@eugen4402: Ahogy írod, a fiuknak rengeteget jelentett, hogy 2010. padlóra került a kormányzó párt, bár az is igaz maguktól is eléggé impotensek voltak a szocik...
eugen4402
@papa.49: Bizony, azok a fránya hajszálrepedések egyre csak mélyültek, és sajnos a folyamat azóta is tart. Majd jön egy új Lenin, aki megírja, hogy "Mi a teendő?"...
eugen4402
@Horizont: Persze, hogy érdekelne, de ha nem árulja el mit kezdjek vele? Nem vethetem alá kínvallatásnak, ígérni sem tudok neki semmit, egyet tehetek:
Én se árulom el neki, honnan van a brifkómban kb. 3200 Ft.!!! Ha megöli a kíváncsiság, akkor se mondom meg neki. :-)))
Hellcat
Csak kellett a sárdobáláshoz a fidesznek kampányidőszakban...
eugen4402
@Horizont: Az biztos, hogy pokoli sokat ártott az egész baloldalnak. Ha olyan forrásból származott a pénz, amit nem lehet nyilvánosságra hozni, legalább lett volna egy hihető kamu-magyarázatuk, de a hallgatás mindennél rosszabb reakció volt (és ma is az!)...
eugen4402
@Horizont: Egyetértek. A szociknak sokáig volt egy behozhatatlan előnye az összes többivel szemben: a (viszonylagos) őszinteség, nyíltság. Én egy beismert baklövést is inkább elviselek, mint a sumákolást. ...és ha ők is...:-(
jancsik68
Én azt kérdezem,hogy hogyan keletkezett az Orbán klán vagyona,vagy a többi, soha nem dolgozott fidesznyik vagyona??
Toby
Na, még egy lufival kevesebb...a mocskos konda terhére ! Micsoda nagy pofával és ejakulációval verték nagydobra a hírt, hogy lám, lám, szoci a madár, mert a szocik ilyenek !

Sopasch - drága aranyos, gazságtól bűzlő fidesznyikek - sopasch ! Méretes cummy keresi mocskos gazdáit !

Ez mára hányadik ?
Számolja valaki ?
Toby
@jancsik68: Debreczeni József: Az Orbán-család és a közhaztalom viszonya . Így keresd a neten ! Megkapod a választ !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.