Az elektromos gépjármű üzembentartója vagy tulajdonosa januártól éjszakai árammal is töltheti kocsiját – tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszternek a Magyar Közlönyben megjelent rendelete.

Az alaprendelet szerint az A1 árszabás jelenti a normál tarifát, ezt automatikusan használhatják töltésre az elektromos autók üzembentartói, illetve tulajdonosai.

Az A2 jelű tarifa az, amelyet a köznyelv éjszakai áramnak hív, az elektromos kocsik töltésére ez választható az A1 tarifa mellé.

Az olcsóbb éjszakai áram viszont csak akkor választható, ha annak mérése megoldott.

A tulajdonosnak, illetve üzembentartónak évente kell igazolnia az áramszolgáltatónál azt, hogy elektromos járművet használ. Az A2 tarifa használatára külön szerződést kell kötni, amelyben szerepelnek az előbbi igazolás részletei is.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Szólok is azonnal a rokkantnyugdíjas Valósi bácsinak, hogy péntektől az olcsóbb éjszakai árammal tankolhatja (extrákkal) 36 milliósTesla S85-ösét!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Szólok is azonnal a rokkantnyugdíjas Valósi bácsinak, hogy péntektől az olcsóbb éjszakai árammal tankolhatja (extrákkal) 36 milliósTesla S85-ösét!
Mézike
@F_Viktor: Olyan hogy éjszakai áram nincs is! ű
Az olcsóbb az ami a bojlert fűti. De nem csak éjszaka.
eszegfu
@F_Viktor: Nekem is hasonlók jutottak az eszembe! Ugysem megyek most éppen sehova, megvárom a pénteket és akkor teszem töltőre a kocsim akkumulátorját!:)) De azért rend van ebben az országban: megjelent a M. Közlönyben is... nemcsak ugy hebehurgyán egyszerüen az éjszakai áramot használjuk!:)))
F_Viktor
@Mézike: Nem értek hozzá, gázt használtam...
Akkor az az A2 jelű tarifa mit jelent amiről a cikk szól?
F_Viktor
@Mézike: Lemaradt:
Szegény Valósi bácsi csalódni fog, mert Teslaja nem meleg vízből állít elő mozgási energiát, hanem elektromos áramból :-(((
Tanácsolom neki, alakítsa át vízturbinásra a Teslat... :-))
F_Viktor
@eszegfu: Te is elektromos autóban utazol? :-)
Mézike
@F_Viktor: Az A2 a bojler. :-)
Ennek kilowattja 23-27forint.
Az A1 az összes többi. Amit mindenki fizet.
Ennek kilowattja 37-40 forint.
tehát azok a csórik akik megengedhetik maguknak az elektromos kocsit használhatják. De azok, mint például mi, akik kisgépek, illetve szivattyú működéséhez használnák, nem használhatják.
Tehát ha mi locsolnánk akkor perkálni kell a drágát.
eszegfu
@F_Viktor: 15:20 Miért, mit gondoltál Kedves Öcsém?:)) Bi-bi-bi nekem tellik rá, mint ugy általában a nyugdijasoknak!:))
eszegfu
@Mézike: Tudom, hogy elég hülye a kérdésem: de nem lehet a bojlerhez valahogy bedugni pl. a kisgépeket? Vagy ez közvetlenül az éjszakai áram órájába van bekötve?
Mézike
@eszegfu: Nem. A bojlernek külön órája van. :-)
Mikor csináltuk a házat a villanyszerelő azt mondta, nem viszi a melléképület vezetékeit a bojler órához, hogy az mérje, mert ezért őt is megbüntetik...:-(
F_Viktor
@Mézike: Köszi így értem. Vagyis mindent nem:
Bajnai korában még úgy emlékszek 25 forint volt 1 kWh (A1) elektromos áram bruttó ára.
Most, a hatalmas sikerrel járt, választásokat hozó rezsicsökkentés után hogyan lehet 37-40 forint??

Írod:
"...a villanyszerelő azt mondta, nem viszi a melléképület vezetékeit a bojler órához, hogy az mérje, mert ezért őt is megbüntetik..."

A Lajcsi villanyszerelőjével kellett volna beszélni :-)))
eszegfu
@Mézike: Tudom, hogy "béna" vagyok, de még mindig nem egészen világos nekem...Azt értem, hogy a bojlernek külön órája van, de a bojlert nem az órába kell dugni, hanem valami fogadó egységbe, nem? Vagyis egy "T" elosztóval sem lehet rádugni semmit sem.
eszegfu
@F_Viktor: Ez az utolsó mondatod nagyon "ül"!
F_Viktor
@eszegfu: Nem értek a bojleres témához, de láttam már fixen bekötött és dugvillás villanybojlert is. Hallottam, régen volt mechanikus időkapcsolós villanyóra, ami kapcsolta az éjszakai áramot, majd jöttek a szolgáltató által vezérelt órák, vagyis a szolgáltató kapcsolgatta.
Mézike
@eszegfu: Nem. Ha észrevennék teszem fel az éves óraleolvasásnál amikor fényképeznek, akkor megbüntetnek áram lopásért.
@F_Viktor: :-) nem ismerem a Lajcsi szerelőjét...
eszegfu
@Mézike: Kösz.! Tényleg nem akarom "ragozni", de ez egy igen különleges, számomra teljesen ismeretlen terület... én még soha sem használtam éjszakai áramot, igy elég nehéz kiigazodnom.
eszegfu
@F_Viktor: Jó Neked! Én sok mindenhez nem értek, többek között ez is egy "fehér folt"!:))
Mézike
@eszegfu: Az éjszakai áram egy régi kifejezés, akkor használták amikor még a bojler is rá volt kötve az egy darab villanyórára. És éjszaka melegítette a vízet. Este 8-tól reggel 6-ig mért áram volt az éjszakai áram, amit olcsóbb volt. Majd a bojlereknek külön órát kellett felszerelni, és az mérte a bojler fogyasztását ami már egész nap melegít. De arra csak a bojlert lehet rákötni. Egy építkezésen vagyunk túl ezért vagyok ilyen jártas ebben a témában.
eszegfu
@Mézike: Igy már azt gondolom: értem! Azt biztos, hogy egy ilyennel tisztába jönni először egy nagy "szivás", de utána már "megint tanultam valamit" lehet.
Mézike
@eszegfu: Az egésznek az a lényege, hogy aki megengedheti a sok millás villanyautót az használhatja az olcsóbb áramot a sült paraszt vagyis mi a vízmelegítésen kivül nem használhatjuk semmire.
eszegfu
@Mézike: Na látod, ez az egy, amit magam is láttam! Nem nekünk találták ezt ki!:(
Mézike
@eszegfu: naa én leléptem! Buék mindenkinek..., csak túl élem valahogy! :-))))
papa.49
@eszegfu: @Mézike: Nem hát ez csupán a jól elengedett felső osztály számára értékes, amúgy se tudja mennyi pénze van, nosza had maradjon még több a zsebében!!!
F_Viktor
@papa.49: + valakinek meg kell fizetnie az ócsó áramot, ami valószínűleg az A1 tarifát használókra hárul majd.
papa.49
@F_Viktor: Nem lehetetlen, mivel ezt nem tudja úgy manipulálni mint a gázt, tehát rizsacsökkentés lesz emeli az árat...
dr. prédikátor
Az éjszakai áram az amit éjszaka használunk, a nappali meg az amit nappal!!! Világos???:)))
Toby
Jól van, a nehezén már túlvagyunk, már csak az elektromos verdát kell ócójé' beszerezni a kínain !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.