A pártpolitikának semmi keresnivalója nem lenne a sportban, hiszen azok a versenyzők, akik hazánk színeiben indulnak a világversenyeken, az egész nemzetet képviselik – közölte Dúró Dóra, az Országgyűlés sportért is felelős Kulturális Bizottságának Jobbikos elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A politikus közleménye szerint ugyanakkor az a mentalitás, amit Hosszú Katinka képvisel – nevezetesen az, hogy érdemi kritikát fogalmaz meg, szakmai alapon a szövetség hosszú távú működésével kapcsolatban – előrébb viszi az országot, és a magyar sport ügyét a XXI. században.

"Ha a magyar társadalomban általános jelenség lenne, hogy a nagy szaktekintéllyel rendelkező emberek a saját szakterületükön felemelik szavukat a rendszerszintű hibákkal vagy visszaélésekkel kapcsolatban, és nem lehetne őket megvenni, megfélemlíteni, elhallgattatni, sokkal előrébb tartana az ország" – vélte Dúró Dóra.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Csak egyet lehet érteni azzal amit mondott. Azért kíváncsi lennék, hogy ha jobbik lenne kormányon és egyesek felemelnék szavukat a párt hibás lépései ellen, akkor tényleg meghallgatnák vagy csak elhallgattatnák őt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vonotok
Igen ezt kéne a pulikosoknak következetesen végre hajtaniuk. "Ha a magyar társadalomban általános jelenség lenne, hogy a nagy szaktekintéllyel rendelkező emberek a saját szakterületükön felemelik szavukat a rendszerszintű hibákkal vagy visszaélésekkel kapcsolatban, és nem lehetne őket megvenni, megfélemlíteni, elhallgattatni, sokkal előrébb tartana az ország" – vélte Dúró Dóra.
human
Csak egyet lehet érteni azzal amit mondott. Azért kíváncsi lennék, hogy ha jobbik lenne kormányon és egyesek felemelnék szavukat a párt hibás lépései ellen, akkor tényleg meghallgatnák vagy csak elhallgattatnák őt.
human
@human: Már csak azért, mert a jobbik nem éppen a demokrácia híve.
Toby
Meglepő, hogy ebbúl a lényből néha értelmi szikra is kipattan !
human
„Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk” – mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető.
Úgyhogy vannak kétségeim Dórika szép szavait illetően.
www.atv.hu/belfold/20120128_vona_gabor_szerint_a_jobbik_nem_demokrata
Mangu
@Toby: Nem csípem a hölgyet, sem a pártját, de most le a kalappal az előtt, amit mondott. Feltételezem, ez nem reklám fogás volt részéről.
human
@Mangu: Nem zárom ki a jó szándékot, de ... A jobbik a fiatalok pártja. Egy fiatal sportoló megvédése szavazatokat hozhat. Szerintem ez is lehetett szempont.
kutyahűség
Dórának kivételesen igaza van. Sajnos, attól tartok, puszta reklámfogás az egész. Ha kiderülne, hogy Hosszú soha nem akar gyereket, vagy nem lehet neki, mindjárt másként járna a szája.

Egy kiegészítés: nemcsak a sportban, hanem az élet egyéb más területein sem sok keresnivalója van egy működő demokráciában a hatalomnak.
justhpeter
Egyetértek. Csak amit mondott, azt itthon még soha nem próbálták. Nem tudok olyan témáról, amiben egy politikus befogná a pofáját, mondván nem ért hozzá.
prime777
Jó beszélt a Dúró Dóra,viszont ha most ők lennének hatalmon akkor ezt eltűrnék?
Egyébként elmondaná valaki mi a Katinka igazi problémája?
Valami 4x több támogatást kap mint a Cseh Laci akinek egyébként semmi baja.
És ha jól tudom mindent megkapott amit kért.Kamerák,jégkád stb,stb...
Vagy valakivel baja van személyesen,vagy elakar innen menni.
Szerintem a pasija ráakarja beszélni,hogy menjenek Amerikába és ott folytassa pályafutását.
Szerintem elfog innen menni egy idő után.
De lehet baromság amit mondok.
Valaki mondja már meg mi lehet ténylegesen ez mögött!
human
Az is érdekes, hogy már sokan előre elítélik Katinkát, mert hogy így is sokat keres. Mihez képest? Focistáinkat akik közt van aki 7 milliót keres havonta, azokat miért nem csesztetik?
hetöndöe
@prime777: Szerintem csak annyi a problémája,hogy egy világklasszis úszónak azt is meg akarják mondani,mikor fingjon,mit egyen stb...ugyanakkor a feltételek nem adottak a felkészüléshez.Egy harmadosztályú falábú focistának meg ki van nyalva a segge.Megkockáztatom,hogy egy focista az NBII-ben is megkeres évi 12 misit és hol van ő Katinkához képest színvonalban?
Mangu
@prime777: Már elment volna, ha igazad lenne. Ezek után, azonban nem kizárt, hogy elmegy. Cseh Lacival meg ne hasonlítsad össze, nem egy kategória.
Mangu
@human: Vagy lebecsülöd a fiatalokat vagy tényleg igazad van, de ez már legyen az ő bajuk. Volt már ilyenre példa, hogy emlékeztesselek - Vityáék. Az én korosztályom már elcseszte a lehetőségét - mi is megérdemeljük.
human
@Mangu: Az elemzők szerint a fiatalok többsége a jobbikhoz húz. Naivan még 98-ban én meg a fideszre szavaztam. Egyszerű indokaim a párt nevében voltak. Fiatalok, Demokraták. Aztán mikor összeálltak a kisgazdákkal (dr. Torgyán dr-al) akkor jöttem rá, hogy valami nem kerek a fidesznél és elkezdtem figyelni a politikát. Rájöttem, hogy Orbán egy nagyszájú populista politikus. Mennyire szépen harcolt olyan dolgok ellen, amiket most ő maga valósít meg "ERŐBŐL" (ahogy ő mondta választási beszédében).
hetöndöe
@human: Én 90-ben szavaztam a Fideszre előszőr és utoljára.Nekem már a Horn kormányzása alatt is feltűnt a populista kábító dumája.Már akkor látszott,hogy egy felkapaszkodott senki,akinek csak a hatalom és a pénz kell mindenáron.A saját megszólalása gyermekkoráról ékesen bizonyítja a motivációit.Igazán elvadult barom azonban csak 2002 után lett.Akik azután is rászavaztak,hát inkább hagyjuk.:-)
Lackó50
@prime777: Nem kell sokat gondolkozni. A foci a favorit, mert Orbán "úrnak" az tetszik. Hány stadiont építettek és hány uszodát az utóbbi pár évben? Mikor a focisták valahol a surranó pályán beevickéltek ebbe az Európa bajnokságra rögtön több mint 1 milliárdot osztogattak egymás között (nem 12 milliót!) Az úszók, meg a kajakosok egymás után nyerik az EB és VB döntőket, hozzák a sikereket és nekik milyen fejlesztésekről hallottál? A szövetség akar mindent megmondani, de pénz nincs semmire. Mikor a Katinka megemlítette, hogy legalább egy öltözőt szeretne, ezek büszkén közölték, hogy megkapta az orvosi rendelő kulcsát, hogy ott öltözhet! Hát ez a hét legjobb vicce. Ha éppen rendelés ven, vag valakinek szüksége van a rendelőre, akkor majd egymást kerülgetik??? És amilyen hülyék, még komolyan is gondolják, hogy ők aztán mindenben segítettek. Gyárfás egy kommentátor volt. TV-ben közvetített sport eseményeket. Ettől már olyan okos, hogy szakmailag a csúcson van, mert mindenhez ért? Mindenütt a FIDESZ akar irányítani minden szakmai képesítés nélkül. Meg lehet nézni mit csináltak a paraolimpiára készülőkkel a nagyeszű FIDESZES vezetők. Azt a kis pénzt amit kaptak, azt is ellopták.Pedig többet letettek az asztalra, mint a "világbajnok" focistáink akiknek a fenekük is ki van nyalva a semmiért. Igaza van Katinkának. Ha kimenne az USÁ-ba még saját uszodát is kapna. A többiről nem is beszélek.
enslaved
@hetöndöe: Mert kire kellett volna szavazni 2010 - ben az Mszp ámokfutása után?
Mangu
@enslaved: Csak függetlenre! Olyan függetlenre, akit egy párt sem támogat, mert azért voltak elegen, hogy a parlamentet megtöltsék, csak a honfitársaink még mindig valami elfuserált álomvilágban élnek, hisznek a mesékben még ennyi idő után is és főleg félnek, hogy nekik is kellene valamit tenniük ezért az országért és nem csak az ígérgetések megvalósulására várni.
enslaved
@Mangu: Olyan, hogy független nem létezik. Mindenki mögött áll valaki.
prime777
@enslaved: MIlyen ámokfutás?
Ez már tényleg annyira szar,hogy az ember röhög rajta.
Az ámokfutást most láthatod ami valami elképesztő.
Az Mszp annak idején csak álmosan poroszkált ehhez a tempóhoz ami most van.
Nézd meg Csintalant mit mond az ATV-n!
Térj már észhez kérlek!
Amúgy helyén van neked az eszed és az összes fideszesnek.
Csak túl jól megy ahhoz az élet,hogy visszajöjjenek a szocik és,netán a tehetősebbeket megkínálják egy 30-35%-os adókulcsal.
Merthogy ma a minimálbéres is annyit adót fizet mint a több milliós vezető.
Az ámokfutás tempója ha most 100 a szocik idején 10 volt körülbelül.
De ezt mindenki tudja,de hát a szart sem érdekeli.Könnyebb hazudozni a saját lelkük megnyugtatására.
Desischado
@prime777: "Csak túl jól megy ahhoz az élet,hogy visszajöjjenek a szocik és,netán a tehetősebbeket megkínálják egy 30-35%-os adókulcsal.
Merthogy ma a minimálbéres is annyit adót fizet mint a több milliós vezető."

Erről van itt szó. Rátapintottál a lényegre.
A dórika meg, aki nem dolgozik, hanem az államon élősködik, meg ne ossza itt az ézt. A jobbik egy ugyanolyan féreg párt, mint a fidesz. Semmivel sem jobbak!
Logogrif
Dórika néha rálel a tiszta erkölcsre,ki is használja..mint épp most is!
human
@prime777: És ami kedvezményeket adott Orbán a tehetőseknek azt rohadt nehéz lesz visszavenni.
enslaved
@prime777: A minimálbéres lényegesen kevesebb adót fizet. Számold ki, mennyit fizet egy milliós keresetű vezető, és mennyit egy minimálbéres. Az arányokat meg hagyjuk, vagy ha nem, vessük össze a vezető munkáját, felelősségét a dolgozóéval. Gondolod, nyugaton egyformák a bérek? Azt sem kellene elfelejteni, hogy a magas keresetből fizetett adóból tartják fenn a segélyen élőket, de még lehetne sorolni. Több adó lett befizetve tavaly országosan az eddigieknél, azaz a többség inkább kifizette ezek szerint az alacsonyabb adót, mintsem eltitkolták volna, mint annak idején. Mennyi is volt régen a nullás vállalkozó? Nagyon sok. A mi könyvelőnk is tudna erről ódákat zengeni.
enslaved
@human: Mindenki kapja a kedvezményeket, csak aki jobban keres, az többet, ill. valószínűleg többet is dolgozik érte. Persze tudom, a vezetők csak ülnek a székükben, és semmihez nem értenek...
enslaved
@Desischado: Semmire nem tapintott rá. Ha nekem például gondot jelentett volna a magasabb adósáv, már akkor abba hagytam volna. Azért hozták be az egykulcsos adót, hogy azok is fizessék be az adót, akik eddig elkerülték a magasabb sáv miatt.
Mangu
@enslaved: Ja, az árnyéka, meg azok az emberek akik már rájöttek, hogy a pártokkal csak tönkremennek.
hetöndöe
@enslaved: Akkor biztosan a fél világ hülye,mert Európában is talán csak 3-4 országban van egykulcsos adó.Az igazán gazdag skandináv államokban a minimálbér nem adózik,a magas keresetűek meg 30-40-50%-ot adóznak.De biztosan neked és Qrbánodnak van igaza,mert nálunk sokkal magasabb az életszínvonal,mint tőlünk északra.:-)
hetöndöe
@enslaved: Valóban volt ámokfutás 2002-2010 között is,csak azt is a Fidesz csinálta a hatalom megszerzése érdekében.
prime777
@enslaved: Mondjuk próbáld ki,hogy havonta 70 ezerből adózol 10 ezret vagy a 700 ezerből adózol 100 ezret.
Egyik esetben marad 60 ezred a másik esetben meg 600 ezred.
Igazad van,akinek 60 ezre marad annak már úgy is mindegy.
Emelje fel a nemzetes kormány a minimálbért 160 ezerre és akkor felőlem azt csinálnak amit akarnak.Mert akkor élni hagyják a kicsiket is.És felőlem úgy fújják azt,hogy ők mekkora magyarok meg nemzetiek ahogy akarják.
Mert akkor a legalacsonyabb szinten lévő is aránylag tud enni,inni meg "élni".
Abból tele a padlás,hogy nemzeti és magyar,meg a családoknak most több marad mint a szocik idejében úgy 5 ezer forinttal.(azóta persze az árak vagy 50%-al mentek fel,de ez ne zavarjon)
Viszont a lényeg az emberi aljasságon és álszenteskedésen van.
Gondolj bele abba,hogy mi lett volna itt,ha Gyurcsány fia nyerte volna el mondjuk a milliárdos beruházásokat világítás ügyben!
Csak ezt az egy dolgot képzeld el!
Semmi mást!
Érted már?
Amúgy meg befejeztem.
Barom lennék ha tovább vitáznék itt,ugyanis itt nem a tisztességről szól a dolog meg a becsületről,hanem ,hogy kinek mennyije marad a kasszában havonta.
És a tehetőseket sosem bántotta a lelkiismeret,hogy amúgy valójában mi is megy itt,csak lóvé legyen.
"Van képünk hozzá",lehetne ez egy szlogen ami megmutatja a jobboldaliság szemléletét manapság.
Desischado
@enslaved: Lájkoltalak, mert elhiszem, hogy téged nem zavar. De zavarja a többit. És azért hozták be ezt az egykulcsos adót, hogy mindenki adózzon, a legszegényebbek is, - hogy minél többet tehessenek zsebre! @prime777-nek igaza van, tökéletesen, olvasd el a kommentjét. Hiába mondasz mást, sajnos neki van igaza, ezt a gyakorlatban is tapasztalom.
human
@enslaved: Akkor szerinted 2010 előtt nyomorogtak azok, akik most az egykulcsos adó igazi kedvezményezettei?
Meg is érteném a panaszod, ha egy milliókat kereső zsebében adózás után pár százezer maradna. De mikor sávos adózás volt, akkor is bőven pénzüknél voltak. Ugyanúgy mentek nyaralni, télen síelni, hétvégeken meg étterembe. Nekem is van jól kereső ismerősöm. Nem panaszkodhat. Több marad a zsebében, de ezzel a pénzzel nem növeli a belső keresletet, mert nem fog tudni többet enni csak mert több pénze lett. Be teszi a bankba és ott csücsül a pénze alacsony kamattal, használatlanul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.