Lebonthatják a Déli pályaudvart, szerepét pedig a Kelenföldi vasútállomás veheti át. A pályaudvar helyén park és P+R parkoló létesülhet – értesült a Magyar Hírlap kormányközeli forrásokból. 

A vasúti síneket várhatóan felszedik, és a park mellett P+R parkoló létesülhet. A pályaudvar helyét a Kelenföld vasútállomás veszi majd át.

Kelenföld mellett szól, hogy ott van több busz és a 4-es metró, valamint Volán-járatok végállomása is itt található. A jövőben várhatóan a kelenföldi pályaudvar épületét felújítják, és további területrendezés is szerepel a tervekben.

Búcsúzzon el a Déli pályaudvartól, parkolót építenek a helyén

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Vajon ki volt az a barom akinek az eszébe jutott ez az ötlet???Remélem a viktor szopkin nem akar a Déli helyére is stadionyt???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Vajon ki volt az a barom akinek az eszébe jutott ez az ötlet???Remélem a viktor szopkin nem akar a Déli helyére is stadionyt???
csigabiguli
Nem lesz ott se park, se parkoló, helikopter leszálló lesz néhány gazdag budainak.
Bercifiu
Tömjén Zsóti épít egy kis vityilót.
herczeg0210
Gyenge elméjű volt aki kitalálta! Az Alföld sokkal nagyobb! Azt is le lehet tarolni és több kocsi fér el rajta...
eszegfu
Ez is jellemző a koncepciók nélküli "tervekre"! A metró épitése miatt nagy volt a felfordulás Kelenföldön, és akkor miért nem lehetett uj állomásépületet csinálni?! Ritka, lepusztult és kicsi ez a létesitmény... a peronokat, vágányokat is ujjáépitették a metróval egyidőben, csak erre már nem tellett?!
csigabiguli
@Szeparepa2: Hát ti biztosan nem... Hehe.
papa.49
A Déli Pályaudvar épületét, a környezetét nem túl régen felújították, akkor most miért pont ezt kell szétverni???A másik mondjuk Drezdában is a város közepén van a nagy pályaudvar, aminek csak a csarnoki részén van huszonvalahány vágány, még se pusztítják el mint ez a gyülevész szarházi banda, mindent ami a fővárost jelentette nekünk!!! Az V. kerület, a Város liget, mindent szétvernek, beépítenek, átépítenek!!!. Azt hogy Szolnok és Újszász között szétkúrták a mezőgazdasági földeket, elkezdték, majd ott hagyták a az elfuserált magasépítésű utat, a Zagyva árterületén, hogy a ,,kedves család,, értéktelen mocsaras földjeit az állam kisajátíthassa!!!Nagyon kilóg az ördög pata HAZUGOVICS!!!Itt ki lesz a KEDVEZMÉNYEZETT???
Toby
Nem ám stadion lesz, mire elkészül !
papa.49
@Toby: Egy feltétellel hajlandó vagyok a stadiont is elfogadni ha naponta legalább 10 órán keresztül a ,,püffedt hátvédet,, lehet ott ostorral ösztökélni, körbe, körbe))))))))))))
Szókrakész
Már megint melyik fideszesnek kell parkolóház vagy...?
kkalman
Idióta aki ezt kitalálta. A tavaszi alagútomláskor már kiderült, Kelenföld nem bírja a megnövekedett forgalmat. 40-50 járatot törölni kellett, és ha jók az értesüléseim, azóta csökkent a vágányok száma. Tisztán látszik, valaki szemet vetett a Déli területére.
wagabund
A Márvány utca alatti vasúti alagút lezárása csak kamuból volt...pár követ lelöktek, aztán ennek ürügyén két hónapig tesztelék a reakciókat...

tessék!
itt az eredmény...

-oszoljanak, tessék hazamenni! nincs itt semmi látnivaló...mindenki menjen a dolgára...
husvetinyuszi
Remélem, előbb készül el az új, s csak utána szüntetik meg a régit! Persze, csak ha feltétlenül szükséges. Király lesz aluljáróban közlekedni a vágányok között Kelenföldön.
sentinel216
A vidékről felkapaszkodott új méltóságok nem érzik jól magukat a történelmi fővárosban. Ezért amit lehet szétveretnek átépítenek. Ha a "Délit" ledózerolják, akkor egész Dunántúl népe, ha Budapestre utazik, leszállhat a vonatról egy külvárosi bakterháznál és taxizhat, vagy buszozhat, metrózhat be a városba rokonokhoz, vagy a dolgára, jó pénzért.
dömdödöm
A dugódíj bevezetése miatt ( hogy pénzhalmokat tudjanak bekaszírozni az autósoktól a semmiért ) lebontanak egy pályaudvart :-(((((((((((((((((((
Desischado
Istenem, ezek nem normálisak. Mikor állítjuk már meg ezt az ámokfutó rombolást?!
kutyahűség
Ja: - hat, -het, tat, tet ...hogy hogy teli van már ettől az üres ijesztgetéstől a hócipőm!

Nem, lesz, ha nem akarod. A nyugati demokráciák úgy működnek, hogy ha pl. ilyen építkezés-bontás téma van, hogy a város valamit kitalál, amiről - ha nem tetszik - szavaznak a polgárai. Ha LESZAVAZZÁK, akkor az lesz, ha MEGSZAVAZZÁK, akkor az.
Nem pedig "én eldöntöttem, központilag, pont. Pofa súlyba és kuss mindenkinek." Ez nem demokrácia.

Hogy mit akartok, az csakis rajtatok múlik: ha kell a déli, akkor lesz (felújítva!), ha nem, akkor nem lesz.
Lepényleső
A P+R ~ parkolj és utazz! Mivel,ha vonat meg nem lesz? Az iránya egyébként is fordított,
hiszen az ilyen típusú parkolókat a külvárosokba,agglomerációba telepítik,így csökkentve
a városba tartó forgalmat,ami által az gyorsulhat is. E logika mentén nyugodtan el lehetne
túrni a Sándor Palotát,a Galériával együtt,helyükre P+R parkolót. Előnye volna a helynek
az is,hogy a nehezen induló motorok egy plusz lehetőséget kapnának az indításhoz.
Azonban az sem elképzelhetetlen,hogy valamely baráti társaság ludas az állandóan
megcsúszó támfal végett,és ily módon tehermentesítik őket a felelősségtől,és a kiadásoktól.
Kit érdekel.hogy ezerszer annyiba kerül a károkozás,de azt közösen fizetjük.
Referencia - Nagymarosi Vízlépcső. A helyreállítás kb.kétszer annyiba került,mint a
kivitelezés befejezése,ha meg most hozzáadjuk Paks II-őt,elképesztő összeg jön ki.
Knapp75
Alapból nincs azzal gond, hogy egy pályaudvar kikerül a város "közepéről", főleg, hogy Kelenföld is 10 perc alatt elérhető a belvárosból metróval, illetve a két pályaudvar még busszal is csak negyedórányira van egymástól.
Persze akinek a 2-es metróvonal volt jó a Délibe érkezés után, vagy Észak-Buda felé folytatta az útját, azt ezzel jól megszívatják, jobb viszont egyetlen utazónak sem lesz, mert aki Kelenföldön akart fel- és leszállni, az eddig is megtehette.

Ugyanakkor egy város jobban is tud hasznosítani területeket, mint hogy vonatsíneket tart rajtuk, így én inkább attól függően véleményezném az ötletet, hogy mi lesz a felszabaduló területek sorsa!
Sajnos abban csak reménykedni lehet, hogy ezeket a területet ésszerűen használják majd ki és nem lopják szét a haverok.
Knapp75
@Lepényleső: A P+R parkolókat a külvárosokból és az agglomerációból érkezőknek szokták építeni, nem azoknak, akik a vasútállomáson hagynák a kocsijukat, mikor vidékre mennek. :)

Igazából inkább a metró végállomás indokolja a parkolóépítést a Délinél.
Viszont ugyanebből az okból kifolyólag Kelenföldön is építeni kéne.
Mondjuk azt sem tudom, a teljes utasforgalmat hogyan bírja majd el a kelenföldi pályaudvar, mert elsőre kevésnek tűnik az ottani infrastruktúra.
csigabiguli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
csigabiguli
@Szeparepa2: Na egyet értünk. Mármint abban hogy egy JÓL politizáló ellenzék, nagyon ráférne, erre az országra...De darabokra szakadva, csak önnön jólétet figyelve,, MIT AKARTOK !!! ???
volvós
Igen, a sorrend trendi :

..." A jövőben várhatóan a kelenföldi pályaudvar épületét felújítják, és további területrendezés is szerepel a tervekben..."

Tehát elsöször leromboljuk a meglevöt, aztán beigérjük
a " közeljövöt " V...:-))) Kormányzati döntés a la fide$$
nezelodo
Hát láss csodát, a dakotáéknak most nem jutott eszébe még egy fia meghamisított nemzeti konzultáció sem! Vagy már odáig elértek az elsöprőék, hogy maguk is elhiszik, hogy bármit megtehetnek, a köz akarata ellenére is? Volt már ilyen a szomszédban is, vagy már elfelejtették?
volvós
@nezelodo: Mint anno a vicc.
- Mi az, ha egy fideszes lenyulja a pénzt ?
- Antilop !
- Mi az, ha egy gyerel elcsen valamit ?
- Kleptománia !
- És mi az, ha egy ország lop ?
- Ro - mánia !
Pestilence
Nem bírják ki addig, míg Budapestet teljesen ki nem nyírják. Ebben nagyon jók, és még jobbak is lesznek. Lézerjani megmondta, hogy az a legfontosabb, hogy még több vidéki fiatalt szerezzenek a pártnak.
interceptor
A fidesz ámokfutása példátlan! Így van ez a mikor felcsúti majom akarnoksága párosul a szorgalommal és az ostoba kivagyisággal!
Javaslom, hogy a Gellért-hegyen bontsanak le mindent, helyette építsenek egy száz akárhány méter magas orbán-szobort banánnal a kezében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.