Nekiláttak egy "művészkataszter" összeállításának – mondta a Népszabadságnak Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

A legfőbb hazai művészeti pénzosztó ember azt mondta: a lista arra kell, hogy legyen egy "térképünk, amelyből kiderül, kikből áll és merre vándorol a magyar kultúra".

Listázni fogja a művészeket Fekete György

A kérdésre, hogy ez a lista miben lesz más, mint egy művészeti lexikon, Fekete azt válaszolta, hogy a lexikonban értékítéletek és vélemények is szerepelnek, a mostani munkában viszont "a teljesség igénye a meghatározó".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@verum: Ez a ,,púder,, ezzel szemben az igazság az hogy pontosan meghatározzák a ,,megbízható művészek,, körét, már nagyon az acéli korszakra emlékeztet ez is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@lópicigáspár: Kizárólag Fekete György fejében van nagy baj. Sajnálatunkra a fejét belülről teljesen elfoglalta a fekete lyuk.
nevemnick
,,a lista arra kell, hogy legyen egy "térképünk, amelyből kiderül, kikből áll és merre vándorol a magyar kultúra". Nos nagyon egyszerű: Orbanisztán felé. Orrba-szájba kapják a fityisz közeli feltörekvő művészek a megbízatásokat, hogy ezekből csak párat említsek, Weöres szobor Pécsett vagy a milánói expo tam-tam pavilonja.
nezelodo
Fekete úr, nem lenne egyszerűbb begyűjteni őket az Andrássy u. 60-ba, mert ott ismerve önöket, meg az önökéhez egyre inkább hasonlító múltat, mindenki fideszes lenne egy pillanat alatt!?
Lepényleső
A pénz mindenkit kiforgat önmagából. Kétlem,hogy ő lenne a kivétel. Akkor meg nem ő beszél.
Vizual
DE miért gondoljátok, hogy a kommunizmus emlöin nevelkedett személyek majd más talának ki mint a jól megszokott elnyomást. Ez most egy kulturlista. Pártos, és felhasználható zsarolásra is, de büntető eljárásra is. De tudjuk van focilista és foci szurkolói kártya amit fel tudtak használni amikor 100 milliós kár keletkezett a randalirozás során. DE van szinházi lista is ami nem veszi figyelembe a néző igényeit, vagy nem mindenkiét. Magyaros nyálas műmájer inművészet, mű népiességgel. Azoktól akik még a Szózatot sem tudták felolvasni rendesen. Az "élet" neveltjei. Ma vagy szellemi szegények vagy kő gazdag szellemi toprongyok. De mi is angolul és franciául tanulunk, hogy egy kis kulturát szívjunk magunkba. Kint.
Vizual
nezelodo: Mit gondolsz mi van az épület mögött ? A Pest megyei RFK. Mellette ha jól tudom egy ügyészség vagy valami hasonló. Az a tömb nem változik a funkció okán. Ugyan arra használják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.